Expressen

Expressen Dok är först ut i Bonnier News nya samarbete med Spotify

Dela

I dag är det premiär för Expressens första Premium-låsta poddokumentär.
”Expressen Dok: Hamburgerkungen” går att höra hos Expressen och på Spotify, där lyssnarna kan koppla ihop sitt Spotify-konto med Expressen Premium.
– Vi vill ge våra prenumeranter möjlighet att välja var de vill lyssna på Premium-exklusiva avsnitt, säger Jakob Wagner, digital chef på Expressen.

Expressen Dok, foto: Expressen.
Expressen Dok, foto: Expressen.

De tidigare ”Expressen Dok”-dokumentärerna ”Mordet på Einár – det sista vittnet” och ”Skandalen i paradiset” har redan nått stor publik.
Nu släpper ”Expressen Dok” den Premium-låsta dokumentärserien ”Hamburgerkungen” om den hemlighetsfulla miljardären Curt Bergfors som grundade hamburgerkedjan Max.

– Curt Bergfors byggde ett snabbmatsimperium som utmanade giganter som McDonald’s och gjorde honom till en av Sveriges rikaste personer, säger reportern Ellen Hammarskiöld som gjort dokumentären tillsammans med Cecilia Anderberg.
I dokumentären medverkar bland annat hans två söner Richard Bergfors och Wilhelm Bergfors.

”Expressen Dok” är först ut i Bonnier News nya integrering med Spotify, där Expressens och Bonnier News Premium-exklusiva poddar finns på Spotify genom Spotify Open Access

– Lyssnarna som kopplar ihop Spotify med ett Expressen Premium-konto får direkt tillgång till de exklusiva poddarna på Spotify. Poddarna finns även tillgängliga i Expressens app och sajt, säger Kristina Arvidsson, tf läsarintäktschef Expressen.

– Vi är oerhört glada över att Bonnier News nu börjar använda sig av Spotify Open Access och att ”Expressen Dok” blir en av de första poddarna hos oss. Att ge användare möjligheten att ta del av berättelser direkt från samhället ligger oss varmt om hjärtat, och att både Spotifys och Expressens lyssnare nu kan göra detta direkt på Spotify gynnar alla, säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify.

Expressen har tidigare haft stor framgång med Premium-exklusiva videodokumentärer som ”Arboga-kvinnans dotter” och ”Slaktmaskmördaren”. I höstas lanserades den första Premium-podden, ”Systemet” om trav och V75, som nu också går att lyssna på via Spotify.

Om integrationen med Spotify Open Access
Spotify Open Access gör det möjligt för partners som publicerar poddar till sina betalande prenumeranter att göra dessa tillgängliga direkt på Spotify. För Expressen innebär det att poddavsnitt som ligger bakom betalvägg blir tillgängliga för Spotify-användare med en Expressen Premium-prenumeration – direkt på plattformen. Samarbetet mellan Bonnier News och Spotify möjliggör att framtida betalpoddar från alla tidningar i koncernen kan göras tillgängliga direkt på Spotify.

Nyckelord

Kontakter

Jakob Wagner, Digital chef/chef redaktionell utveckling, jakob.wagner@expressen.se,

Bilder

Reportrarna Cecilia Anderberg och Ellen Hammarskiöld har skapat nya dokumentären. Foto: Olle Sporrong.
Reportrarna Cecilia Anderberg och Ellen Hammarskiöld har skapat nya dokumentären. Foto: Olle Sporrong.
Ladda ned bild

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye