Region Norrbotten

Parterna i Norrbotten fortsatt eniga om undantag

Dela

Region Norrbotten och Vårdförbundet har enats om undantag för övertidsblockaden i juli månad. Det innebär att vissa verksamheter under den perioden har fått undantag för specifika olösta arbetspass.  

Vårdförbundets blockad mot övertid och mertid har pågått i drygt två månader. De nya undantagen från övertids- och mertidsarbete gäller från 1 juli till 31 juli. De verksamheter som det förhandlats om finns inom fyra vårddivisioner: division Nära, division Funktion, division Länssjukvård 1 och division Länssjukvård 2.

– Förhandlingarna har även denna gång präglats av en god dialog och förståelse för varandras perspektiv. Vi kan nu på ett bättre sätt fortsätta sommarplaneringen, säger Jan Sundqvist, HR-ansvarig.

De obemannade passen finns i hela länet och inom en rad olika verksamheter. Både hälsocentraler och specialistsjukvård har olösta pass. Största andelen finns inom akut omhändertagande (vägburen ambulans och akutmottagningar).

– Läget i vården är fortsatt allvarligt, med hårt tryck på bland annat våra akutmottagningar. Det är därmed av stor vikt att lokala parter har kunnat enas om en gemensam lösning även för juli månad. Vi hoppas att centrala parter också ska kunna mötas och nå en överenskommelse, så att vi kan få ett slut på konflikten så snart som möjligt, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye