Region Norrbotten

Folktandvården rekryterar 38 sommarjobbare

Dela

I sommar har Region Norrbotten totalt anställt 38 tandvårdsstudenter. Av dessa är 33 tandläkarstudenter varav fem ska börja sin sista termin under hösten. Dessutom har två tandhygieniststudenter och tre tandsköterskestudenter kunnat anställas.

Folktandvårdens sommarjobbare står i en spiraltrappa av stål utomhus.
Folktandvårdens sommarjobbare på årets sommarträff.

För nära tjugofemte gången anordnade Folktandvården en gemensam sommarträff för alla tandvårdsstudenter i hela länet. Under onsdagen träffades merparten av studenterna tillsammans med personal från Folktandvården för aktiviteter och umgänge i Luleå.

– Sommarjobbsträffen är en fin tradition. Här får våra anställda tandvårdsstudenter träffa varandra och samtidigt känna att de blir en del av vårt duktiga gäng. Vi vill att de ska trivas och hoppas verkligen att de vill komma tillbaka till oss när de avslutat sina studier, säger Maria Pettersson, tandvårdschef för Folktandvården.

Tandvårdsstudenter som har anknytning till Norrbotten kan söka stipendium där de bland annat garanteras sommarjobb inom Folktandvården. Genom att sommarjobba får studenterna möjlighet att lära känna Region Norrbotten som arbetsgivare och målsättningen är att sommaren ska bli en rolig och givande erfarenhet.

Nyckelord

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye