Nobina Care

Telepass växer och vinner upphandling i Borås Stad

Dela

Telepass, som är en del av Nobina Care, har vunnit upphandlingen för serviceresor i Borås Stad med trafikstart den 1 juni 2025. Det nya uppdraget innebär att Telepass kommer att ansvara för färdtjänst och skolskjutsresor i Borås Stad. Uppdraget omfattar också serviceresor för personer boende i Marks kommun och Ulricehamns kommun.

Telepass vinner upphandling i Borås Stad. Foto: Nobina Care
Telepass vinner upphandling i Borås Stad. Foto: Nobina Care

Avtalet sträcker sig över sex år och omfattar totalt 47 fordon för att möta behoven i de nya områdena.

-Vi är mycket glada över förtroendet från Borås Stad, som är en ny uppdragsgivare och samarbetspart för oss. Detta uppdrag är en viktig del av vår tillväxtresa och visar att Telepass och Nobina Care växer stadigt med kvalitet i fokus, säger Jana Odinsman, marknadschef på Nobina Care.

I upphandlingen lades stor vikt vid kvalitetsutvärdering, där faktorer som hantering av avvikelser, uppföljning av kvalitetsnivå på förare och erfarenhet vägde tungt.

-Vårt fokus på kvalitet är avgörande för oss och vi är glada över att Borås Stad värderar kvalitet högt i denna typ av tjänst. Det är särskilt viktigt för att säkerställa trygghet och säkerhet för resenärerna, säger Anders Ekelund, affärsområdeschef för Telepass.

Trafiken startar i Borås Stad den 1 juni 2025, i Ulricehamns kommun den 1 december 2025 och i Marks kommun den 21 juni 2026. Trafiken kommer att köras både i städerna och närliggande områden.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 8 juli 2024.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig

Tel:08-52250045

Bilder

Telepass vinner upphandling i Borås Stad. Foto: Nobina Care
Telepass vinner upphandling i Borås Stad. Foto: Nobina Care
Ladda ned bild

Om oss

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i Sverige under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass och Göteborgs Buss. 

Telepass som är en del av Nobina, grundades 2008 och utför huvudsakligen persontransporter såsom färdtjänst, sjukresor och skolskjuts på uppdrag av regioner och kommuner. Telepass är den ledande aktören inom särskilda persontransporter i syd och har en stark närvaro i främst i södra Sverige.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care i årets Prideparad4.7.2024 10:52:23 CEST | Pressmeddelande

Årligen arrangeras Stockholm Pride, Nordens största Pridefestival. Nobina har sedan 2016 varit engagerad i Stockholm Pride och är precis som tidigare år, stolt officiell busspartner. Som en del av Nobina deltar Samtrans och Nobina Care i årets Prideparad. Tillsammans med kollegorna på Nobina sluter de upp bakom årets tema ”starkare tillsammans”, ett högaktuellt ämne som sätter fokus på självklara demokratiska principer: alla människors lika värde, alla människors rätt att vara den en är och alla människors rätt att älska den en vill.

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye