Glasbranschföreningen

Magnus Höij ny vd för Glasbranschföreningen

Dela

Glasbranschföreningens styrelse har utsett Magnus Höij till ny vd för organisationen med start 2 september 2024. Han kommer närmast från egen verksamhet inom strategisk rådgivning och opinionsbildning i Dalarna, men var dessförinnan förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega och har lång erfarenhet av olika roller inom Svenskt Näringsliv.  

Magnus Höij i blå-/vit-rutig kavaj och vit skjorta mot glasfasad som reflekterar omgivande stadsmiljön
Magnus Höij Glasbranschföreningen Ange fotograf

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och jag känner stor tilltro till att Magnus Höij har rätt personlighet och kunskap för att leda Glasbranschföreningen in i framtiden, säger styrelseordförande Jonas Nilsson.

Magnus Höij var under åtta år förbundsdirektör för Innovationsföretagen, en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Han har också en bakgrund från mediebranschen som chefredaktör på Internetworld och redaktör på Computer Sweden.

– Jag är hedrad över att få tillträda som vd för Glasbranschföreningen vid en tidpunkt där branschen står inför så många spännande möjligheter. Vårt fokus kommer inledningsvis vara att säkra kompetensförsörjningen genom utbildning och utveckling, att ha hållbarhet som en central pelare i allt vi gör, och att verka för attraktiva kollektivavtal som stärker vår bransch. Genom att kombinera tradition med teknisk utveckling skapar vi en stark och innovativ framtid med hållbara lösningar förkommande generationer, säger Magnus Höij.

Magnus Höij har en ingenjörsbakgrund från Linköpings Tekniska Högskola och har också studerat innovation och journalistik. Han efterträder Erik Haara som efter 14 år i organisationen tillträder en ny tjänst som vd för Trä- och möbelföretagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Magnus Höij i blå kavaj och vit skjorta framför glasparti i stadsmiljö
Magnus Höij, tillträdande vd, Glasbranschföreningen
Ladda ned bild

Glasbranschföreningen (GBF) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag verksamma inom glasmästeri, bilglasmästeri, glas- och metallentreprenad och konstinramning i Sverige. Föreningen har ca 500 medlemsföretag och arbetar bland annat med utbildning, arbetsgivarverksamhet, kvalitetssäkring och auktorisation. Glasbranschföreningen följer och driver centrala frågor för medlemsföretagen och ger även ut branschtidningen Glas.

Följ Glasbranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Glasbranschföreningen

Sjustjärnan vinner Glaspriset 202425.4.2024 16:14:09 CEST | Pressmeddelande

– Vi är jätteglada och mycket stolta över att projektet som vi jobbat med i flera år får den här uppskattningen. Dessutom är det extra roligt att det sker i så hård konkurrens med de andra tävlingsbidragen, säger Daniel Hohenthal, chefsarkitekt, och framhåller att det är många medarbetare på Kanozi Arkitekter, samt leverantörer och entreprenörer, som i tät samverkan uppfört E.ons nya huvudkontor i Malmö som nu är en arbetsplats för 1 500 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye