Ny hållbarhetsrapport från ManpowerGroup: Utveckling mot grön omställning och socialt ansvar i fokus

Dela

ManpowerGroup Sveriges arbete för social hållbarhet har under 2023 fokuserat bland annat på att sätta flyktingar i arbete, att främja mångfald och inkludering och att kompetensutveckla för den gröna omställningen. Dessutom rapporteras arbetet för att nå klimatneutralitet senast 2045. Detta sammanfattas i ManpowerGroups nya hållbarhetsrapport.

Hållbarhet ManpowerGroup
Hållbarhet ManpowerGroup

Hållbarhetsarbetet har under 2023 fokuserat bland annat på att kompetensutveckla för den gröna omställningen. 

–  Vi kraftsamlar för att förse Sverige med rätt kompetens för den gröna omställningen. Det är människorna som driver tekniken, inte tvärtom. Människor och kompetens kommer även framöver att vara centrala för omställningen och mer avgörande än någon enskild teknik, säger ManpowerGroups vd Mikael Jansson.

ManpowerGroups mål för att nå klimatneutralitet senast 2045 valideras av organisationen Science Based Targets initiative. Det innebär att utsläppsminskningsmålen är förankrade i klimatforskningen och i linje med hur uppvärmningen kan begränsas i tillräcklig takt.

Några kvalitetsstämplar på ManpowerGroups hållbarhetsarbete är bland andra:
-    Nått guldnivå i EcoVadis internationella hållbarhetsbedömning
-    Utsetts till ett av världens mest etiska företag av Ethisphere Institute för fjortonde året.
-    Rankats som ett av världens mest hållbara företag enligt Dow Jones Sustainability Index
-    Kvalificerats för hållbarhetsindex FTSE4Good Index tretton år i rad.

Om ManpowerGroups hållbarhetsarbete
ManpowerGroup fokuserar sitt hållbarhetsarbete inom miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning på de områden där störst skillnad kan uppnås. Ambitionerna för alla tre områden är höga men som en av Sveriges största privata arbetsgivare läggs det största fokuset på socialt ansvar. Målsättningen är att vara branschens bästa arbetsgivare med säkra, jämställda och hälsosamma arbetsplatser där riskerna för olycksfall och arbetssjukdomar minimeras.
ManpowerGroup kopplar hållbarhetsarbetet till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Dessa är bekämpa klimatförändringarna (mål 13), god utbildning för alla (mål 4), jämställdhet (mål 5), minskad ojämlikhet (mål 10), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) och genomförande och partnerskap (mål 17).  

Om Science Based Targets initiative
SBTi är ett samarbetsprojekt mellan FN:s initiativ Global Compact, WWF, det internationella naturresursinstitutet WRI och organisationen Carbon Disclosure Project. SBTi:s anvisningar definierar hur de vetenskapliga utsläppsminskningsmålen kan räknas fram, det vill säga hur mycket och hur snabbt företagen måste minska sina utsläpp av växthusgaser för att nå målen i Parisavtalet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om ManpowerGroup

ManpowerGroup™ är världsledande inom kompetens- och HR-tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Vi bidrar genom att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter miljontals människor i arbete. ManpowerGroup™ är sedan många år erkända för vår mångfald, inkludering, jämställdhet och 2024 utsågs vi till ett av världens mest etiska företag för femtonde året. I Sverige har vi omkring 5 000 medarbetare på drygt 50 orter över hela landet med varumärkena: Manpower®, Experis®, Talent Solutions® och Jefferson Wells®. Varje år sätter vi 18 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye