European Energy

Bygdepeng till Ryd för att främja samhällsutveckling

Dela

European Energy, som just nu bygger Sveriges första storskaliga hybridpark med sol- och vindkraft i Skåramåla i Tingsryds kommun, har träffat en överenskommelse med Rydkampen om en årlig bygdepeng för insatser som främjar lokal utveckling. I år rör det sig om cirka 80 000 kronor som Rydkampen kommer att förmedla till föreningar i Almundsryds församling alternativt sparar till kommande år.

– Bygdepengen är ett mycket välkommet tillskott och ger oss en möjlighet att stötta föreningar som vill gynna bygden och skapa positiv utveckling för Rydborna. På det sättet får vi konkret lokal nytta utöver den gröna energi som produceras i Skåramåla, säger Christer Johnsson, styrelseordförande i Rydkampen.

Rydkampen har bildat en bidragskommitté som årligen ska ta hand om ansökningsförfarandet samt ta beslut om fördelning av medel. Kommitténs uppgift är bland annat att se till så att bygdepengen endast används till främjande av projekt, aktiviteter eller gemensamma anläggningar som är positiva för utvecklingen i bygden och som gynnar allmänheten. Årets ansökningsförfarande är fortfarande öppet för föreningarna på orten.

– För European Energy är det viktigt att engagera sig lokalt och bidra till utveckling av bygden. Det är därför vi har använt lokala entreprenörer i bygget av parken i Skåramåla och hjälpt till att bredda parkeringen vid bilkyrkogården i Kyrkö mosse. Bygdepengen är en del i detta arbete och vi hoppas bibehålla den goda och öppna dialogen med Rydborna, säger Peter Braun, Sverigechef för European Energy.

Hybridparken i Skåramåla består av en redan färdigbyggd vindpark som under 2024 kommer att kompletteras med en solpark. Totalt kommer anläggningen att producera 127 GWh grön el per år, vilket motsvarar 25 000 villhushålls årsförbrukning av el.

Läs mer om bygdepengen och ansökningsförfarandet

Läs mer om hybridparken i Skåramåla

null

Kontakter

Christer Johnsson, styrelseordförande Rydkampen, 070-548 14 12

Om oss

European Energy utvecklar, finansierar, bygger och driver vind- och solkraftparker samt storskaliga Power-to-X-anläggningar i hela världen. Vi levererar helhetslösningar och tar fram våra egna system, metoder och tekniska lösningar.  Sverige är en av bolagets nyckelmarknader. European Energys vision är att vara en världsledande kraft i den gröna omställningen. Läs mer om European Energy på LinkedIn eller https://se.europeanenergy.com/

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

European Energy och Svea Vind Offshore undersöker möjligheterna för e-metanolfabrik i Söderhamn12.2.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Den danska energiutvecklaren, European Energy och den svenska aktören för havsbaserad vindkraft, Svea Vind Offshore, har undertecknat en avsiktsförklaring för köp av detaljplanerad industrimark i Ljusne-Vallvik utanför Söderhamn. Målet är att använda marken för bygget av en e-metanolfabrik som kan bli en av världens största och en stor arbetsgivare i Söderhamn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye