Jönköpings kommun

Ny entreprenör tar över byggprojektet Sanda högstadium

Dela

Efter en ny upphandling avser Jönköpings kommun skriva ett avtal med byggföretaget Ylab som generalentreprenör för Sanda högstadium. Planen är att arbetet startar upp omgående och skolan beräknas stå färdig i tid till höstterminen 2025.

– Vi har fått in flera anbud om att ta över entreprenadavtalet för Sanda högstadium och vi är nöjda med resultatet av upphandlingen. Att få in ett nytt byggföretag snabbt men som även kan hålla tidsramen för projektet har varit prioriterat. Ylab har i sitt anbud en bra planering och lösning för projektet säger Mattias Stein, verksamhetschef på Jönköpings kommun.

För att bli klara med skolan i tid för terminsstart har färdigställandetiden för sporthall och matsal senarelagts och beräknas vara klara senast i slutet av november.

– Vissa justeringar och anpassningar behöver göras i projektet. Det är viktigt att få klart de utrymmen som behövs för att starta undervisningen till höstterminen. Det finns förhoppningar att sporthallen blir klar lite tidigare under hösten, men det är för tidigt att lova något redan nu, fortsätter Mattias.

Upphandlingen blir helt klar först den 9 juli när avtalet mellan parterna är underskrivet, förutsatt att ingen ansökan om överprövning har kommit in.

För att följa projektet och mer detaljer hänvisar vi till vår byggprojektsida www.jonkoping.se/byggprojekt där alla kommunens projekt finns samlade.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye