Bärsele Bäst i Test 2024 - Den bästa bärselen i år!

Dela

Bäst i Testen har testat olika bärselar och utsett Ergobaby Omni 360 till årets bästa bärsele. Med sin enastående ergonomi, justerbarhet och användarvänlighet har denna bärsele imponerat stort. Ergobaby Omni 360 har flera bärpositioner, är enkel att justera för växande barn och ger god komfort. Den har blivit uppskattad för sin hållbarhet och genomtänkta design.

Bärsele Bäst i test

Bärsele Bäst i Test 2024 – Bäst i Testens lista

För att underlätta för föräldrar har Bäst i Testen utfört ett omfattande test av olika bärselar. Genom noggranna tester och jämförelser har vinnaren och utmanarna identifierats. Ergobaby Omni 360, som utsetts till bästa bärsele, har överlägsen komfort och flexibilitet. ERGObaby Adapt och BeSafe Haven Newborn har utmärkt sig som starka utmanare, med många fördelar och användarvänliga funktioner. Testerna har genomförts med fokus på bärkomfort, ergonomi och praktiska egenskaper för både föräldrar och barn.

Ergobaby Omni 360

Ergobaby Omni 360 har utsetts till bästa bärsele av Bäst i Testen, tack vare dess överlägsna ergonomi och mångsidighet. Denna topp produkt har bärpositioner mot bröstet, framåtvänt, på ryggen och på höften. Ergobaby Omni 360 är tillverkad av högkvalitativ bomull och är utrustad med ett brett höftbälte samt vadderade axelband som ger optimal viktavlastning. Dessutom är selen enkel att justera med kardborrefästen och knappar. 

Fördelar:

 • Ergonomisk design
 • Justerbar storlek
 • Mångsidiga bärpositioner

Nackdelar:

 • Kan kännas stel i början
 • Teknisk att lära sig

Ytterligare detaljer

Ergobaby Omni 360 är också utrustad med praktiska funktioner som en avtagbar förvaringsväska och ett inbyggt solskydd. Denna bärsele kan användas från nyfödd upp till 20 kg utan behov av spädbarnsinlägg. Föräldrar uppskattar särskilt den goda sittkomforten för barnet, där knäna hamnar högre än rumpan och ryggen tillåts ha en naturlig C-kurva. Detta bidrar till att barnet sitter i en ergonomisk och säker position. Axelbanden kan korsas över ryggen för en extra tight passform, vilket är fördelaktigt för mindre bebisar.

Tekniska specifikationer:

 • Material: 100% bomull
 • Höftbälte: Ja
 • Sol/amningsskydd: Ja (SPF 50)
 • Förvaringsfickor: Ja
 • Tvätt: Maskintvätt 30 grader
 • Användarvikt: 3,2 – 20 kg
 • Spädbarnsinlägg: Behövs ej

Läs mer om produkten

ERGObaby Adapt

ERGObaby Adapt har hyllats som bästa budgetvalet av Bäst i Testen på grund av hög bärkomfort och användarvänlighet. Den ergonomiska bärselen är utformad för att kunna användas direkt från barnets födsel utan separat spädbarnsinlägg. Med tre bärpositioner – mot bröstet, på höften och på ryggen – har ERGObaby Adapt flexibilitet för olika situationer. De långa axelremmarna kan fästas parallellt eller korsat, vilket ger extra stöd och komfort, särskilt när man bär mindre barn. Dessutom är midjebältet utrustat med en avlastande ryggplatta som ger bra stöd för korsryggen.

Fördelar:

 • Användbar från födseln
 • Hög bärkomfort
 • Justerbar storlek

Nackdelar:

 • Behöver brytas in
 • Kräver viss inlärning

Ytterligare detaljer

ERGObaby Adapt är tillverkad av 100% premium bomull och är certifierad enligt Öko-Tex Standard 100, som garanterar att materialet är säkert och fritt från skadliga ämnen. Bärpanelen kan justeras i bredd med hjälp av tryckknappar, vilket gör det enkelt att anpassa selen efter barnets storlek. Panelen bidrar till att barnet alltid sitter i en ergonomisk position, med knäna högre än rumpan och ryggen i en naturlig C-kurva. Selen har även en kant upptill som kan vikas och fästas för att ge stöd åt barnets huvud, detta är särskilt viktigt för nyfödda.

Tekniska specifikationer:

 • Material: 100% premium bomull
 • Höftbälte: Ja
 • Sol/amningsskydd: Ja (SPF 50)
 • Förvaringsfickor: Ja
 • Tvätt: Maskintvätt 30 grader
 • Användarvikt: 3,2 – 20 kg
 • Spädbarnsinlägg: Behövs ej

Läs mer om produkten

BeSafe Haven Newborn

BeSafe Haven Newborn är en riktig topp produkt som har utsetts till en av de främsta bärselarna för nyfödda av Bäst i Testen. Bärselen är särskilt utformad för att ge optimal komfort och stöd under barnets första månader. Med sitt mjuka material, som består av återvunnen polyester, bomull och TENCEL lyocell, skapas en trygg och behaglig miljö för bebisen. Selen är med smidiga snabbspännen och korsade axelremmar enkel att ta på sig. 

Fördelar:

 • Mjukt material
 • Smidiga snabbspännen
 • Bekväm för nyfödda

Nackdelar:

 • Kort användningstid
 • Något varm

Ytterligare detaljer

BeSafe Haven Newborn har en maxvikt på 11 kg och passar bäst för barn upp till cirka ett år. Bärselen är designad för att ge en ergonomisk bärposition där barnets knän är högre än rumpan som är viktigt för en sund utveckling av höftlederna. Det breda och mjuka midjebältet ger god viktavlastning för föräldern och möjliggör långa stunder av bärande utan obehag. Dessutom finns ett integrerat solskydd som skyddar barnet mot starkt solljus. Trots den begränsade användningstiden är BeSafe Haven Newborn ett utmärkt val för familjer som vill ha en bärsele för nyfödda och den ger bekvämt och nära bärande.

Tekniska specifikationer:

 • Material: Yttermaterial: 100% återvunnen polyester, Innermaterial: 40% bomull, 40% TENCEL lyocell, 20% polyester
 • Höftbälte: Ja
 • Sol/amningsskydd: Ja
 • Förvaringsfickor: Ja
 • Tvätt: Maskintvätt 30 grader
 • Användarvikt: 3,2 – 11 kg
 • Spädbarnsinlägg: Behövs ej

Läs mer om produkten

Köpguide – Så väljer man bärsele

Att välja bärsele kan vara svårt, särskilt med tanke på de många olika modeller och märken som finns på marknaden. För att underlätta beslutet bör man ta ställning till flera viktiga faktorer som påverkar både komfort och användbarhet. Här följer köptips som är hjälpsamma för att hitta den bästa bärselen.

Kvalitet och material

Det rekommenderas att välja en bärsele tillverkad av högkvalitativa material som bomull eller TENCEL lyocell, vilka är både mjuka och hållbara. Materialvalet påverkar också hur bekväm bärselen är för barnet. En bärsele av hög kvalitet ger bättre stöd och minskar risken för slitage. Man bör även kontrollera att selen är certifierad enligt säkerhetsstandarder.

Prisvärdhet

Prisvärdhet är en viktig aspekt när man ska välja en bärsele. Det är klokt att jämföra olika modeller och deras funktioner för att se till att man får en bärsele som uppfyller kraven utan att spräcka budgeten. Många högkvalitativa bärselar finns i mellanprisklassen och erbjuder god komfort och hållbarhet. Det kan vara värt att investera i en något dyrare modell om den har funktioner som gör användningen bekvämare.

Användningsområde

Om man planerar att använda bärselen för långa promenader eller aktiviteter utomhus, bör man välja en modell med bra viktavlastning och justerbara remmar för ökad komfort. För nyfödda är det viktigt att välja en bärsele som ger tillräckligt med stöd för huvud och nacke. En bärsele som kan anpassas till olika bärpositioner och växande barn är också att föredra. Vissa modeller har extra funktioner som solskydd och förvaringsfickor. 

Frågor och svar om bärsele

Att välja rätt bärsele kan väcka många frågor hos blivande och nuvarande föräldrar. Genom att få svar på några av de vanligaste frågorna kan man få en bättre förståelse för vad som är viktigt att tänka på. Här följer en rad frågor och svar som täcker olika aspekter av användning, säkerhet och funktionalitet. 

Vilken bärsele är bäst för nyfödda?

För nyfödda är det viktigt att välja en bärsele som ger ordentligt stöd för huvud och nacke. En modell som kan anpassas för att hålla barnet i en ergonomisk position, där ryggen formas i en naturlig C-kurva och knäna är högre än rumpan, rekommenderas. Många bärselar har specifika spädbarnsinlägg som gör dem lämpliga från födseln.

När kan man börja använda en bärsele?

En bärsele kan börja användas från barnets första dagar, förutsatt att selen är utformad för nyfödda. Det är viktigt att bärselen ger tillräckligt stöd för barnets huvud och nacke, samt att barnet sitter i en ergonomisk position. Många bärselar har justerbara funktioner som gör det möjligt att anpassa dem för nyfödda.

Hur länge kan man använda en bärsele?

Bärselens användningstid beror på dess specifikationer och barnets vikt. De flesta bärselar kan användas upp till att barnet väger omkring 15-20 kg. Vissa modeller är designade för att växa med barnet med flera bärpositioner som kan anpassas efter barnets ålder och storlek. Det är viktigt att regelbundet kontrollera bärselen så att den fortfarande ger tillräckligt stöd.

Är det säkert att bära barnet framåtvänd i bärselen?

Att bära barnet framåtvänd i bärselen kan vara säkert om selen är designad för detta och barnet är tillräckligt starkt för att hålla huvudet stabilt. Det rekommenderas att börja bära framåtvänt när barnet är omkring 5-6 månader gammalt. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar så att barnet sitter i en ergonomisk position även när det är framåtvänt.

Vad ska man tänka på vid köp av bärsele?

Vid köp av bärsele bör man tänka på flera faktorer, såsom ergonomi, material, justerbarhet. En ergonomisk bärsele som fördelar barnets vikt jämnt över förälderns kropp minskar risken för obehag och smärta. Materialet bör vara mjukt och andningsbart för att förhindra överhettning. Justerbara remmar och bälten är viktiga för att få en bra passform. Extra funktioner som solskydd och förvaringsfickor kan också vara praktiska.

Hur rengör man en bärsele?

De flesta bärselar kan tvättas i maskin på låg temperatur, vanligtvis 30 grader. Det är viktigt att följa tillverkarens tvättanvisningar för att undvika skador på materialet. Avtagbara delar som solskydd och förvaringsväskor bör tvättas separat om möjligt. Regelbunden rengöring av bärselen hjälper till att hålla den fräsch och hygienisk för både barn och förälder.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye