PR Direkt

Bröstpump Bäst i Test – Bästa bröstpumpen utsedd

Dela

Bäst i Testen har testat olika bröstpumpar och utsett Medela Swing Maxi till testvinnare. Denna produkt utmärks av sin effektiva sugteknik, komfort för olika utseende på bröst och enkel rengöring. Med Medela Swing Maxi får man en pålitlig bröstpump som kombinerar användarvänlighet med hög prestanda och därför har den utsetts till det bästa valet för ammande mödrar, av Bäst i Testen.

Bröstpump bäst i test

Bröstpumpar Bäst i Test 2024 – Bäst i Testens lista

Bäst i Testen har genomfört omfattande tester av olika bröstpumpar och presenterar här årets bästa val, som köptips till ammande mödrar. Efter noggranna utvärderingar har Medela Swing Maxi utsetts till testvinnare tack vare hög sugkraft, komfort och användarvänlighet. Utmanarna Medela Freestyle Flex och Elvie Stride har också imponerat med sina avancerade funktioner och smidiga användning. Alla dessa bröstpumpar har testats av en grupp mödrar med varierande erfarenhet av bröstpumpning, vilket innebär att resultaten är tillförlitliga och relevanta för alla ammande mödrar.

Medela Swing Maxi

Medela Swing Maxi har utsetts till bästa bröstpump av Bäst i Testen. Produkten har imponerat med sin effektiva sugteknik och användarvänlighet. Bröstpumpen är utformad för att vara enkel att montera och använda. Därför är den ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna användare. Med en tyst motor och justerbar sugkraft kan man anpassa pumpningen efter ens egna behov, för bekvämlighet och effektivitet. Den medföljande manualen är tydlig, men pumpen är så intuitiv att den nästan inte behövs. Bröstpumpens dubbla funktion sparar tid och kan öka mjölkmängden och det gör den till en topp produkt för daglig användning.

Fördelar:

 • Effektiv sugkraft
 • Lätt att montera
 • Tyst motor

Nackdelar:

 • Inga dinappar

Teknisk specifikation

Bröstpumpen inkluderar två storlekar på brösttrattar för ökad komfort. Den är utrustad med ett uppladdningsbart batteri som ger lång användningstid och laddas snabbt med USB-C. Motorenheten är lätt att förstå och använda, med knappar som enkelt justerar sugkraft och rytm. Medela Swing Maxi har även tyst drift, så att den kan användas utan att störa andra.

 • Strömkälla: Inbyggt, uppladdningsbart batteri
 • Sugkraft: Justerbar
 • Typ av bröstpump: Singel- och dubbelpump
 • Tillbehör: Två flaskor ingår

Läs mer om produkten

Medela Freestyle Flex

Medela Freestyle Flex har utsetts till bästa premiumval av Bäst i Testen. Denna bröstpump kombinerar design, innovation och prestanda. Motorn är kompakt och tyst, vilket innebär att den är enkel att använda utan att störa omgivningen. Freestyle Flex är utrustad med en tydlig touch screen som gör det enkelt att justera inställningar och övervaka pumpningen. Den har två olika storlekar på brösttrattar och en mjuk silikonkant, för komfort och anpassningsförmåga. Denna topp produkt är perfekt för mödrar som vill ha bekväm och effektiv pumpning.

Fördelar:

 • Smidig motor
 • Bekväma trattar
 • Tyst drift

Nackdelar:

 • Högt pris
 • Sämre vid dubbelpumpning

Teknisk specifikation

Freestyle Flex kan användas både som singel- och dubbelpump. Den laddas via USB och har ett inbyggt, uppladdningsbart batteri med lång batteritid. Bröstpumpen har två faser – stimulering och utdrivning – som kan justeras i styrka. Den medföljande MyMedela-appen hjälper föräldrarna att övervaka pumpningen och barnets utveckling. Freestyle Flex är därmed en av de mest avancerade modellerna på marknaden.

 • Strömkälla: Inbyggt, uppladdningsbart batteri
 • Sugkraft: Justerbar
 • Typ av bröstpump: Singel- och dubbelpump
 • Tillbehör: Fyra flaskor medföljer

Läs mer om produkten

Elvie Stride

Elvie Stride har utsetts till en av de bästa utmanarna i Bäst i Testens bedömning. Denna bröstpump imponerar med sin diskreta och användarvänliga design. Stride har tyst motor och justerbar sugkraft, så att pumpningen kan anpassas efter behov. Pumpen har tio intensitetsinställningar och kan enkelt monteras och demonteras för rengöring. Tack vare den medföljande manualen som innehåller både bilder och steg-för-steg-instruktioner blir det enkelt att komma igång. Elvie Stride passar perfekt för mödrar som vill ha en smidig och effektiv pump som kan användas i olika miljöer.

Fördelar:

 • Låg ljudnivå
 • Händerna fria
 • Enkel användning

Nackdelar:

 • Ingen flaska ingår
 • Lite tung

Teknisk specifikation

Elvie Stride laddas med en USB-kabel och har en batteritid på cirka två timmar vid medelhög intensitet. Pumpen är utrustad med en justerbar backventil som reglerar trycket, så att man kan anpassa pumpningen efter behov. Elvie Stride är lätt att rengöra då alla plastdelar kan diskas i maskin och sedan kokas för sterilisering. Till pumpen finns också en app som hjälper till att övervaka pumpningen och ger skötselråd.

 • Strömkälla: Inbyggt, uppladdningsbart batteri
 • Sugkraft: Justerbar
 • Typ av bröstpump: Singel- och dubbelpump
 • Tillbehör: Inga tillbehör medföljer

Läs mer om produkten

Köpguide – Så väljer man bröstpump

Att välja bröstpump kan kännas svårt med tanke på de många alternativ som finns. För att kunna göra ett bra val behöver man ta hänsyn till flera faktorer, såsom kvalitet, prisvärdhet och användningsområde. Denna köpguide ger köptips för hur man bäst väljer bröstpump för ens eget behov.

Kvalitet

När man ska välja bröstpump är kvalitet en av de viktigaste aspekterna att beakta. En högkvalitativ bröstpump bör vara hållbar och pålitlig. Det rekommenderas att man väljer en pump från ett välrenommerat märke som har fått positiva omdömen från andra användare. En högkvalitativ pump bör också vara enkel att rengöra och montera, för att minska risken för bakterietillväxt och göra den bekvämare att använda.

Prisvärdhet

Prisvärdhet innebär att man får god kvalitet till ett rimligt pris. Det är inte alltid nödvändigt att köpa den dyraste bröstpumpen för att få en bra produkt. Det finns många bröstpumpar på marknaden som ger utmärkt funktionalitet till överkomliga priser. Vid bedömning av prisvärdhet bör man tänka på vad som ingår i priset, såsom tillbehör och reservdelar. En dyrare pump kan ibland vara ett bättre val om den har fler funktioner och tillbehör som underlättar användningen. Att jämföra olika modeller och deras funktioner är ett bra köptips för att hitta det bästa alternativet utifrån ens aktuella budget.

Användningsområde

Användningsområdet är en annan viktig faktor att tänka igenom. För mödrar som planerar att använda bröstpumpen ofta, eller som behöver pumpa ur mjölk när de inte befinner sig i hemmet, kan en elektrisk bröstpump vara det bästa valet. De är ofta snabbare och mer effektiva än manuella pumpar. För dem som bara behöver pumpa ibland kan en manuell bröstpump vara ett mer ekonomiskt alternativ, som också är lätt att ta med sig. Vid valet av bröstpump bör man också tänka på om pumpen ska användas för enkel- eller dubbelpumpning. Dubbelpumpar kan vara mer effektiva för att öka mjölkproduktionen och spara tid.

Frågor och svar om bröstpumpar

Det finns flera saker att ta hänsyn till när man ska välja bröstpump, från vilken typ som passar bäst till hur man använder och underhåller den på bästa sätt. Här följer svar på några vanliga frågor för att hjälpa till i beslutet och ge bättre förståelse för bröstpumparnas funktion och användning.

Vilken typ av bröstpump passar bäst om man behöver använda den ofta?

För frekvent användning rekommenderas en elektrisk bröstpump, gärna en dubbelpump. De är utformade för att vara snabba och effektiva, och är därför perfekta för daglig användning. Dubbelpumpning kan spara tid och öka mjölkproduktionen, vilket är fördelaktigt för mödrar som behöver pumpa ofta.

Hur rengör man en bröstpump på bästa sätt?

För att rengöra en bröstpump bör man först ta isär alla delar som kommer i kontakt med mjölk. Dessa delar ska sköljas i kallt vatten för att avlägsna mjölkrester och sedan tvättas i med varmt och milt diskmedel. Efter noggrann sköljning bör delarna steriliseras genom kokning eller med hjälp av en steriliseringsenhet. Det är viktigt att låta delarna torka helt innan de monteras ihop igen.

Kan en bröstpump användas om man har ömma eller såriga bröstvårtor?

Ja, men det är viktigt att välja en pump med mjuka, bekväma trattar och justerbar sugkraft. Man bör börja med en låg suginställning och öka gradvis efter behov. Att använda en bröstvårtsalva kan också hjälpa till att lindra obehag och främja läkning.

Hur länge bör man pumpa varje gång?

Den rekommenderade tiden för pumpning varierar, men generellt bör man pumpa i cirka 15–20 minuter per bröst. Om man använder en dubbelpump kan man sikta på cirka 15–20 minuter totalt. Det är viktigt att hitta en rutin som fungerar för en själv och att inte pumpa längre än nödvändigt, för att undvika irritation eller obehag.

När är det bäst att börja använda bröstpump?

Man kan börja använda bröstpump så snart mjölkproduktionen har etablerats, vanligtvis några dagar efter förlossningen. En del mödrar kan behöva börja tidigare, särskilt om det uppkommit problem med amningen. Att rådgöra med en amningsrådgivare eller barnmorska kan ge ytterligare vägledning om när det är bäst att börja pumpa.

Hur förvaras bröstmjölk på bästa sätt?

Bröstmjölk bör förvaras i rena, tättslutande behållare. Färsk mjölk kan förvaras i kylskåp upp till 4 dagar och i frys upp till 6 månader. Det är viktigt att märka behållarna med datum för pumpningen och att använda den äldsta mjölken först. Upptining av fryst mjölk ska göras i kylskåp eller under rinnande kallt vatten och aldrig i mikrovågsugn.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye