Östersunds kommun

Brand nära ett av kommunens äldreboenden – men ingen evakuering behövdes

Dela

Under tisdagsmorgonen utbröt en brand på Prästgatan 54, i nära anslutning till ett av kommunens äldreboenden. Enligt de första uppgifterna har fem personer tagits om hand av ambulanspersonal, varav en person förts till sjukhus.

Östersunds kommun dementerar dock uppgifter om att äldreboendet skulle ha varit direkt berört av branden och att boende skulle ha evakuerats.

– Händelsen med branden berör en enskild medborgare i eget boende som inte är kopplad till äldreboendet, berättar Alexander Kärngard på kommunens säkerhetsavdelning.

Den berörda fastigheten ligger på innergården bakom äldreboendet och ägs av Diös.

Den berörda personalen är undersökt och ingen i personalen är förd till sjukhus.

– Vi har tagit in stöd från Posom till platsen och har samlat skärrade medborgare som har varit i behov av stöttning på kommunens mötesplats på Prästgatan 58, berättar Alexander Kärngard.

– Jag har varit på plats och träffat vår personal som naturligtvis är skärrade av det inträffade. De får nu också stöd från Posom och kommer även erbjudas hjälp och samtal via företagshälsovården, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Kontakter

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye