Barngrind Bäst i Test 2024 - säker & trygg

Dela

Bäst i Testen har utsett de bästa barngrindarna efter att ha testat olika modeller. Testvinnaren blev Safety 1st Auto-Close som är både användarvänlig och säker. Denna barngrind är självtillslutande, vilket gör att den är både praktisk och trygg för småbarnsfamiljer. Enkel montering och enhandsöppning är ytterligare fördelar som gör Safety 1st Auto-Close till den bästa barngrinden på marknaden i år.

Barngrind bäst i test
Barngrind bäst i test

Barngrind Bäst i Test 2024 – Bäst i Testens lista

Bäst i Testen har utfört ett omfattande test av barngrindar för att hitta de bästa alternativen på marknaden. Efter att ha utvärderat olika modeller har Safety 1st Auto-Close utsetts till testvinnare på grund av dess smidiga enhandsöppning och självtillslutande funktion.

Två utmanare som också presterade väl i testet är Lascal KiddyGuard Avant, som är flexibel och av premiumkvalitet, samt Baby Dan FLEX Grind Large, som möjliggör mångsidig användning. Utmärkelserna grundar sig på noggranna tester utförda i verkliga hem under en längre period, vilket innebär att produkterna lever upp till högt ställda förväntningar vad gäller säkerhet och användarvänlighet.

Safety 1st Auto-Close

Safety 1st Auto-Close har utsetts till bästa barngrind av Bäst i Testen. Den har en självstängningsmekanism, som gör den enkel och säker att använda i hemmet. Grinden är utformad i klassisk målad metall och kan monteras i dörröppningar som är upp till 80 cm breda, med möjlighet att använda förlängningar för större öppningar. Monteringen är enkel tack vare fyra separata fästen som kan skruvas fast eller fästas med självhäftande ytor.

Grinden har en enhandsöppning som kräver två steg, för att inte kunna öppnas av små barn. När grinden släpps, stänger den sig automatiskt och låser sig på nytt. Det gör att den är särskilt praktisk för föräldrar som ofta bär på barnet och behöver en hand fri.

Fördelar:

 • Självstängande
 • Enkel montering
 • Enhandsöppning

Nackdelar:

 • Ej för trappa

Funktion och användning

Grinden kan öppnas i båda riktningar eller enbart i en, beroende på behov. Efter intensiv användning har det visat sig att Auto-Close aldrig krånglar eller känns trög. Den klassiska designen gör att grinden passar i de flesta hem och dess praktiska funktioner gör den till en topp produkt för barnsäkerhet. Dock bör grinden inte placeras högst upp i trappor på grund av tvärslån i nederkant som kan orsaka snubbling.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: Metall
 • Enhandsöppning: Ja
 • Minimibredd: 73 cm
 • Maxbredd: 80 cm (förlängning kan dock köpas till)
 • Höjd: 72 cm

Läs mer om produkten

Lascal KiddyGuard Avant

Lascal KiddyGuard Avant har utsetts till bästa premiumval av Bäst i Testen. Denna barngrind är tillverkad av textilväv och erbjuder en flexibel lösning för knepigt utformade dörröppningar och trappor. Grinden är nästan osynlig när den är öppen, vilket gör att den smälter in väl i hemmet utan att störa inredningen. För att använda grinden vrids ett vred om, varefter väven dras ut och hakas fast i fästena.

Den höga kvaliteten på material och konstruktion innebär att grinden är både säker och hållbar, även efter månader av intensiv användning. Dock kan öppningsmekanismen upplevas som lite svår att hantera med en hand, vilket kan vara en nackdel när man bär på barnet.

Fördelar:

 • Flexibel montering
 • Hög kvalitet
 • Säker stängning

Nackdelar:

 • Högt pris
 • Kräver två händer

Design och funktion

Trots ett högre pris anses den flexibilitet och säkerhet som grinden erbjuder vara väl värda investeringen. Grinden kan öppnas i båda riktningarna, för ökad användbarhet i olika typer av öppningar. Extra säkerhet uppnås genom dess tvåstegsöppningen, som försvårar för små barn att öppna grinden. Även om grinden slackar något efter intensiv användning, påverkas inte funktionen negativt.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: Textilväv
 • Enhandsöppning: Ja
 • Minimibredd: Finns ingen
 • Maxbredd: 120 cm
 • Höjd: 79 cm

Läs mer om produkten

Baby Dan FLEX Grind Large

Baby Dan FLEX Grind Large är en mångsidig barngrind som också kan användas som rumsavdelare. Denna barngrind är tillverkad av metall och består av en grind och två sidostycken som kan vinklas efter behov, vilket gör att den är väldigt flexibel. Den kan även byggas ut med ytterligare paneler för att omringa en kamin eller dela av ett rum. Flexibiliteten och stabiliteten gör den till en bra lösning för bredare dörröppningar och andra större utrymmen.

Grinden kan öppnas med en hand, men mekanismen kan upplevas som något komplicerad innan man vant sig. Trots att den har många delar känns den dessutom robust och pålitlig. Den är dock inte lämplig för montering överst i trappor på grund av tvärslån i nederkant, som kan innebära en snubbelrisk.

Fördelar:

 • Flexibel
 • Robust
 • Mångsidig användning

Nackdelar:

 • Komplicerad öppning
 • Ej för trappor

Användarupplevelse och funktioner

Grinden kan öppnas i båda riktningar, vilket ökar dess användbarhet. Den har ingen automatisk stängning, vilket innebär att man måste se till att grinden stängs korrekt efter varje passage. Trots detta erbjuder Baby Dan FLEX Grind Large hög grad av säkerhet och användarvänlighet, särskilt för större dörröppningar och som rumsavdelare. Efter långvarig användning visar grinden inga tecken på slitage, vilket visar på bra hållbarhet.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: Metall
 • Enhandsöppning: Ja
 • Minimibredd: Ej känt
 • Maxbredd: 278 cm (förlängning kan köpas till)
 • Höjd: 71 cm

Läs mer om produkten

Köpguide – Så väljer man barngrind

När man ska välja barngrind behöver man ta hänsyn till flera faktorer för att se till att den passar för situation och behov. Här följer en köpguide som ger vägledning kring hur en barngrind bör väljas, utifrån kriterier som kvalitet, prisvärdhet och användningsområde.

Kvalitet

Kvaliteten på barngrinden är av största vikt för både säkerhet och hållbarhet. En högkvalitativ grind ska vara robust, tillverkad av slitstarka material och ha genomgått noggranna tester. Metall- och trägrindar har ofta högre hållbarhet jämfört med plast- eller tyggrindar. 

Kontrollera att grinden har en stabil konstruktion och att dess fästen är starka nog för att motstå belastning från både barn och vuxna. Vid köp av barngrind är det också viktigt att den har säkerhetscertifieringar och uppfyller relevanta säkerhetsstandarder.

Prisvärdhet

Prisvärdhet innebär att få bästa möjliga produkt till ett rimligt pris. Det är bra att jämföra olika modeller och funktioner för att vara säker på att pengarna spenderas väl. En dyrare grind kan ha fler funktioner och vara gjord av ett bättre material, men det är viktigt att tänka igenom om behovet av detta finns. Ofta kan en grind i mellanprisklass uppfylla alla säkerhetskrav och ge tillräckligt med funktionalitet. Tänk dock på långsiktig användning och hur ofta grinden kommer att användas – ibland kan en initialt dyrare grind visa sig vara mer prisvärd i längden.

Användningsområde

Användningsområdet påverkar vilken typ av grind som är mest lämplig. För dörröppningar och rum där grinden ofta måste öppnas och stängas, är en grind med enkel enhandsöppning att föredra. Om grinden ska användas vid trappor, är det viktigt att välja en modell utan tvärslå i nederkant för att minska snubbelrisken. För breda dörröppningar eller utrymmen där flexibilitet krävs, kan en modulär grind eller en grind med justerbar bredd vara den bästa lösningen.

För utomhusbruk eller särskilt breda öppningar kan grindar med extra väderbeständighet och stabil konstruktion vara nödvändiga. Dessutom kan resegrindar vara ett praktiskt val för dem som ofta behöver flytta grinden mellan olika platser.

Frågor och svar om barngrindar

Här besvaras några av de vanligaste frågorna som kan uppstå vid val och användning av barngrindar. Genom att förstå olika aspekter kan man fatta ett väl underbyggt beslut och skapa en säker miljö för barnen.

Kan en barngrind monteras utan att man behöver borra?

Många moderna barngrindar kan monteras utan att man behöver borra i inredningen, genom användning av klämfästen eller självhäftande fästen. De spänns fast i dörröppningen eller trappan, vilket gör dem enkla att installera och ta bort utan att skada väggar eller räcken. 

Vad bör man tänka på vid köp av barngrind?

Vid köp av barngrind är det viktigt att mäta den avsedda platsen noggrant för att vara säker på att grinden passar. Det är också bra att välja en grind med säkerhetsfunktioner som självlåsning och enhandsöppning. Kontrollera att grinden har nödvändiga säkerhetscertifieringar och är tillverkad av robusta material för långvarig användning.

Hur lång tid behöver man använda barngrind?

Barngrindar bör användas så länge det finns risk för att barn kan utsättas för fara, vanligtvis tills barnet är cirka två till tre år gammalt. Om barnet börjar klättra över grinden, bör denna tas bort och istället bör barnet läras hur man säkert tar sig fram i trappor och på andra ställen.

Kan en barngrind användas utomhus?

Vissa barngrindar är utformade för utomhusbruk och tillverkade av väderbeständiga material. De kan användas på verandor, altaner eller vid trappor utomhus för att förhindra att barn eller husdjur rör sig fritt utomhus. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens rekommendationer för att vara säker på att grinden är lämplig för utomhusmiljöer.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye