Einar Mattsson

Einar Mattsson: ”I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra”

Dela

Johanna Karlsson är chef för utemiljögruppen hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Det är utemiljögruppen som ser till att välkomnande och välskötta gårdar alltid är en del av den långsiktiga fastighetsförvaltningen. Gruppen består av engagerade trädgårdsarbetare, arbetsledare och projektledare. Utemiljögruppen arbetar dels på uppdrag av koncernens fastighetsbolag, dels med externa fastighetsägare som köper tjänsten av Einar Mattsson.

För Johanna är trivsel en förutsättning för trygghet, och resultaten i den årliga AktivBo- undersökningen visar att hyresgästerna verkligen uppskattar sina gårdar:

– I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra. Trivsel främjar gemenskap och i förlängningen en känsla av stolthet och social trygghet. Därför är vi noga med utformningen av gårdarna. Det ska finnas sittplatser i sol och skugga, möjligheter för barn att leka och träd som ramar in och skyddar mot hetta. Till välbefinnandet bidrar också intressanta och vackra planteringar som både människor och insekter gillar. Och något som verkligen får människor att samlas och prata, är odlingslådor. De fungerar som magneter på gården, berättar Johanna.

Det finns inte riktigt något facit för en trygg utemiljö. Varje fastighet är unik och har sina speciella förutsättningar, och det finns flera saker att ta fasta på:

– Till exempel att det finns siktlinjer på gården som gör det lätt att få överblick. För mig handlar en trivsam och överblickbar miljö mer om hur växterna placeras, att det finns grönska i olika nivåer och att växtligheten samspelar med utomhusbelysningen när det är mörkt. Därför behöver skötseln och planeringen av utemiljön vara långsiktig, ta hänsyn till vad de boende vill och beakta hur buskar och träd kommer att växa, avslutar Johanna Karlsson.

Ersätt gamla träd
Träd som ska stå länge planteras både för nuvarande och kommande generationer. Gamla träd är ofta en tillgång, men om de inte mår bra behöver de ersättas i god tid.

När Einar Mattssons omtanke om utemiljön får hyresgästerna att känna sig omhändertagna, då har utemiljögruppen lyckats och bidragit till trygghet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Koncernen är bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Nya vård- och omsorgsbostäder och upprustad malmgård27.6.2024 12:40:27 CEST | Blogginlägg

Samrådet om detaljplanen för kv. Sommaren 10 är avslutat. Nu löper planprocessen på där man bland annat behandla synpunkter och för dialog med Stockholms stad om nästa steg. Här planerar Einar Mattsson att uppföra ett modernt och trivsamt vård- och omsorgsboende för äldre. Genom att uppföra vård- och omsorgsboendet ges också de ekonomiska förutsättningar som krävs för att renovera och därmed rädda Hovings malmgård då Stockholms stad i informella samtal tackat nej till att återköpa gården.

”Ett Einar Mattsson-hus är byggt med omsorg och av kunniga hantverkare” — fredagsporträttet med Leif Larsson14.6.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter 37 år på Einar Mattsson tänker trä-hantverkaren Leif Larsson nu sluta ställa väckarklockan. Det är dags att gå i pension efter att ha arbetat under tre generationer i den familjeägda koncernen Einar Mattsson. Arbetet med trästommen på befintlig byggnad i kvarteret Råttan sköt upp pensionen ett tag, men i juni är det dags att ägna mer tid för familj, hus och alla fordon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye