Urban Partners

Nrep förvärvar två hyresrättstillgångar från Magnolia Bostad

Dela

Fastighetsinvesteraren Nrep utökar sin bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter genom att förvärva två tillgångar från Magnolia Bostad. Affären omfattas av Kvarteret Ångloket i Knivsta och del av etapp två i stadsdelen Brogårdsstaden i Upplands-Bro, båda med hållbara hyresnivåer och hög miljöprofil. Förvärvet sker genom Nrep Income+ fond. Fonden genomförde en tredje stängning förra året med drygt 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital.

Fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro
Fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro

Stockholm fortsätter att växa. Samtidigt råder ett rejält underskott på bostäder i hela regionen och antalet byggstarter har minskat radikalt de senaste åren. Genom detta förvärv fortsätter Nrep att växa inom bostadssektorn med ännu fler attraktiva och välbehövliga bostäder på en marknad som präglas av en grav obalans mellan utbud och efterfrågan.  

– Med detta förvärv utökar vi vår bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter, vilket enligt plan stärker vår närvaro i Stockholmsregionen. Affären har en bra volym i sin storlek och det är glädjande att kunna erbjuda kvalitetsbostäder i bra lägen med attraktiva hyresnivåer som ger fler människor möjlighet till ett eget hem. Fastigheterna har en hög hållbarhetsprestanda som uppfyller våra krav och vi ser fram emot att förvalta dem på ett framgångsrikt och långsiktigt sätt, säger Carl-Adam von Scheele, Sverigechef för Nrep.   

Hållbarhet är en hörnsten i Nrep:s investeringsstrategi och förvärvet av Kvarteret Ångloket och del av etapp två i stadsdelen Brogården bekräftar bolagets engagemang att minska klimatavtrycket från den byggda miljön. Båda fastigheterna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket säkerställer en hög energiklass och låg miljöpåverkan. De är bland annat utrustade med bergvärme och solceller. De rimliga hyresnivåerna, de strategiska lägena och den genomarbetade arkitekturen bidrar även till att tillgångarna har en hög social hållbarhetsprofil.

De förvärvade bostäderna i framväxande Brogårdsstaden i Upplands-Bro omfattar ett fullt uthyrt bostadskvarter med stomme och fasad i trä, vilket innebär minskade koldioxidutsläpp både under byggnation och under byggnadernas livscykel. Trä som material bidrar även till ett bra inomhusklimat samt att det kräver mindre energi både vid tillverkning, uppförande och förvaltning. Kvarteret har en uthyrbar yta om 6 065 kvadratmeter fördelat över 112 hyreslägenheter. De färdigställdes i augusti 2022 och uppfördes med investeringsstöd. Fastigheten är vackert belägen i naturskön omgivning samtidigt som stadspulsen finns inom bekvämt pendlingsavstånd.

Ångloket i centrala Knivsta består av två kvarter som färdigställs och hyrs ut i 12 etapper. Den sista etappen färdigställs under Q1 2025. Totalt rör det sig om 412 moderna, välgestaltade och yteffektiva hyreslägenheter om totalt 17 310 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i hjärtat av Knivsta med närhet till kommunikationer, samhällsservice och tjänster. Uthyrningsprocessen fortskrider väl, främst på grund av det optimala läget, den moderna arkitekturen och hållbara hyresnivåer. 

Nrep har under de senaste åren expanderat kraftigt inom bostäder i Sverige och har nu en portfölj med cirka 3 700 bostäder under utveckling i olika faser. Bolaget är en del av investeringsplattformen Urban Partners som består av tre strategier med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar.

Kontakter

Bilder

Fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro
Fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro
Ladda ned bild
Kvarteret Ångloket i Knivsta
Kvarteret Ångloket i Knivsta
Ladda ned bild
Kvarteret Ångloket i Knivsta
Kvarteret Ångloket i Knivsta
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om Nrep

Nrep är en ledande fastighetsinvesterare som har åtagit sig att driva på verklig förändring i branschen för att gynna människor och vår planet. Med ett holistiskt och långsiktigt tillvägagångssätt investerar Nrep i olika fastighetssegmentet med tyngdpunkt inom bostäder, logistik, samhällsfastigheter och kontor. Nrep är erkänt för sin förmåga att omforma den byggda miljön, inklusive flera storskaliga stadsdelsutvecklingsprojekt. Bolaget förvaltar 8 miljoner kvadratmeter fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen och Tyskland – med fler än 400 anställda över hela Europa som arbetar för att minska koldioxidutsläppen i fastighetsportföljen till 2028. Nrep är en del av Urban Partners. Läs mer på nrep.se.

Om Urban Partners

Investeringsplattformen Urban Partners består av fyra strategier med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar. Genom att föra samman insikter, intressenter och kapital är ambitionen att åstadkomma en långsiktigt positiv förändring av städers utveckling med fokus på att minska koldioxidutsläppen i den byggda miljön och (åter)skapa stadsdelar. Plattformen inkluderar fyra ESG-fokuserade investeringsstrategier: den europeiska fastighetsinvesteraren Nrep, venture capital-bolaget 2150 och kreditspecialisten Velo Capital. Urban Partners har 21 miljarder euro under förvaltning och investerar i fastigheter, företag, teknik och kreditlösningar. Plattformen grundades 2005 och förvaltar idag investeringar i mer än 15 länder och har 750 medarbetare. Läs mer på urban.partners

Följ Urban Partners

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Urban Partners

Urban Partners utvalt att pilottesta SBTi:s nya ramverk för att sänka den byggda miljöns koldioxidavtryck31.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Som endast ett av 15 företag i världen har Urban Partners utsetts att testa initiativet Science Based Targets (SBTi) nya riktlinjer och målsättningsverktyg för bygg- och fastighetsbranschen. Urban Partners bidrar med bolagets erfarenheter av att driva klimatåtgärder som påskyndar den gröna omställningen och minskar byggnaders koldioxidavtryck genom sin fastighetsinvesterare Nrep.

Nrep förvärvar samhällsfastighetsportfölj från Besqab30.1.2024 17:46:56 CET | Pressmeddelande

Nreps ben inom samhällsfastigheter, Altura, har tecknat avtal med Besqab om att förvärva samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 770 miljoner kronor. Affären omfattar tre äldreboenden, en förskola samt hyresrätter med en total uthyrningsbar yta om 15 200 kvadratmeter. Förvärvet sker via Nordens största Core-plus-fond Nrep Income+ som under förra året genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital avsett för att tillvarata nya investeringsmöjligheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye