Fridhemsplan får 90 meter långt konstverk

Dela

Under tisdagen (2 juli) avtäckte Alecta Fastigheter konstverket ” Från 60-talet till nu, fri att vara du”, som klär in byggområdet vid Väktaren 35 på Drottningholmsvägen. Konstverket har skapats av street art-artister från Graffitisthlm. Att tillföra konst är en del av Alecta Fastigheters utveckling av platsen, där Kungsholmens hundraåriga kultur och musikhistoria ska leva vidare. 

Från vänster: Linn Hammarsten, Graffitisthlm. Helena Ågren, Alecta Fastigheter. Pernilla Lindgren, Graffitisthlm.
Från vänster: Linn Hammarsten, Graffitisthlm. Helena Ågren, Alecta Fastigheter. Pernilla Lindgren, Graffitisthlm. Alecta Fastigheter

- Fridhemsplan och Östra S:t Göran har ett fantastiskt musik- och kulturarv som lever än idag, men kanske inte med samma intensitet som förr. Med vår utveckling vill vi bidra till att göra platsen till en destination samt ge ny energi till musik- och kulturlivet på Kungsholmen. Konstverket är ett initiativ i den riktningen och vi har flera spännande saker på gång, säger Helena Ågren som är affärsansvarig stadsutvecklare på Alecta Fastigheter. 

Fridhemsplan och stadsdelsområdet Östra S:t Göran på Kungsholmen har en över hundraårig musik- och kulturhistoria. Redan 1910 fick området sin första biograf och under 40-talet spelade Sonora, ett av Sveriges första skivbolag in då-tidens stora hits i kvarteret som nu utvecklas. Från slutet av 70-talet växte ABBA:s största låtskatter fram i Polar Studios några kvarter bort. Under senare delen av 90-talet/början av 2000 satte Max Martin Fridhemsplan på kartan, genom alla de oförglömliga världshits som skapades i Cheironstudion på Drottningholmsvägen.  

Vid avtäckningen var en större del av konstverket klart. Under veckan ska de sista delarna komma på plats.

Artisterna bakom verket är Linn Hammarsten och Pernilla (Pernie) Lindgren, Grafittisthlm.

För frågor, välkomna att höra av er till;
Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation på Alecta Fastigheter 0709-803209


Kort om fastigheten Väktaren 35

Fridhemsplan är en av Stockholms största kollektiva knutpunkter och en plats som många människor passerar. Alecta Fastigheters ambition är att omfamna platsens potential och skapa en ny destination i Stockholm. Väktaren 35 på Drottningholmsvägen utvecklas därför med en mix av verksamheter där den ena halvan av byggnaden blir hotell, den andra kontor med ett gatuplan innehållande handel och restauranger. Fastigheten byggs på med två våningar där det översta planet på våning 11 blir en takrestaurang med panoramautsikt över Stockholms landmärken och takåsar.  Den internationella designhotellkedjan Ruby Hotels flyttar in våren 2026 vilket är en aktör som också har musiken i sitt DNA. Till exempel kommer hotellet arrangera regelbundna DJ- och musikevents och varje hotellrum kommer vara utrustad med förstärkare och ljudsystem där gästerna får möjlighet att låna en elgitarr. Ruby har även en egen radiokanal “Ruby Radio” som kan livestreamas.

Om konstverket

1960 talet var tidpunkten när den kreativa och kulturella revolutionen startade. Verket ska hylla förändringen och utvecklingen från 60-talet till idag med fokus på individens frihet och självuttryck. Det knyter även an till fastighetens ursprung från 60-talet samt Fridhemsplans hundraåriga historia av kultur & musik.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Från vänster: Linn Hammarsten, Graffitisthlm. Helena Ågren, Alecta Fastigheter. Pernilla Lindgren, Graffitisthlm
Från vänster: Linn Hammarsten, Graffitisthlm. Helena Ågren, Alecta Fastigheter. Pernilla Lindgren, Graffitisthlm
Ladda ned bild
Avtäckning av konstverk vid Fridhemsplan
Avtäckning av konstverk vid Fridhemsplan
Ladda ned bild
Konstverk vid Fridhemsplan
Konstverk vid Fridhemsplan
Ladda ned bild
Konstverk vid Fridhemsplan
Konstverk vid Fridhemsplan
Ladda ned bild
Konstverk vid Fridhemsplan
Konstverk vid Fridhemsplan
Ladda ned bild
Konstverk vid Fridhemsplan
Konstverk vid Fridhemsplan
Ladda ned bild

Om Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Fridhemsplan får ett av Stockholm längsta konstverk26.6.2024 10:48:30 CEST | Pressinbjudan

Fridhemsplan får ett av Stockholms längsta konstverk när det drygt 90 meter långa planket som klär in byggområdet vid Väktaren 35 på Drottningholmsvägen förvandlas till konst. Alecta Fastigheter har initierat ett samarbete med street art-artister från Graffiti Stockholm som tolkar temat “från 60-talet till nu, fri att vara du” och vill i samband med utvecklingen av 60-tals fastigheten bygga vidare på platsens över hundraåriga musik- och kulturhistoria.

Pontus Frithiof öppnar restaurang hos Alecta Fastigheter i Nacka Strand19.6.2024 16:36:52 CEST | Pressmeddelande

Krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof tar ytterligare kliv in i Nacka Strand och öppnar en ny restaurang. Det blev klart under onsdagen (19/6) när fastighetsägaren Alecta Fastigheter och Pontus Frithiof signerade ett hyresavtal som gäller en lokal om cirka 900 kvadratmeter. Exakt vilket typ av restaurangkoncept det blir presenteras efter sommaren, men Pontus Frithiof kan redan nu avslöja att det blir en helt ny typ av verksamhet i Pontus Group med inspiration från USA:s västkust. Ett tema som kommer att gå igen i såväl inredning som utbud. Öppning beräknas kunna ske i början av 2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye