Region Kronoberg

24 miljoner för att stärka Kronobergs och Kalmars elförsörjning

Dela

För att vi ska klara energiomställningen behövs handlingskraft och ny kunskap. Därför har Region Kronoberg blivit beviljat ett nytt projekt som ska främja ökad elproduktion och elnätskapacitet inför framtidens alltmer energikrävande samhälle.

SEKK-kraftledningar
SEKK-kraftledningar

Hur säkras tillräcklig och tillförlitlig tillgång till el i ett alltmer elberoende samhälle? Finns det smarta och resurseffektiva lösningar som främjar både konkurrenskraft och ett robust och flexibelt elsystem? Som svar på dessa utmaningar har Region Kronoberg beviljats ett projekt som ska möta framtidens ökade elbehov.

-Att arbeta med den regionala elförsörjningen är en strategisk framtidsfråga. I Kronoberg är vi beroende av ett starkt näringsliv som en viktig pelare för välståndet i vår region, och en stabil elförsörjning är en grundläggande förutsättning för att det befintliga näringslivet ska kunna utvecklas, men även att nya aktörer ska ha möjlighet att etablera sig, vilket är av största vikt för Kronobergs utveckling, säger Rene Jaramillo (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Projekt i både Kronobergs och Kalmar län

Budgeten är på 24 miljoner och målet är främja ökad elproduktion och elnätskapacitet samt göra elsystemet mer motståndskraftigt.

Region Kronoberg kommer driva projektet i samarbete med Region Kalmar län, Energikontor Syd, Länsstyrelsen i Kalmar län och Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Projektet finansieras av ERUF, Energimyndigheten, E.ON, Region Kronoberg, Region Kalmar län och Länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar län.

Kontakter

Bilder

SEKK-kraftledningar
SEKK-kraftledningar
Ladda ned bild

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye