WWF

Therése Lindgren och Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF

Dela

Influencern Therése Lindgren och stjärnkocken Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF. Uppdraget är att inspirera fler personer att engagera sig för naturen, djuren och klimatet. Både Jessie och Therése är kända namn och brinner för dessa frågor – WWF är glada att jobba tillsammans med dessa stjärnor för en friskare planet. 

Influencern Therése Lindgren och stjärnkocken Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF.
Influencern Therése Lindgren och stjärnkocken Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF.

– Vi är stolta över att samarbeta med våra ambassadörer för djur, natur och klimatfrågan. Läget är kritiskt för vår planet och vi behöver alle man på däck för att vända de negativa kurvorna. Therése och Jessies starka röster bidrar mycket till att lyfta dessa frågor och det är vi glada över, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF.

Sedan tidigare är även naturfotografen Mattias Klum ambassadör för WWF. Tillsammans med Jessie och Therése förstärks nu rösterna att kunna visa att även små handlingar hos oss alla har möjlighet att kunna förändra trenden och trycka på beslutsfattare att ta tuffa beslut för klimatet och miljön.

Therése Lindgren har själv gjort en hållbarhetsresa som influencer från att tidigare ha fokus på smink, mode och annan konsumtion till att ha ställt om till att stötta djur och leva mer hållbart. Just nu utbildar hon sig inom djurrehabilitering. Hon är också med i WWFs sommarkampanj Gör Sverige vildare för att inspirera fler att göra något vilt i sin trädgård eller balkong för att hjälpa pollinatörerna med mat och bostad.

–Jag gör min trädgård vildare för våra små superhjältar genom att anlägga bivänliga rabatter, bygga insektshotell och ordna bivattnare. Våra vilda pollinatörer har minskat med 1/3, det är skrämmande.

Numera är Therése Lindgren aktiv på Instagram, där hon har över en miljon följare.

–Jag är stolt över att vara ambassadör för WWF. Jag delar den vision som organisationen har att leva i harmoni med naturen och värna om den biologiska mångfalden, säger Therése Lindgren. Vi måste ändra våra beteenden för att skapa en hållbar framtid på en frisk och levande planet.

I samband med Igelkottsveckan 12-18 augusti kommer Therése också att lyfta WWFs räkning för Sveriges igelkottar och stödja WWFs arbete för igelkotten och svensk natur. Här kommer vi också kunna följa hennes vilda trädgårdsplaner där hon bland annat bygger ett hem för igelkottarna.

Omställning är en fråga som även engagerar stjärnkocken och ambassadören Jessie Sommarström. Hon är mycket insatt i hur matfrågan kan påverka planetens hållbarhet, klimatet och även den biologiska mångfalden. Jessie Sommarström vann Årets Kock 2022 med en av de högsta poängen i tävlingens historia och fick samma år Gastronomiska Akademins guldmedalj.

Året efter blev Jessie Sommarström framröstad av kollegorna till Kockarnas Kock. Att göra den hållbara maten riktigt god är något Jessie verkligen brinner för Hon har också varit engagerad i Axfoundations livsmedelsutvecklingscentrum Torsåker gård där hon bidrog med att säkerställa att framtidens mat höll rätt gastronomisk höjd.

–För mig går WWFs matarbete och mitt eget engagemang hand i hand, säger Jessie. Jag brinner för att laga riktigt god och hållbar mat som inte tär på planetens resurser. Det går, det blir gott och är inte särskilt svårt alls.

Therése Lindgren, Jessie Sommarström och Mattias Klum kommer att fortsätta synas i WWFs kanaler och annan kommunikation och tillsammans fortsätta väcka intresse för vår tids ödesfråga för kommande generationer: klimatet, djur och natur.

FAKTA WWFs ambassadörer

WWF har tre ambassadörer: den internationellt erkände fotografen Mattias Klum, influencern Therese Lindgren och meriterade kocken Jessie Sommarström.

Kontakter

Bilder

Therése Lindgren utseddes 2023 till Årets miljöhjälte av WWF.
Therése Lindgren utseddes 2023 till Årets miljöhjälte av WWF.
Ladda ned bild
Therése Lindgren Foto Jessica Sidenros
Therése Lindgren Foto Jessica Sidenros
Ladda ned bild
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström
Ladda ned bild

Världsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer. Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Följ WWF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WWF

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye