Stiftelsen Skansen

Nu blir det jazz på Skansen igen!

Dela

Skansen presenterar med stolthet årets upplaga av "Jazz på Skansen". Under fem kvällar, 17, 24 och 31 juli samt 14 och 21 augusti, kommer Sollidenscenen att fyllas av jazztoner från några av världens främsta artister. Jazzen leds av den uppskattade trombonisten och sångaren Nils Landgren, som med sin charm och kunnighet guidar publiken genom kvällarna. Vid sin sida har han den internationellt renommerade basisten, tillika husbandets kapellmästare, Hans Backenroth.

Jazz på Skansen
Jazz på Skansen Alex Hinchcliffe

Programöversikt:

Onsdag 17 juli

  • Kristin Amparo: En av Sveriges mest mångsidiga och hyllade jazzsångerskor, känd för sin unika förmåga att röra sig mellan olika genrer.
  • Lelo Nika Jr: Virtuos dragspelare som kombinerar jazz, romsk folklore och världsmusik med enastående skicklighet.

Onsdag 24 juli

  • Sinne Eeg: Internationellt erkänd dansk jazzsångerska och kompositör, hyllad för sina uttrycksfulla framträdanden och prisbelönta album.
  • Georg Wadenius: Legendarisk gitarrist och kompositör, känd för sitt arbete med grupper som Blood, Sweat and Tears samt en imponerande karriär som studiomusiker.

Onsdag 31 juli

  • Sharon Dyall: En mångsidig artist inom soul, blues, jazz och musikal, känd för sina framträdanden på både scen och skärm.
  • Peter Asplund: En av Sveriges främsta trumpetare och jazzsångare, känd för sina egna skivor och ledarskapet i Blue House Jazz Orchestra.

Onsdag 14 augusti

  • Rigmor Gustafsson: Prisbelönt jazzsångerska med en lång karriär och flera guldskivor, erkänd för sin förmåga att ständigt förnya sig musikaliskt.
  • Filip Jers: Virtuos munspelare med ett brett musikaliskt spektrum som rör sig mellan olika genrer som jazz, blues och världsmusik.

Onsdag 21 augusti

  • En hyllning till Alice Babs, Arne Domnérus och Putte Wickman: Kvällen uppmärksammar de tre stora jazzlegenderna med framträdanden av Svenska Parisorkestern och musiker som Jan Lundgren, Claes Crona, Hans Backenroth, Hannah Svensson och Klas Lindquist.

Musikaliskt ackompanjemang: Alla kvällar ackompanjeras av Hans Backenroth Trio, med Hans Backenroth (kontrabas), Leo Lindberg (piano) och Joakim Ekberg (trummor).

Historia: Sedan slutet av 1950-talet har Skansen en lång tradition av jazzkonserter på Sollidenscenen. Tidigare profiler som Arne Domnérus och Svante Thuresson har satt sin prägel på dessa konserter. Sedan 2022 är det Nils Landgren som leder Jazz på Skansen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jazz på Sollidenscenen
Jazz på Sollidenscenen
Ladda ned bild
Jazz i solnedgången
Jazz i solnedgången
Ladda ned bild
Publik som sitter framför en scen där ett jazzband spelar på Skansen.
Jazz på Skansen
Ladda ned bild

Länkar

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trädplanteringsceremoni på Skansen20.6.2024 14:28:14 CEST | Pressmeddelande

I år står Sverige värd för IUFRO World Congress, ett av världens största globala skogsrelaterade evenemang som hålls vart femte år. Årets kongress äger rum den 23-29 juni i Stockholm. Kongressen kommer att inledas med en trädplanteringsceremoni på Skansen nu på söndag. Det är en uppskattad tradition inom IUFRO som symboliserar motståndskraft och den bestående kopplingen mellan generationer och kontinenter. Detta evenemang är även ett sätt för värdländerna att visa upp sin regionala kultur och traditioner relaterade till skog och träd.

Drop in-bröllop på Skansen – En magisk sommardag för kärleken14.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skansen bjuder in till årets mest efterlängtade händelse för kärlekspar – det årliga drop in-bröllopet! Den 15 juni är dagen då par kan säga "ja" till varandra på en av Stockholms vackraste platser, helt spontant eller genom att boka plats och tid i förväg. Dagen erbjuder mängder av aktiviteter, erbjudanden och kärleksfull stämning för alla som besöker Skansen denna dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye