Svenska Brottningsförbundet

Johanna Lindborg uttagen till OS i Paris

Dela

Idag kom beskedet att Johanna Lindborg blir uttagen i damernas brottning 62 kilo till de Olympiska Spelen i Paris. Sveriges Olympiska  Kommitté meddelade tidigare under dagen att Lindborg ska få representera Sverige under spelen 9-10 augusti.

Johanna Lindborg
Johanna Lindborg

Sverige tilldelades en kvotplats av Internationella brottningsförbundet (UWW) efter att AIN-brottaren Veranika Ivanova inte kommer till start under OS. Detta innebär att Johanna Lindborg, som förlorade mot Ivanova i den avgörande OS-kvalmatchen på världskvalet i Istanbul för åtta veckor sedan, nu får möjligheten att delat på OS och representera Sverige i Paris. Trots att beskedet kom väldigt tätt inpå OS, har Johanna Lindborg fortsatt hålla igång träningen och reser på fredag, 5 juli, med damlandslaget till Spanien för Spaniens GP som ett sista genrep innan OS.

Det är ett glädjande besked ur svensk synvinkel. Nu dubblas den svenska truppen och Sverige får då två brottare med sig till de olympiska spelen i Paris. Johanna Lindborg kommer brottas den 9-10 augusti, medan den redan OS-klara Jonna Malmgren kommer brottas den 7-8 augusti.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johanna Lindborg
Johanna Lindborg
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye