Nobina Care

Nobina Care i årets Prideparad

Dela

Årligen arrangeras Stockholm Pride, Nordens största Pridefestival. Nobina har sedan 2016 varit engagerad i Stockholm Pride och är precis som tidigare år, stolt officiell busspartner. Som en del av Nobina deltar Samtrans och Nobina Care i årets Prideparad. Tillsammans med kollegorna på Nobina sluter de upp bakom årets tema ”starkare tillsammans”, ett högaktuellt ämne som sätter fokus på självklara demokratiska principer: alla människors lika värde, alla människors rätt att vara den en är och alla människors rätt att älska den en vill.

Samtrans och Nobina Care i prideparaden.
Samtrans och Nobina Care i prideparaden. Foto: Nobina Care

För Samtrans, som har deltagit i paraden tidigare år, var det en självklarhet att återigen visa sitt engagemang.

   -På Samtrans har vi en lång tradition av att värna mångfald och inkludering. Det ligger i vårt dna. Våra medarbetare ska kunna känna sig trygga och stolta över att tillhöra en organisation som står upp för allas lika värde och möjlighet att delta på lika villkor. Våra resenärer ska kunna känna samma trygghet när de reser med oss. Pride är ett tydligt ställningstagande för detta, säger Stefan Arnell, affärsområdeschef på Samtrans.

Thomas Nohre, vd på Nobina Care, fortsätter.

   -Det är en självklarhet för oss att delta i Pride, ett tillfälle som innebär lika mycket ett firande av kärleken som att stå upp för viktiga värderingar till samhällsviktiga frågor om mänskliga rättigheter, säger han.

Prideparaden går av stapeln lördag den 3 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i Sverige under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass och Göteborgs Buss.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye