Svenska Bowlingförbundet

Damlandslaget spelar World Cup 2025

Dela

IBF World Cup spelas i Hong Kong den 7-14 januari 2025. Det svenska damlandslaget kommer att vara med i mästerskapet och har därmed chans att försvara guldet från 2022.

Det svenska damlandslaget spelar World Cup i Hong Kong i januari 2025.
Det svenska damlandslaget spelar World Cup i Hong Kong i januari 2025. Foto: Cristal Bowling

Det svenska damlandslaget vann guld vid World Cup i Brisbane, Australien, i november 2022. Sverige kommer att ha chans att försvara lagguldet på damsidan. Svenska Bowlingförbundet har beslutat att damlandslaget kommer att spela IBF World Cup 2025 som genomförs i Hong Kong, Kina, den 7-14 januari. Det svenska herrlandslaget är däremot inte med i World Cup 2025.
– Vi har valt att endast skicka damlandslaget till World Cup 2025. För herrarnas del så krockar World Cup med flera andra viktiga tävlingsaktiviteter. PBA-touren är igång då och vi kommer inte ha möjlighet att spela med bästa möjliga lag. Stora tävlingar som AIK International Tournament och Ballmaster Open spelas även samtidigt. Damerna har däremot inget annat internationellt mästerskap förrän VM i november 2025 i Hong Kong medan herrarna kommer att spela EM i juni 2025 i Ålborg, säger Michael Granström, sportchef i Svenska Bowlingförbundet. 

Tävlingsdistanserna i World Cup är singel och lag. Förbundskapten Robert Andersson presenterar det svenska laget till mästerskapet den 24 september. 

Mer info om World Cup: https://bowling.sport/2025-ibf-world-cup/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Det svenska damlandslaget spelar World Cup i januari 2025.
Det svenska damlandslaget spelar World Cup i januari 2025.
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Alvin Kvarnström 3:a i Brunswick Madrid Challenge7.7.2024 20:26:12 CEST | Pressmeddelande

Den senaste veckan har det spelats Europatour-tävling i Madrid, då den den nionde Brunswick Madrid Challenge spelades. Ett antal svenska spelare hade tagit sig till den spanska huvudstaden, och dessutom var det många som spelade bra. Hela sex svenskar tog sig till finalspelet och bäst gick det för AIK's Alvin Kvarnström som tog sig hela vägen till finalstegen och slutade till sist 3:a. Vann gjorde spanjoren Jesus Briceno – Jag hade en bra "feeling" inför finalspelet, säger Alvin Kvarnström

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye