Astara Sweden

Grattis Fiat 500 på 67 års dagen!

Dela
  • Den 4 juli 1957 visades Fiat 500 för första gången, idag firar ikonen sin 67:e födelsedag.
  • Med sin typiska design har Fiat 500 varit erkänd globalt i mer än 67 år. En bil med en så ikonisk design som alltid symboliserat livsglädje kan bara vara italiensk och endast en FIAT.
  • I videon “Buon Compleanno 500!” hyllar FIAT sin ikoniska modell som även utan logotyp och namn skulle kännas igen tack vare sin ikoniska design och den livsglädje som den representerar.
Tre generationer av Fiat 500
Tre generationer av Fiat 500

Fiat 500 designades av Dante Giacosa för att vara ett kompakt, prisvärt fordon för massorna och blev snabbt en hörnsten i Italiens ekonomiska återhämtning efter kriget. Giacosas design fick snabbt ett  erkännande och blev en symbol för kulturell ikonstatus och italiensk kreativitet.

Idag förblir detta arv oförändrat. I videon Buon Compleanno 500!”  hyllas modellen genom att visa bilen utan logotyp, namn eller någon annan identifierande egenskap.Trots detta är Fiat 500 omedelbart igenkännbar. Dess ikoniska design och bestående anda av La Dolce Vita kan bara härstamma från italiensk uppfinningsrikedom och FIATs hantverk. Fiat 500 fortsätter att sprida glädje till entusiaster världen över och symboliserar den tidlösa essensen av italiensk kreativitet.

Under de senaste 67 åren har Fiat 500 formats av de distinkta personligheterna hos sina tre generationer. Den första generationen, under 1960-talet, gav mobilitet och frihet, ett verkligt kulturellt fenomen och etablerade sig som ett älskat varumärke. Med den andra generationen som lanserades 2007, förde Fiat 500 begreppen coolhet och charm till citymiljön och blev en mode- och stilikon som fängslade världen över. År 2020 introducerades tredje generationen med 100% elektriska "500e", som revolutionerade den urban mobiliteten med sin blandning av charm, innovation och avancerad teknik.

Sedan debuten 1957 har mer än 7,5 miljoner Fiat 500 sålts världen över, vilket stärker dess status som ett ikoniskt fordon. Hemligheten bakom dess globala framgång ligger i dess kontinuerliga utveckling samtidigt som den förblir trogen sin kärnidentitet. Detta engagemang exemplifieras av de många specialutgåvor som introducerats genom åren, var och en av dem har bidragit till dess bestående dragningskraft och kulturella betydelse.

När jubileet utvecklas fortsätter FIAT att stolt representera Italien världen över. Den kommande nya Fiat 500 Ibrida, planerad att lanseras mellan slutet av 2025 och början av 2026, kommer att tillverkas vid den berömda Mirafiori-fabriken i Turin, Italien. Denna hybridmodell kommer att komplettera den högt ansedda Fiat 500e, som också noggrant utvecklades, konstruerades och designades vid Mirafiori.

Fiat 500e är tillgänglig globalt, i över 48 länder och är ledande inom BEV A-segmentet i Europa sedan dess lansering. 4 av 10 BEV-stadsbilar är Fiat 500e, och modellen har vunnit 43 internationella utmärkelser i 10 olika länder.

Kontakter

Bilder

Tre generationer av Fiat 500
Tre generationer av Fiat 500
Ladda ned bild

Länkar

Om Astara: The Open Mobility Company 

Vi är ett av världens ledande mobilitetsföretag (Företaget för öppen mobilitet) med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. Med en omsättning på över 5 miljarder euro 2022, erbjuder astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av data intelligens och Astara-plattformen. Allt detta är tack vare astaras mångsidiga team, med mer än 50 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. För mer information om astara, besök: www.astara.com

Om Astara Northern Europe: 

Astara Northern Europe är en del av den globala Astara-gruppen. Vi är verksamma i Norden och Baltikum i tre olika länder: Finland, Sverige och Estland. I Finland representerar Astara varumärkena Kia och Mitsubishi. I Sverige arbetar Astara som importör av märkena Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep. I Estland är det Astara som ansvarar för Mitsubishis eftermarknadsförsäljning.

Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

FIAT firar 125 år och välkomnar nya modeller11.7.2024 17:30:00 CEST | Pressmeddelande

FIAT firade sitt 125-års jubileum "Smiling to the future” på “La Pista 500” i Turin. Grundat den 11 juli år 1899, är FIAT ett av de äldsta verksamma bilmärkena i världen och är nu redo för en ännu ljusare framtid. Världspremiärer för Fiat 500e Giorgio Armani - det yttersta uttrycket för italiensk excellens - och Fiat Grande Panda, den nya globala modellen som markerar FIAT:s återkomst till den globala marknaden. Premiär för nya Casa FIAT-utställningen på Pinacoteca Agnelli som skildrar varumärkets historia och dess koppling till Lingotto-byggnaden. Eventet finns tillgängligt på begäran via följande länk.

Save The Date  - FIATs 125-årsjubileum – Presskonferens med livestreaming10.7.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 11 juli 2024 kl 16.45 kommer Olivier Francois, FIAT VD , att hålla i “Smiling to the Future”, ett medieevent som organiserats för att fira FIATs 125-årsjubileum vid den historiska Lingotto-byggnaden i Turin. John Elkann, Stellantis ordförande, och Carlos Tavares, Stellantis VD, kommer att hålla huvudanföranden som en del av eventet. Följ livestreamingen och upptäck FIATs framtid samt invigningen av nya "Casa FIAT" (museum) vid Pinacoteca Agnelli. Klicka på denna LÄNK för att följa livestreamingen den 11 juli kl. 16.45.

Nya Junior VELOCE debuterar som 100% elektrisk och med 280 hk.19.6.2024 14:59:10 CEST | Pressmeddelande

Några dagar före den internationella presskörningen avslutas utvecklingen av Junior VELOCE – en version utrustad med specifika "tillverkade av och för" Alfa Romeo-lösningar. Den dynamiska utvecklingsfasen har letts av samma italienska team av Alfa Romeo-ingenjörer som skapat unika projekt som 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA och den pågående utvecklingen av 33 Stradale. Alfa Romeo Junior VELOCE debuterar med en 100% elektrisk drivlina som levererar 280 hk / 207 kW effekt och 345 Nm vridmoment.

Grande Panda: den nya globala spelaren från FIAT14.6.2024 14:23:36 CEST | Pressmeddelande

FIAT avslöjar de första bilderna av nya Grande Panda, den förstfödda i den nya modellfamiljen inspirerad av 1980-talets Panda, en kompakt familjebil som svarar på kundernas behov världen över. Nya Fiat Grande Panda är den första modellen i den nya globala line-up baserad på en multi-energiplattform Grande Panda kommer först att lanseras i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer att finnas tillgänglig både som 100% elektrisk och hybrid. Med en totallängd under 4 meter, distinkta linjer och rymligt utrymme är nya Grande Panda perfekt både för att möta familjens komfortbehov och dagens urbana mobilitet.

Helt nya Jeep Wagoneer S – den första globala helelektriska suven från Jeep®31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Helt nya Jeep® Wagoneer S, den första globala helelektriska modellen (BEV), som initialt lanseras i USA och Kanada, levererar 4xe-kapacitet, imponerande prestanda, elegant aerodynamisk design och toppmodern teknik. Jeep Wagoneer S levererar nervkittlande prestanda med 600 hästkrafter, mer än 800 Nm vridmoment, blixtsnabb acceleration från 0 till 60 mph på 3,4 sekunder och en målräckvidd på mer än 300 miles (dessa data avser endast USA-specifikation- och cykel). Exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljaren erbjuder fem distinkta körlägen: Auto, Sport, Eco, Snow, Sand, för alla väder- och vägförhållanden. Jeep Wagoneer S Launch Edition, som debuterar först, har eleganta svarta detaljer, nydesignad och upplyst sju-spårig frontgrill, 20-tums hjul och dubbelt panoramasoltak (Launch Edition kommer endast att finnas i USA). Teknikfylld interiör med totalt 45-tums skärmutrymme –klassledande bland elfordon – med exklusiv interaktiv skärm för framsätespassageraren, uppvärmda och ventilerade fram-

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye