Meliva AB

Meliva utökar sitt erbjudande inom specialistvård genom ett planerat förvärv av Cevitagruppen och DBI Vård & Hälsa

Dela

Meliva har den 3:e juli tecknat avtal om att förvärva Cevitagruppen och DBI. Förvärvet är föremål för godkännande från berörda myndigheter och regioner och planeras slutföras under hösten 2024.

Meliva
Meliva

Cevitagruppen är en ledande gynekologiaktör med verksamhet i Region Stockholm och Västra Götaland som erbjuder såväl gynekologi, öron-näsa-hals-mottagning och barnmorskemottagning, som omfattande konsultations- och operationstjänster.

DBI Vård & Hälsa, grundat 2017, är en av de största privata vårdgivarna inom ortopedi i Stockholm och med verksamhet i Västerås. DBI är ledande inom hand- och fotkirurgi i Sverige.

Meliva har den 3:e juli tecknat avtal om att förvärva Cevitagruppen och DBI. Förvärvet är föremål för godkännande från berörda myndigheter och regioner och planeras slutföras under hösten 2024.

Både primär- och specialistvård i Stockholm och Västra Götalandsregionen

Genom förvärven av Cevitagruppen och DBI skapas en stark plattform för Melivas specialistvård som kompletterar det nuvarande primärvårdsnätverket med 18 vårdcentraler i Region Stockholm och Västra Götaland.

Nu kan Meliva erbjuda kvalitativ vård inom flera specialistområden; gynekologi, öron-näsa-hals, ortopedi, reumatologi, rehabilitering och plastikkirurgi. Samtidigt ökar möjligheten för medarbetare inom Meliva att lära och utvecklas inom olika medicinska specialiteter och verksamhetstyper. Förvärvet utökar också Melivas nuvarande kundgrupp till att omfatta även försäkringsbolag och privat finansiering, då ortopedi och gynekologi står för cirka 40% av alla försäkringsfinansierade behandlingar.

"Cevitagruppen och DBI är båda kvalitetsdrivna verksamheter med kulturer som präglas av såväl spetskompetens som patientfokus. Samgåendet kompletterar inte enbart vårt fokus på familjer och barn utan ger oss också ännu bättre möjligheter att hålla ihop patientresan, inte minst i region Stockholm där vi idag har över 100 000 listade patienter" säger Anders Westerholm, VD Meliva.

”Demografiska förändringar, fokus på kvinnors hälsa, ökat antal livsstilssjukdomar i kombination med begränsad tillgänglighet och växande vårdköer kommer att öka efterfrågan av specialiserade vårdtjänster. Tillsammans med Meliva och DBI får vi ännu bättre möjligheter att möta detta ökade behov inom såväl offentlig- som försäkringsfinansierad vård” säger Håkan Baehrendtz, VD Cevitagruppen.

"Jag ser verkligen fram emot att kombinera Melivas fina etablerade nätverk inom primärvård och Cevitagruppens specialistvård med våra verksamheter, och därmed kunna hjälpa ännu fler patienter med behov av ortopedisk vård” säger Carin Ivarsson, VD DBI Vård & Hälsa.

Om Meliva – Med livet som uppdrag

Meliva erbjuder primärvård, barnhälsovård, företagshälsovård, och specialistvård genom barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med drygt 140 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 700 medarbetare inom Meliva.

Läs mer om Meliva.

Fakta: Cevitagruppen


Fakta: DBI Vård & Hälsa

  • Cirka 65 medarbetare
  • Cirka 22 000 besök och 3 500 operationer 2023
  • Verksamma i Region Stockholm och Västmanland
  • Läs mer: https://www.dbivard.se/om-oss/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva erbjuder primärvård, barnhälsovård, företagshälsovård och specialistvård i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med drygt 140 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 700 medarbetare inom Meliva.

Läs mer: Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva - läkare som möter patienter

Följ Meliva AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Meliva AB

Nordens största sjukvårdsaktör fortsätter sin storsatsning på Sverige 2024 – samlar erfarna vårdgivare under namnet Meliva5.2.2024 08:03:08 CET | Pressmeddelande

Sjukvårdsaktören Meliva, som lanserades som en del av finska Mehiläinen 2020, fortsatte växa i Sverige under 2023 med sex nya verksamheter i Stockholm och Uppsala. Inom primärvård har Meliva över 140 000 patienter och totalt 35 mottagningar i regionerna Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Under 2024 planerar Meliva att fortsätta växa för att på längre sikt erbjuda vård på nationell nivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye