Svea Solar

Skatteverket backar – fler batterier får rätt till grönt avdrag

Dela

Ett nytt avgörande från Skatterättsnämnden har fått Skatteverket att backa, nu kan fler få skatteavdrag för sitt batteri. Efter att bara beviljat skatteavdrag för att lagra egenproducerad el, kommer det nu gå att även använda sitt batteri till smarta funktioner, så som stödtjänster och optimering efter elpriset.

Svea Solar

Sedan årsskiftet har Skatteverket stoppat smarta batterier från att få skattereduktion för grön teknik, det vill säga batterier som har fler funktioner än att enbart lagra hushållets el. Nu har beslutet ändrats.  

"Det här är ett oerhört välkommet besked, en förändring som gynnar både teknikutvecklingen och energiomställningen. Att begränsa användningen av en produkt så som Skatteverket gjort har hindrat många privatpersoner att bidra i energiomställningen. Nu har vi fått tydlighet och gehör i den här frågan och tillsammans med våra kunder kan vi fortsätta driva energiomställningen", säger Erik Martinson, medgrundare och innovationschef Svea Solar.  

Efter ett avgörande från Skatterättsnämnden har Skatteverket ändrat sig. Batterier som beviljas skatteavdrag ska fortsatt användas till att lagra hushållets el, men får nu även användas för smarta funktioner, så som stödtjänster och optimering av elpriset.  

"Batterier är en nyckel i energiomställningen, vi behöver inte bara mer el, vi behöver också använda elen smartare. Med ett batteri kan vi stötta elnätet och se till att det är i balans, samtidigt som vi använder el vid rätt tillfälle och på så sätt kan minska elkostnaderna för alla," tillägger Erik Martinson.  

De som nekats avdrag 2023 eller 2024 kan begära att beslutet omprövas.

Nyckelord

Kontakter

Om Svea Solar

Svea Solar är ett av Europas ledande solenergibolag som driver omställningen till förnybar energi. Vi erbjuder helhetslösningar med solceller och lagrings- och laddningslösningar för hem, företag och solparker. Våra tjänster omfattar energioptimering och stödtjänster för att maximera solens potential och samtidigt säkerställa ett elnät i balans. Sedan 2014 har Svea Solar gjort över 50 000 installationer i sju europeiska marknader med målet att helt ersätta fossila bränslen med förnybar energi.

Följ Svea Solar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Solar

Dubbel matproduktion med Sveriges största agrivoltaiska park - kombinerar jordbruk med solenergiproduktion för inomhusodling18.6.2024 08:01:00 CEST | Pressmeddelande

Europas största inomhusodling Ljusgårda, har ingått ett energiköpsavtal, PPA-avtal, med balansansvarig aktör Energi Försäljning Sverige AB och Sveriges ledande solenergibolag Svea Solar. Solparken som Svea Solar byggt tillsammans med Ekoväx är Sveriges största agrivoltaiska park på 13 hektar och kombinerar klassiskt jordbruk med solenergiproduktion. Nu står det klart att Ljusgårda köper elen från solparken, en produktion som väntas bli uppemot 8 GWh per år, vilket mer än väl täcker Ljusgårdas energibehov för att producera en årlig volym av 520 ton sallad. Samtidigt fortsätter marken under panelerna att brukas av Ekoväx för att bland annat producera raps, vall och vete.

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning – välkomnar en ny VD8.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera energiomställningen i Europa med VD och medgrundare Erik Martinson i en ny roll som Chief Innovation Officer. I takt med att marknaden förändras och efterfrågan för nya tjänster introduceras går Svea Solar igenom en transformation från ett installationsföretag till ett serviceföretag. För att driva denna förändring och ytterligare befästa solenergins roll i Europa går Erik in som Chief Innovation Officer och välkomnar Mattias Ringqvist som ny VD.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye