Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om händelser i Göteborg

Dela

En person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i Strömmensberg i Göteborg i går kväll. Två andra personer är anhållna som skäligen misstänkta för försök till mord i Partille tidigare under dagen.

Personen som är anhållen för mordet i Strömmensberg är en ung person. De två misstänkta för försöket till mord i Partille är vuxna.

– Vi utreder nu motiv och bakgrund till händelserna, liksom frågan om de har samband med varandra. Utredningar pågår med bland annat förhör och olika tekniska undersökningar, säger åklagare Per-Erik Rinsell som är förundersökningsledare.

Ärendenummer: AM-102892-24 (Strömmensberg) och AM-102836-24 (Partille).

Åklagaren har för närvarande ingen ytterligare information att lämna.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Lagändring i sexualbrottslagstiftningen har utökat skyddet för barn10.7.2024 10:30:39 CEST | Pressmeddelande

Den 1 augusti är det två år sedan delar av sexualbrottslagstiftningen ändrades. Bland annat innebar det ett utökat skydd vid så kallade distansbrott. Genom att realtidskravet vid våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn togs bort behöver inte gärningspersonen längre vara närvarande när gärningen sker. Så länge gärningspersonen har förmått barnet att utföra en sexuell handling är det brottsligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye