TL Bygg

TL Bygg och PP Pension har tecknat avtal om 75 nya bostäder i Solna

Dela
Visionsbild Albygård.
Visionsbild Albygård. Illustration: Lindberg Stenberg Arkitekter

TL Bygg har tecknat avtal med PP Pension om att utveckla nya bostäder i Solna. Avtalet omfattar upprättande av 75 lägenheter, en gemensamhetslokal och ett orangeri i projektet Albygård. Byggstart sker i september 2024 och beräknas vara färdigställt till december 2026.

- Det här samarbetet är ett fantastiskt tillfälle för oss att skapa moderna och attraktiva bostäder tillsammans med PP Pension. Vi ser fram emot att bidra till Solnas tillväxt med projektet Albygård, säger Johan Edlund, VD på TL Bygg.

Kvarteret Albygård har en central placering i stadsdelen och gränsar till Huvudstagatan i öst, Mälarbanan i söder samt till Ankdammsgatan i nord och väst.

PP Pension är glada över att vara överens med TL Bygg i byggprojektet Albygård som förbättrar och utvecklar boendemiljön. Det betyder att både våra fastigheter utvecklas liksom samhället i stort. Ett långsiktigt och betydande värde för våra försäkringstagare, säger Kjell Norling, VD på PP Pension.

Nacka 2024-07-03
TL Bygg AB

Kontakter

Bilder

Visionsbild Albygård.
Visionsbild Albygård.
Ladda ned bild

Dokument

Om TL Bygg

TL Bygg är en expansiv byggentreprenör med över 30 års erfarenhet och cirka 100 anställda. De är verksamma i Stockholm och Uppsala med omnejd där de arbetar med total- och utförandeentreprenader med fokus på kontor, bostäder och samhällsfastigheter. Företaget omsätter cirka 900 miljoner kronor med målet att växa mot 1,5 miljarder kronor i omsättning till 2027.

TL Bygg prisades som årets byggföretag 2022 och står för en schysst bransch med hög affärsetik och ställer höga krav på såväl beställare som underentreprenörer. TL Bygg är grundare av Sila Snacket, ett initiativ för att säkerställa inkluderande och trivsamma arbetsplatser inom byggbranschen.

Följ TL Bygg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TL Bygg

TL Bygg ska bygga ny naturnära förskola i Uppsala25.6.2024 08:40:00 CEST | Pressmeddelande

TL Bygg har nyligen tecknat avtal med Uppsala kommun Skolfastigheter AB om upprättandet av en ny förskola i stadsdelen Sävja, i sydöstra Uppsala. När den nya förskolan, Uppsävja förskola, står klar 2026 kommer den att ha kapacitet för 144 förskolebarn. - Vi skapar utrymme för fler permanenta förskoleplatser i det växande Uppsala – det är en viktig del i leveransen. Men vi kommer också skapa en trivsam, naturnära förskola med generöst tilltagen utemiljö för barnen, säger Fredrik Ahlgren, Nyproduktionschef på Uppsala kommun Skolfastigheter AB. TL Bygg är totalentreprenör för projektet och byggstart sker i slutet av 2024 och planeras att färdigställas till hösten 2026. Förskolan byggs och anpassas för en verksamhet fördelad på åtta avdelningar och kommer att ha ett eget tillagningskök som kan servera 200 portioner. Vidare kommer förskolan att ha solcellsanläggning monterad på taket till stöd för verksamhetens energiförsörjning. - Vi är väldigt glada att vi fått förtroende att bygga den ny

TL Bygg bygger 164 nya lägenheter i Sundbyberg12.6.2024 07:25:00 CEST | Pressmeddelande

TL Bygg har tecknat avtal med bostadsutvecklaren Besqab om ett nytt bostadsprojekt i Sundbyberg. Det nya projektet, Tegeltornen, är den sista etappen med bostäder inom de historiska kvarteren i Fabriksparken. Projektet kommer att bestå av 164 lägenheter och fem till sex lokaler fördelat på fyra bostadshus. Byggnaderna kommer, i likhet med övriga bostäder i området, att uppföras med tegelfasader, för att spegla den industriella karaktären i de omkringliggande historiska byggnaderna. - Vi är väldigt glada över att vi fått fortsatt förtroende av Besqab att bygga nya bostäder i Sundbyberg. Efter uppförandet av bostäderna i Snättringe, ser vi fram emot ytterligare ett lyckat bygge tillsammans. Tegeltornen är ett väldigt fint projekt som kommer att bidra till den fortsatt positiva utvecklingen av Sundbyberg, säger Johan Edlund VD på TL Bygg. Förutom de 164 lägenheterna planeras det också för gemensamma ytor, garage och en grön innergård som ska bidra till en trivsam och hållbar boendemiljö.

TL Bygg välkomnar Sara Coletti som Affärschef för Stockholm nyproduktion2.5.2024 07:31:00 CEST | Pressmeddelande

TL Bygg har glädjen att presentera Sara Coletti som ny affärschef för affärsområdet Stockholm nyproduktion. Med lång erfarenhet inom byggbranschen på företag som Ikano Bostadsproduktion, JM Entreprenad och Sweco Management är Sara en värdefull tillgång för företaget och dess fortsatta tillväxt. Vi är väldigt glada över att välkomna Sara till vårt team. Hennes gedigna erfarenhet och expertis kommer vara avgörande för att driva och fortsätta utveckla vårt affärsområde Stockholm nyproduktion. Vi ser fram emot att fortsätta leverera högkvalitativa projekt under hennes ledning, säger Johan Edlund, VD på TL Bygg. Sara kommer senast från Ikano Bostadsproduktion och tillträder som affärschef hos TL Bygg den 6 maj. Nacka 2024-05-02 TL Bygg AB För mer information kontakta: Johan Edlund, vd, TL Bygg, 073-026 19 87, johan.edlund@tlbygg.se

Tobias Hultman ny HR-chef på TL Bygg10.4.2024 08:55:00 CEST | Nyheter

TL Bygg rekryterar ny HR-chef. Det blir Tobias Hultman som tar över rollen efter Anders Asp som valt att gå vidare efter 8 år på företaget. Med över 20 års erfarenhet inom HR-branschen kommer Tobias att ha en viktig roll i företagets framtidsplaner. Denna rekrytering är av stor betydelse för oss då vi ser HR som en central del i vår strategi för tillväxt och utveckling. Tobias är rätt person att ta vid det fina arbete som Anders åstadkommit genom åren. Anders har varit en stor bidragande faktor i att TL Bygg är den arbetsplats vi är idag, säger Johan Edlund, VD för TL Bygg. Tobias kommer senast från Coor och kommer med sin kompetens att vara en stor tillgång för organisationen. Tobias tillträder som HR-chef den 15 april och kommer att ingå i ledningsgruppen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye