PR Direkt

Brusreducerande hörlurar Bäst i Test 2024 - In ear & Over ear

Dela

Bäst i Testen har testat olika brusreducerande hörlurar och utsett Jabra Evolve till testvinnare. Dessa hörlurar har enastående brusreducering och hög ljudkvalitet, vilket gör dem till det bästa valet. Fördelarna inkluderar lång batteritid, bekväm passform och utmärkt trådlös räckvidd, utmärkta för både musiklyssning och samtal.

Brusreducerande hörlurar Bäst i Test
Brusreducerande hörlurar Bäst i Test

Brusreducerande hörlurar Bäst i Test 2024 – Bäst i Testens lista

Bäst i Testen har utfört ett omfattande test av brusreducerande hörlurar och presenterar här de tre bästa modellerna. Testvinnaren Jabra Evolve har imponerat med sin exceptionella ljudkvalitet och effektiva brusreducering. Bästa utmanare, Sony WH-1000XM4, har premiumljud och avancerade funktioner, medan Sennheiser PXC 550-II har utmärkt ljudkvalitet och bra räckvidd. Dessa hörlurar har bedömts utifrån olika kriterier som ljudkvalitet, användarvänlighet och brusreducering.

Jabra Evolve

Jabra Evolve har utsetts till de bästa brusreducerande hörlurarna av Bäst i Testen. Dessa hörlurar har en kombination av aktiv och passiv brusreducering som effektivt dämpar omgivande ljud. Den trådlösa räckvidden imponerar. Dessutom har de en bekväm passform och lång batteritid på upp till 30 timmar, perfekta för både arbete och underhållning. Ljudkvaliteten är hög med krispig diskant och välbalanserad bas.

Fördelar:

 • Hög ljudkvalitet
 • Lång batteritid
 • Bra trådlös räckvidd

Nackdelar:

 • Mediokert mellanregister
 • Knapparnas placering

Ytterligare detaljer

Jabra Evolve har även enastående samtalskvalitet, utmärkt för dem som ofta deltar i telefonmöten. Hörlurarna har en mikrofonarm och levereras med ett laddningsställ, vilket gör det enkelt att hålla dem laddade och klara för användning. Trots att de är av on-ear-typ, dvs. att kåporna vilar på öronen snarare än att omsluta dem, ger de en omslutande ljudupplevelse. Den aktiva brusreduceringen fungerar väl i de flesta miljöer, därmed blir de toppvalet för brusreducerande hörlurar.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: On-ear
 • Brusreducering: Aktiv och passiv
 • Vikt: 177 gram
 • Batteritid: 30 timmar
 • Anslutning: USB och Bluetooth

Läs mer om produkten

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 har valts som bästa premiumval av Bäst i Testen, tack vare sin klassvinnande brusreducering och utmärkta ljudkvalitet. Dessa over-ear-hörlurar är utformade för en förstklassig ljudupplevelse med klar och ren diskant, öppet mellanregister och precis bas. Med både aktiv och passiv brusreducering kan omgivningsljud nästan helt elimineras, ett toppval för dem som söker lugn och ro. Dessutom kan hörlurarna anslutas till två Bluetooth-enheter samtidigt.

Fördelar:

 • Fantastiskt ljud
 • Enormt bra brusreducering
 • Skön passform

Nackdelar:

 • Saknar IP-klassning
 • Dålig mikrofon

Ytterligare detaljer

Sony WH-1000XM4 är utrustade med touchkontroller och har en batteritid på upp till 30 timmar, det gör dem perfekta för långa resor eller arbetsdagar. En smart funktion som gör dessa hörlurar speciella är möjligheten att anpassa brusreduceringen automatiskt när man börjar prata med någon, utmärkt för arbetsmiljöer där kommunikation är viktig. Ljudkvaliteten är exceptionell med ett välbalanserat mellanregister och en klar diskant, och brusreduceringen maximeras automatiskt när man är i rörelse. Detta gör Sony WH-1000XM4 till en av de bästa produkterna på marknaden.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: Over-ear
 • Brusreducering: Aktiv och passiv
 • Vikt: 255 gram
 • Batteritid: 30 timmar
 • Anslutning: Bluetooth och NFC

Läs mer om produkten

Sennheiser PXC 550-II

Sennheiser PXC 550-II har utnämnts till bästa uppstickare i testet av brusreducerande hörlurar utfört av Bäst i Testen. Dessa over-ear-hörlurar har en utmärkt ljudkvalitet med en fin balans mellan bas, mellanregister och diskant. Brusreduceringen är aktiv och fungerar väl, även om den inte når samma nivå som vissa premiumalternativ. Hörlurarna är lätta och bekväma att bära under långa perioder, bra för resor och dagligt bruk. Den trådlösa räckvidden är också imponerande, vilket ger en stabil anslutning i de flesta miljöer.

Fördelar:

 • Utmärkt ljud
 • Bra räckvidd
 • God brusreducering

Nackdelar:

 • Små kåpor
 • Adaptiv brusreducering

Ytterligare detaljer

Sennheiser PXC 550-II är designade för att leverera hög ljudkvalitet och komfort. Hörlurarna har touchkontroller på den högra kåpan, vilket gör det enkelt att justera volymen, byta låtar och hantera samtal. Den adaptiva brusreduceringen anpassar sig efter omgivningen, vilket kan vara fördelaktigt i olika situationer. Dock noterades att den adaptiva funktionen inte alltid ger en märkbar skillnad. Hörlurarna är robusta trots sina små kåpor och kan vikas ihop för enkel förvaring. Den inbyggda sensorn stänger av hörlurarna när de viks ihop, även om denna funktion inte alltid är helt pålitlig.

Tekniska specifikationer:

 • Typ: Over-ear
 • Brusreducering: Aktiv
 • Vikt: 231 gram
 • Batteritid: 20 timmar
 • Anslutning: 3,5-millimeterssladd, Bluetooth

Läs mer om produkten

Köpguide – så väljer man brusreducerande hörlurar

Det är viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att hitta de hörlurar som bäst passar ens behov och önskningar. Kvalitet, prisvärdhet och användningsområde spelar alla en avgörande roll i valet av hörlurar. Här följer några tips för att underlätta detta beslut.

Kvalitet och ljudupplevelse

När man letar efter kvalitet är det viktigt att fokusera på både ljudkvalitet och byggkvalitet. Ljudkvaliteten bör vara en prioritet, särskilt om man planerar att använda hörlurarna för musik eller andra ljudbaserade aktiviteter. Hörlurar med hög ljudkvalitet har en balanserad ljudbild med klar diskant, tydligt mellanregister och djup bas. Dessutom bör brusreduceringen vara effektiv och kunna justeras för att passa olika miljöer.

Prisvärdhet och budget

Det är inte alltid nödvändigt att välja de dyraste hörlurarna för att få bra kvalitet. Många mellanklassmodeller har utmärkt ljud och effektiv brusreducering till ett rimligt pris. Man bör jämföra funktioner och prestanda mellan olika modeller inom samma prisklass för att hitta det mest prisvärda alternativet. En bra tumregel är att balansera kostnad mot de specifika funktioner som är viktigast för ens behov.

Användningsområde och bekvämlighet

Användningsområde och bekvämlighet spelar också en stor roll. Om man planerar att använda hörlurarna under långa perioder, är det viktigt att de är bekväma att bära. Over-ear-hörlurar brukar vara bekvämare för långvarig användning, medan in-ear-hörlurar kan vara mer praktiska för träning och resor. Dessutom bör man tänka på hur lätt hörlurarna är att använda och hur väl de passar in i ens dagliga rutin.

Funktioner och anslutning

Funktioner som trådlös anslutning, batteritid och kontrollmöjligheter kan göra stor skillnad i hur användarvänliga hörlurarna är. Trådlösa hörlurar med lång batteritid är bra för resor och daglig användning. Touchkontroller eller röststyrning kan göra det lättare att hantera uppspelning och samtal. Det är också bra att titta på hur snabbt hörlurarna kan laddas, samt om de har några extra funktioner som kan förbättra användarupplevelsen.

Tekniken bakom brusreducering

Det kan vara bra att känna till lite om hur tekniken fungerar när man ska välja brusreducerande hörlurar.

Aktiv brusreducering

Aktiv brusreducering, även känd som Active Noise Cancelling (ANC), är en av de mest effektiva teknikerna för att minska omgivningsljud. Den använder inbyggda mikrofoner i hörlurarna för att fånga upp omgivande ljud. Då skapas en motsatt ljudvåg, även kallad anti-ljudvåg, som neutraliserar det oönskade ljudet. Detta är särskilt användbart i bullriga miljöer.

Passiv brusreducering

Passiv brusreducering är en enklare metod. Den bygger på hörlurarnas fysiska design och materialval. Over-ear-hörlurar omsluter öronen och tätar mot yttre ljud. In-ear-hörlurar placeras direkt i hörselgången och använder mjuka öronkuddar för att dämpa omgivande ljud. Passiv brusreducering ger grundläggande ljudisolering utan elektronik.

Adaptiv brusreducering

Adaptiv brusreducering är en vidareutveckling av aktiv brusreducering. Den justerar automatiskt brusreduceringen baserat på omgivningsljudet. Adaptiva system använder avancerade algoritmer för att analysera ljudmiljön och anpassa brusreduceringen i realtid. Detta är särskilt användbart för dem som rör sig mellan olika ljudmiljöer under dagen.

Frågor och svar om brusreducerande hörlurar

Här besvaras några av de vanligaste frågorna för att hjälpa potentiella köpare att göra ett bra val. Genom att förstå olika funktioner hos hörlurarna kan man bättre uppskatta deras fördelar och hitta den modell som bäst passar ens behov.

Hur fungerar aktiv brusreducering?

Aktiv brusreducering fungerar genom att använda inbyggda mikrofoner i hörlurarna för att fånga upp omgivande ljud. Dessa ljudvågor analyseras och en motsatt ljudvåg genereras, som neutraliserar det oönskade ljudet. Detta skapar en tystare miljö för användaren och är särskilt effektivt mot lågfrekventa ljud som motorbuller.

Vad är skillnaden mellan aktiv och passiv brusreducering?

Aktiv brusreducering använder elektroniska komponenter och mikrofoner för att aktivt neutralisera omgivningsljud, medan passiv brusreducering bygger på hörlurarnas fysiska design och materialval för att blockera ljud. Passiv brusreducering är effektiv för att minska högfrekventa ljud, medan aktiv brusreducering är bättre på att hantera lågfrekventa ljud.

Vilken typ av hörlurar är bäst för brusreducering?

Over-ear-hörlurar har ofta bäst brusreducering och komfort för långa perioder. In-ear-hörlurar är mer portabla och kan vara bättre för träning eller resor. On-ear-hörlurar balanserar portabilitet och komfort och kan vara ett bra mellanting.

Påverkar brusreducering ljudkvaliteten?

Brusreducering kan påverka ljudkvaliteten, men moderna brusreducerande hörlurar är designade för att minimera denna påverkan. Aktiv brusreducering kan ibland skapa ett svagt brus, men högkvalitativa modeller är utformade för att bevara ljudets klarhet och balans. Passiv brusreducering påverkar inte ljudkvaliteten eftersom den enbart bygger på hörlurarnas fysiska design.

Hur länge varar batteriet i brusreducerande hörlurar?

Batteritiden för brusreducerande hörlurar varierar beroende på modell och användning. Generellt sett har over-ear-hörlurar längre batteritid, ofta upp till 20-30 timmar. In-ear-hörlurar, särskilt true wireless-modeller, har kortare batteritid, vanligtvis mellan 5 och 10 timmar, men laddas snabbt i sitt etui. Det är viktigt att kontrollera specifikationerna för varje modell för att garantera att batteritiden möter ens behov.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye