PR Direkt

Ljudboksapp Bäst i Test 2024

Dela

Bäst i Testen har utsett den bästa ljudboksappen för året efter att ha testat olika alternativ. Testvinnaren, Nextory, har imponerat med sitt breda utbud av både ljudböcker och e-böcker, användarvänliga funktioner och möjligheten att inkludera tidningar i prenumerationen. Med Nextory får man tillgång till ett stort urval av både svenska och engelska titlar, vilket gör den till en mångsidig och tilltalande tjänst för alla bokälskare.

Ljudboksapp Bäst i Test
Ljudboksapp Bäst i Test

Ljudboksapp Bäst i Test 2024 – Bäst i Testens lista

Bäst i Testen har noggrant utfört ett omfattande test av de mest populära ljudboksapparna på marknaden. Genom att noga utvärdera utbud, funktionalitet och användarvänlighet har vinnare och utmanare utsetts. Nextory har korats som den bästa ljudboksappen tack vare sitt stora urval av både ljudböcker och e-böcker, samt möjligheten att inkludera tidningar i prenumerationen. Storytel utmärker sig som bästa premiumvalet med sitt omfattande utbud och högkvalitativa funktioner, medan BookBeat sticker ut som en innovativ tjänst med användarvänlig app och stort utbud av titlar.

Nextory

Nextory har utsetts till bästa ljudboksapp av Bäst i Testen och ger ett omfattande utbud av både ljudböcker och e-böcker. Denna app har utmärkt sig genom att inte bara tillhandahålla ett stort bibliotek med svenska och engelska titlar, utan även genom att inkludera tidningar i prenumerationen. Nextory har tre olika abonnemang: Basic, Premium och Unlimited. Det är en av de största ljudbokstjänsterna i Europa och är en användarvänlig plattform med funktioner som sömntimer och offline-lyssning. Appen möjliggör för användare att justera uppspelningshastigheten och skapa en personlig favoritlista.

Fördelar:

 • Brett utbud
 • Användarvänlig
 • Inkluderar tidningar

Nackdelar:

 • Begränsat billigaste abonnemang
 • Familjedelning endast Unlimited

Ytterligare detaljer

Nextory tillhandahåller en generös kombination av både böcker och tidningar, vilket skiljer den från andra ljudbokstjänster på marknaden. Användarvänligheten är hög och appen har alla funktioner man förväntar sig av en modern ljudboksapp, inklusive en sömntimer och möjligheten att justera uppspelningshastigheten. Utbudet för barn är också omfattande, vilket gör Nextory till ett utmärkt val för familjer. Appens gränssnitt är intuitivt, vilket gör det enkelt att orientera sig och hitta nya böcker att lyssna på.

Tekniska specifikationer:

 • Ljudböcker: Ja
 • E-böcker: Ja
 • Språk: Svenska, Engelska
 • Abonnemang: Basic, Premium, Unlimited
 • Familjedelning: Endast Unlimited
 • Offline-lyssning: Ja
 • Kids-mode: Ja
 • Tidsbegränsning per månad: Beror på medlemskap

Läs mer om produkten

Storytel

Storytel har utsetts till bästa premiumval av Bäst i Testen och är Sveriges största ljudbokstjänst. Denna app har ett omfattande utbud av både ljudböcker och e-böcker, med ett stort fokus på svenska och engelska titlar men också flera andra språk. Storytels app är användarvänlig och innehåller funktioner som offline-lyssning och casting så att det går att lyssna på ljudböcker genom högtalare i olika rum. Denna app har också olika abonnemang, från Basic till Unlimited och Family, där varje abonnemang innebär olika mängder lyssningstid per månad.

Fördelar:

 • Stort utbud
 • Många språk
 • Användarvänlig

Nackdelar:

 • Dyraste tjänsten
 • Kort provperiod

Ytterligare detaljer

Storytel är särskilt populär tack vare sitt enorma utbud av titlar, som inkluderar allt från nyutgivningar till klassiker och barnböcker. I denna tjänst ingår det också en speciell läsplatta som synkar direkt med användarens Storytelkonto vilket förbättrar läsupplevelsen för dem som föredrar e-böcker. I appen går det att spara böcker till en favoritlista och också att anpassa uppspelningshastigheten. Med funktioner som offline-lyssning och casting blir det enkelt att lyssna på ljudböcker när som helst och var som helst.

Tekniska specifikationer:

 • Ljudböcker: Ja
 • E-böcker: Ja
 • Språk: Svenska, Engelska, Flera andra språk
 • Abonnemang: Basic, Premium, Unlimited, Family
 • Familjedelning: Endast Family
 • Offline-lyssning: Ja
 • Kids-mode: Ja
 • Tidsbegränsning per månad: Beror på medlemskap

Läs mer om produkten

BookBeat

BookBeat har utsetts till bästa uppstickare av Bäst i Testen och är en smidig och lättanvänd ljudboksapp. Ägd av Bonnier, har BookBeat ett omfattande utbud av ljudböcker och e-böcker, särskilt från Bonnierförlagen, men även från andra förlag. Appen är intuitiv och användarvänlig, vilket gör den enkel att använda även för nybörjare. BookBeat har två typer av abonnemang: Basic och Premium, där Premium ger tillgång till 100 timmar lyssning per månad. Appen har funktioner som offline-lyssning och kids mode, vilket gör den till en utmärkt tjänst för hela familjen.

Fördelar:

 • Många aktuella titlar
 • Användarvänlig
 • Offline-lyssning

Nackdelar:

 • Inga obegränsade timmar
 • Saknar engelska e-böcker

Ytterligare detaljer

BookBeat har ett brett utbud av svenska titlar och många aktuella böcker, både nya publikationer och klassiker. För engelska böcker är det främst ljudböcker som publiceras, medan e-böcker är mer begränsade. BookBeats app har blivit populär tack vare dess användarvänlighet och rekommendationssystem som baseras på tidigare lyssningsvanor. Familjer kan lägga till extra profiler mot en avgift, vilket gör att flera medlemmar kan använda tjänsten samtidigt. BookBeat saknar dock ett abonnemang för obegränsad lyssning, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.

Tekniska specifikationer:

 • Ljudböcker: Ja
 • E-böcker: Ja
 • Språk: Svenska, Engelska, Flera andra språk
 • Abonnemang: Basic, Premium
 • Familjedelning: Extra profiler mot avgift
 • Offline-lyssning: Ja
 • Kids-mode: Ja
 • Tidsbegränsning per månad: Beror på medlemskap

Läs mer om produkten

Köpguide – Så väljer man ljudboksapp

Att välja rätt ljudboksapp kan vara en utmaning med många faktorer att ta hänsyn till. Kvalitet, prisvärdhet och användningsområde är centrala kriterier att tänka på för att se till att den valda tjänsten uppfyller ens behov. Nedan följer en köpguide för att hjälpa till i valet av den bästa ljudboksappen.

Kvalitet på utbudet

Först och främst bör man tänka på kvaliteten på utbudet som finns i ljudboksappen. Ett brett och varierat bibliotek är avgörande för att tillfredsställa olika smaker och intressen. Det är viktigt att appen har ett stort urval av både nya släpp och klassiska titlar, samt böcker på flera språk, inklusive svenska och engelska. En bra ljudboksapp bör också inkludera både ljudböcker och e-böcker för att ge användaren fler alternativ.

Prisvärdhet

Prisvärdheten hos en ljudboksapp är en annan viktig faktor. Det är viktigt att jämföra de olika abonnemang som finns för att hitta det som passar bäst för ens budget och vanor. Vissa appar har obegränsad lyssning, medan andra har tidsbegränsningar per månad. Det kan vara värt att ta reda på om appen ger möjlighet till en gratis provperiod för att testa tjänsten innan man binder sig till ett abonnemang. Familjedelning och möjligheten att lägga till flera profiler kan också vara en avgörande faktor för hushåll med flera användare.

Användningsområde och funktionalitet

Användningsområdet och funktionaliteten hos appen spelar en stor roll för hur nöjd man kommer att vara med tjänsten. En användarvänlig app med intuitivt gränssnitt och som är enkel att använda gör lyssnandet smidigare. Funktioner som offline-lyssning, sömntimer och möjligheten att justera uppspelningshastigheten är viktigt att ha. För familjer kan ett särskilt kids mode vara fördelaktigt. Dessutom kan möjligheten att spegla ljudböcker till olika enheter förbättra lyssnandet.

Frågor och svar om ljudboksapp

När man funderar på att prenumerera på en ljudboksapp, kan det uppstå många frågor om funktioner, kostnader och användarvänlighet. Här besvaras några av de vanligaste frågorna för att hjälpa till att fatta ett välgrundat beslut. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren användare av ljudböcker, finns det alltid något nytt att lära sig om dessa populära tjänster.

Hur fungerar en ljudboksapp?

En ljudboksapp fungerar genom att man laddar ner appen till sin enhet och prenumererar på en tjänst som ger tillgång till ett bibliotek av ljudböcker. Man kan lyssna på böcker direkt i appen, antingen online eller genom att ladda ner böcker för offline-lyssning. Funktioner som sömntimer och anpassningsbar uppspelningshastighet förbättrar användarupplevelsen.

Vad kostar en ljudboksapp?

Kostnaden för en ljudboksapp varierar beroende på tjänst och typ av abonnemang. Vissa appar har ett grundläggande abonnemang med begränsad lyssningstid per månad, medan andra ger obegränsad tillgång till sitt bibliotek. Det kan också finnas alternativ för familjedelning och olika prisnivåer beroende på hur mycket man lyssnar.

Kan man lyssna offline?

Ja, på de flesta ljudboksappar finns möjligheten att ladda ner böcker för offline-lyssning. Detta är särskilt användbart när man är på resande fot eller befinner sig i områden med dålig internetuppkoppling. Man kan ladda ner sina favoritböcker i förväg och lyssna när som helst utan att behöva vara uppkopplad.

Vilka funktioner bör man leta efter i en ljudboksapp?

Viktiga funktioner att leta efter inkluderar ett brett utbud av böcker, användarvänligt gränssnitt, möjlighet att anpassa uppspelningshastigheten och offline-lyssning. Andra användbara funktioner kan vara sömntimer, favoritlistor, och familjedelning. En bra ljudboksapp bör också ha böcker på flera språk och genrer.

Finns det ljudboksappar med familjedelning?

Ja, flera ljudboksappar har familjedelning, vilket gör att flera medlemmar i hushållet kan använda samma konto. Detta kan vara kostnadseffektivt och praktiskt för familjer. Man kan ofta lägga till extra profiler för varje familjemedlem så att alla kan spara sina egna favoriter och bokmärken.

Hur väljer man den bästa ljudboksappen?

För att välja den bästa ljudboksappen bör man tänka på sina egna lyssningsvanor och behov. Man kan jämföra olika appar baserat på deras utbud, funktioner, pris och användarrecensioner. Det kan också vara bra att prova en gratis testperiod för att se om appen passar ens smak och behov.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye