Svenska Brottningsförbundet

Guld, Silver och Brons vid U20-EM i Brottning

Dela

För andra året i rad säkrar Sverige tre medaljer vid europamästerskapen för U20, en av varje valör, vilket återigen visar att vi har en mycket lovande generation på gång inom svensk landslagsbrottning och att vi är en nation att räkna med framöver. 

Adam Silverin bitandes på sin nytagna guldmedalj från U20 EM
Adam Silverin bitandes på sin nytagna guldmedalj från U20 EM

Adam Silverin stod för en av de största överraskningarna i turneringen. I sitt första stora internationella mästerskap kämpade han sig hela vägen till finalen i 60 kg-klassen. I en intensiv match mot ryssen Shungurtsikov, som tävlade under neutral flagg, visade Adam prov på stor skicklighet och taktisk briljans. Efter en dramatisk match stod Adam som segrare med poängen 3-3, där han vann på grund av senast tagna poäng. Detta innebar ett sensationellt EM-guld till Adam Silverin efter en fantastisk turnering, i sitt första U20-mästerskap!

Hamza Sertcanli visade ännu en gång att han hör hemma bland brottningseliten genom att ta sig till finalen i 87 kg-klassen. I finalen ställdes han mot den regerande Europamästaren Bolkvadze från Georgien. Efter en extremt tuff och jämn match stod Hamza som värdig silvermedaljör, vilket visar på hans potential att bli en stark aktör inom senioreliten i framtiden.

Amelia Samuelsson imponerade på damsidan genom sin beslutsamhet och kämparglöd. Efter en övertygande seger mot italienskan Nicolodi och en stark återkvalsmatch mot tyskan Leistner, lyckades Amelia säkra en plats i bronsmatchen. I en dramatisk match mot ryskan Iatsenko, som brottades under neutral flagg, visade Amelia att matchen är inte slut innan tiden är slut och lyckades till slut vinna med poängen 8-7. Detta innebar en bronsmedalj till Amelia på hennes första U20-mästerskap.

Utöver dessa medaljframgångar visade övriga svenska brottare på stor kämpaglöd och vilja under mästerskapet. Flera av deltagarna lyckades nå långt i sina respektive klasser och samtliga bidrog till att stärka Sveriges rykte som en stark brottningsnation. De svenska brottarna kan vara stolta över sina prestationer och ser fram emot att bygga vidare på dessa framgångar i framtida tävlingar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Adam Silverin bitandes på sin nytagna guldmedalj från U20 EM
Adam Silverin bitandes på sin nytagna guldmedalj från U20 EM
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye