Svenska Friidrottsförbundet

Svenskt rekord i diskus av Vanessa Kamga: "Känns så stort"

Dela

Anna Söderbergs svenska rekord i diskus fick aldrig fylla 25 år. I Örbyhus förbättrade Hässelbys Vanessa Kamga rekordet med 55 centimeter när diskusen landade på 65.09.

Det var vid tävlingen Simons Kast i Örbyhus som Hässelbys Vanessa Kamga fick på karriärens överlägset längsta kast.

Vanessa, som så sent som i söndags satte personligt rekord med 62.92, förbättrade Anna Söderbergs svenska rekord med 55 centimeter. Den 31 juli 1999 kastade Anna Söderberg 64.54 i norska Arenmark och rekordet var alltså bara veckor från att fylla 25 år.

– Det känns så stort, så kul! Det är mycket jobb som ligger bakom och det känns ärofyllt. Jag har varit på gång jättelänge och haft långa kast i mig. Det var en fantastisk rolig tävling och publiken var så engagerad. Diskus är en så stark gren i Sverige just nu med jättemånga som kastar långt, säger Vanessa Kamga.

Anna Söderberg har varit en stor inspiration för Vanessa och en starkt bidragande faktor till att svensk diskus är så bra just nu.

– Vi har en otrolig bredd i diskus nu och att svenska rekordet stod sig i nästan 25 år säger mycket om hur bra Anna var. Anna har varit en stor inspiration för alla oss i generationen efter henne och jag vet att hon alltid har trott på mig och sagt att jag har det i mig.

OS-klara Vanessa klättrar upp till 13:e plats på världsårsbästalistan med sina 65.09.

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye