Radiohjälpen

RADIOHJÄLPEN PRISAS FÖR TECH-LÖSNING

Dela

Radiohjälpen har mottagit Adam Smith Award 2024. Det världsomspännande priset delas ut av brittiska Treasury Today Group i London, UK, och tilldelas Radiohjälpen i kategorin ”Bästa transaktionslösning”.

"Tack vare våra digitala lösningar kan vi stärka Radiohjälpens arbete med att rädda liv och lindra nöd", säger Kristina Henschen, generalsekreterare vid Radiohjälpen. "Detta pris är resultatet av ett litet men fantastiskt fint lagarbete".

Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen mottar Adam Smith Award 2024 i London, Storbritannien. Priset är ett resultat av ett gott samarbete inom Radiohjälpens lilla lag men också med externa leverantörer.
Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen mottar Adam Smith Award 2024 i London, Storbritannien. Priset är ett resultat av ett gott samarbete inom Radiohjälpens lilla lag men också med externa leverantörer. Treasury Today

Radiohjälpen erhåller utmärkelsen för den bakomliggande lösning som benämns API Instant Reporting, vilken levereras av banken Nordea. Lösningen möjliggör att Swish-inbetalningar på Radiohjälpens konto och under tv-och radiosändningar kan visas på ett enkelt och tillförlitligt sätt, både i tv-rutan och internt för produktionen bland annat tack vare leverantören Viatel. Även leverantören Sopra Steria bidrar till att säkerställa att lösningen på ett innovativt sätt kopplas till den digitala insamlingsbössan och möjliggör en snabb återkoppling kring de engagemang som startas, tex via Världens Barn. Lösningen används också för snabb återkoppling tex vid sk flashmobs via Swish i Musikhjälpen.

Radiohjälpen prisas i samma kategori som tech-jättarna Paypal och Spotify, läs mer på denna länk:

Best Transaction Management Solution

Radiohjälpen – Kristina Henschen

PayPal – Léa Chotard

Spotify – Jan Lesniewski

Adam Smith Award är en utmärkelse som ges inom finans- och treasury-sektorn. Den delas ut av tidningen Treasury Today och erkänner framstående prestationer inom företagsfinansiering, treasury management och riskhantering. Utmärkelsen uppmärksammar innovation, strategiskt ledarskap och framgångar inom dessa områden.

Priserna delas vanligtvis ut i flera kategorier, inklusive bästa användning av teknologi, bästa finansieringslösning och bästa hantering av kontanter och likviditet. Företag från olika branscher och regioner deltar, och vinnarna väljs ut av en panel av experter inom finans och treasury. Att vinna ett Adam Smith Award anses vara en stor ära och tyder på excellens inom finansiell hantering.

Rädda liv genom Radiohjälpen

Gör skillnad genom att swisha till 90 19 506, tack för din gåva.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen mottar Adam Smith Award 2024 i London, Storbritannien. Priset är ett resultat av ett gott samarbete inom Radiohjälpens lilla lag men också med externa leverantörer.
Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen mottar Adam Smith Award 2024 i London, Storbritannien. Priset är ett resultat av ett gott samarbete inom Radiohjälpens lilla lag men också med externa leverantörer.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Följ med Kronprinsessan på projektbesök6.6.2024 06:06:00 CEST | Pressmeddelande

Kronprinsessan Victorias fond stödjer projekt för barn och unga som lever med funktionsnedsättning. Ett av projekten drivs av Astma- och Allergiförbundet. Ikväll börjar appellen från besöket att sändas på SVT. "Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket. "Det är så otroligt viktigt att som individ bli stärkt, och också få stimulans och utvecklas. Det önskar vi för alla."

Radiohjälpens anseende högst i mätning30.5.2024 16:37:43 CEST | Pressmeddelande

Den årliga mätningen av organisationers anseende är genomförd. Mätningen visar att Radiohjälpen åter ligger högst, på en delad förstaplats, med ett anseendeindex på 66. "Vårt höga anseende tyder på ett starkt förtroende från allmänheten för Radiohjälpen. Det innebär att vi kan göra ännu mer skillnad där det behövs som mest", säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. "Vårt stora tack till var och en som engagerar sig genom Radiohjälpen för en mer rättvis värld."

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye