Urban Partners

Nrep blir ny långsiktig ägare till nytt bostadskvarter i Vallentuna

Dela

Fastighetsinvesteraren Nrep fortsätter att expandera i Stockholmsregionen genom att förvärva 198 hyresrätter från NRE och transaktionen av fastigheterna Vallentuna Rickeby 1:487 och 1:488. Fastigheterna är under uppförande i den framväxande stadsdelen Kristineberg i Vallentuna. De har en hög hållbarhetsprofil och är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver. 

Kristineberg är ett av Vallentunas större utvecklingsområden med målet att bli en föregångare i kommunen ur miljö- och hållbarhetsperspektiv. Här utvecklas en resilient, resurseffektiv och klimatanpassad stadsdel i samklang med naturen.

Inom etapp 1 planeras cirka 800 bostäder i flerbostadstadshus, småhus, förskola, centrumservice och äldreboende. Här byggs nu Kristineberg kvarter 1 och 6 med beräknad första inflytt Q3 2025. Här ryms totalt 198 hyresrätter, parkeringsgarage och gemensamhetslokal. Projektet beräknas vara helt färdigställt under Q1 2026.

– Av samtliga byggaktörer är NRE en av de som har haft högst hållbarhetsambitioner och på flest punkter överträffar miljöprogrammets lägstanivå. Så förvärvet går helt i linje med vår strategi att driva verklig förändring i branschen och skapa långsiktiga värden för slutanvändarna likväl som planeten. Vi ser fram emot att förvalta dessa fastigheter på lång sikt och tillsammans med kommunen bidra till framväxten av Vallentunas nya friluftsstadsdel, säger Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

Båda fastigheterna är utrustade med solceller för att säkerställa en hållbar energiförsörjning. Här finns även elbilsladdare, elcykel- och elbilspooler, cykelverkstad och lättåtkomlig cykelförvaring för att underlätta hållbara resealternativ. På gemensamma innergårdar placeras odlingslådor som främjar gemenskap likväl som biologisk mångfald.

Kontakter

Bilder

Om Nrep

Nrep är en ledande fastighetsinvesterare som har åtagit sig att driva på verklig förändring i branschen för att gynna människor och vår planet. Med ett holistiskt och långsiktigt tillvägagångssätt investerar Nrep i olika fastighetssegmentet med tyngdpunkt inom bostäder, logistik, samhällsfastigheter och kontor. Nrep är erkänt för sin förmåga att omforma den byggda miljön, inklusive flera storskaliga stadsdelsutvecklingsprojekt. Bolaget förvaltar 8 miljoner kvadratmeter fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen och Tyskland – med fler än 400 anställda över hela Europa som arbetar för att minska koldioxidutsläppen i fastighetsportföljen till 2028. Nrep är en del av Urban Partners. Läs mer på nrep.se.

Om Urban Partners

Investeringsplattformen Urban Partners består av fyra strategier med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar. Genom att föra samman insikter, intressenter och kapital är ambitionen att åstadkomma en långsiktigt positiv förändring av städers utveckling med fokus på att minska koldioxidutsläppen i den byggda miljön och (åter)skapa stadsdelar. Plattformen inkluderar fyra ESG-fokuserade investeringsstrategier: den europeiska fastighetsinvesteraren Nrep, venture capital-bolaget 2150, private equity-investeraren Luma Equity och kreditspecialisten Velo Capital. Urban Partners har 21 miljarder euro under förvaltning och investerar i fastigheter, företag, teknik och kreditlösningar. Plattformen grundades 2005 och förvaltar idag investeringar i mer än 15 länder och har 750 medarbetare. Läs mer på urban.partners

Följ Urban Partners

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Urban Partners

Nrep förvärvar två hyresrättstillgångar från Magnolia Bostad5.7.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fastighetsinvesteraren Nrep utökar sin bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter genom att förvärva två tillgångar från Magnolia Bostad. Affären omfattas av Kvarteret Ångloket i Knivsta och del av etapp två i stadsdelen Brogårdsstaden i Upplands-Bro, båda med hållbara hyresnivåer och hög miljöprofil. Förvärvet sker genom Nrep Income+ fond. Fonden genomförde en tredje stängning förra året med drygt 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital.

Urban Partners utvalt att pilottesta SBTi:s nya ramverk för att sänka den byggda miljöns koldioxidavtryck31.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Som endast ett av 15 företag i världen har Urban Partners utsetts att testa initiativet Science Based Targets (SBTi) nya riktlinjer och målsättningsverktyg för bygg- och fastighetsbranschen. Urban Partners bidrar med bolagets erfarenheter av att driva klimatåtgärder som påskyndar den gröna omställningen och minskar byggnaders koldioxidavtryck genom sin fastighetsinvesterare Nrep.

Nrep förvärvar samhällsfastighetsportfölj från Besqab30.1.2024 17:46:56 CET | Pressmeddelande

Nreps ben inom samhällsfastigheter, Altura, har tecknat avtal med Besqab om att förvärva samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 770 miljoner kronor. Affären omfattar tre äldreboenden, en förskola samt hyresrätter med en total uthyrningsbar yta om 15 200 kvadratmeter. Förvärvet sker via Nordens största Core-plus-fond Nrep Income+ som under förra året genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital avsett för att tillvarata nya investeringsmöjligheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye