Svenska Friidrottsförbundet

Här är truppen till U18-EM i friidrott: ”Bubblar av talang”

Dela

Nästa vecka är det dags för U18-EM i slovakiska Banská Bystrica. Nu har landslagsledare David Frykholm presenterat truppen som innehåller 47 aktiva. ”Vi ska ha en riktigt rolig vecka i Slovakien”, säger David.

U18-EM avgörs för fjärde gången efter att ha blivit introducerat 2016 då tävlingarna hölls i Georgiens huvudstad Tbilisi. Årets mästerskap pågår under fyra dagar, 18:e till 21:a juli, i Slovakiens sjätte största stad Banská Bystrica.

David Frykholm är landslagsledare för U18-landslaget och han kunde under måndagen presentera en trupp som innehåller 47 aktiva födda 2007 och 2008.

– Det bubblar av talang i Svensk Friidrott just nu! Det har varit fantastiskt att få träffa de aktiva tillsammans med så många engagerade och kompetenta coacher som vill sina aktiva och Svensk Friidrott väl. Det är verkligen en stimulerande miljö att befinna sig i, säger David Frykholm.

Med i truppen finns bland andra stavhopparna Axel Rogö från IFK Göteborg och Beate Pott från Turebergs FK som båda tog medalj på SM i Uddevalla. Några medaljmål vill inte David sätta upp med en så ung trupp utan fokus ligger på att ha kul tillsammans och samla erfarenhet inför framtiden.

– Jag sätter inga medaljmål på så unga aktiva men det är en stark och talangfull grupp som åker iväg. Känslan är att vi kommer vara med och slåss om topplaceringar i många grenar men det viktigaste är att få ovärderlig mästerskapsrutin inför kommande mästerskap och landskamper.

– Vi ska hjälpa varandra så att så många aktiva som möjligt kan nå sin personliga toppnivå. Vi ska ha en riktigt rolig vecka i Slovakien!

2022 blev det ett guld, två silver och två brons när mästerskapet avgjordes i Jerusalem. Bland de tidigare svenska medaljörerna märks Henrik Larsson och Ragnar Carlsson som tog silver respektive brons 2016 och nu är klara för OS i Paris.

Se hela den svenska truppen till U18-EM här.

Läs mer på mästerskapets hemsida.

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye