Svenska Ishockeyförbundet

Hockeyettan: Forshaga IF beviljas elitlicens, Grästorps IK tackar ja

Dela

Svenska Ishockeyförbundet informerar om processen kring Hockeyettan 2024/2025.

Grästorps IK har tackat ja till spel i Hockeyettan

När Skövde IK begärdes i konkurs i början av juni uppstod en vakant plats i Hockeyettan inför säsongen 2024/2025. Grästorps IK meddelade under måndagskvällen att man tackat ja till platsen i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

Nu inleds prövning av Grästorps IK i Hockeyettans licensnämnd.

Licensnämnden

Licensnämnden meddelade under måndagen sitt beslut till Forshaga IF att godkänna elitlicens för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

Det återstår att pröva licensen för IK Pantern och Grästorps IK. Beslut meddelas så snart prövningen är genomförd.

Serieindelning och spelschema för Hockeyettan

Därmed är 36 lag klara för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025. Ytterligare fyra lag har ej fått elitlicensen beviljad, vilket de har fram till den 19 juli på sig att överklaga. Fram till dess kommer inga ytterligare lag att tillfrågas om uppflyttning till Hockeyettan.

Därefter behöver serieindelning samt spelscheman göras om utifrån de nya förutsättningarna.

Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen Hockeyettan är överens om att målet är att ha 40 lag i Hockeyettan. Vid eventuella vakanta platser kommer de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan 2023/2024 att tillfrågas, men inte de fjärdeplacerade lagen.

Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i rangordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC.

Ny serieindelning med tillhörande spelschema kommer att presenteras i augusti 2024. Seriestarten planeras fortfarande till den 22 september 2024.

– Vi har en ambition att göra så få förändringar som möjligt mot det spelschema som redan publicerats, men justeringar kommer att vara nödvändiga när vi har alla förutsättningar och lag klara, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

De lottade serierna med tillhörande spelschema som kommunicerats har satts på paus och dolts från stats.swehockey.se för tillfället.

– Vi har genom processen haft en öppen dialog med ligaorganisationen Hockeyettan, där vi gemensamt har strävat mot målet att få allt klart så fort som möjligt. Tävlingsutskottet har alltid målet inför varje ny säsong att vara ute i så god tid som möjligt med lottningar av våra serier. I år har det av olika anledningar dröjt med Hockeyettans serieindelning och spelschema, och vi behöver fortfarande invänta överklagandeperioden, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Licensprövning inför säsongen 2024/2025: Fyra klubbar i Hockeyettan nekas elitlicens, övriga beviljas licens5.7.2024 16:45:00 CEST | Pressmeddelande

SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan Alla klubbar i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan har beviljats elitlicens för säsongen 2024/2025. Det meddelar licensnämnden för dessa ligaorganisationer idag. Tre klubbar har beviljats dispensår: Södertälje SK och Tingsryds AIF har fått ett första dispensår och Vimmerby HC har fått ett andra dispensår. Se dispensbesluten i bifogade dokument. Hockeyettan Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att neka elitlicens för fyra klubbar inför säsongen 2024/2025: Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF. Besluten i korthet Bäcken HC Föreningen har inte inkommit i tid med begärda handlingar, och enligt underlaget som faktiskt skickats in, klarar föreningen inte kapitalkravet. KRIF Hockey Efter att ha fått dispens i förra årets licensprövning, tack vare en handlingsplan för hur det egna kapitalet skulle återställas, har KRIF Hockey inte inkommit med fullgoda handlingar till årets prövning. Föreningen uppvisar negativt kapital, och har inte skicka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye