Åklagarmyndigheten

Dom i mål om människohandel i Åsele, Västerbotten

Dela

På torsdag den 11 juli kl. 11 meddelar Lycksele tingsrätt dom i ett ärende där en man och en kvinna är åtalade för nio fall av människohandel. Paret är företrädare och ägare av ett svenskt bäruppköparföretag. Åklagaren är tillgänglig för media efter att dom meddelats.

Åtalet i det här ärendet har möjliggjorts genom en myndighetssamverkan där Åklagarmyndigheten deltar tillsammans med åtta andra myndigheter för att motverka arbetslivskriminalitet. 

Målnummer i Lycksele tingsrätt: B 583-23.

Pressmeddelande vid åtal den 3 maj 2024.
Läs mer om myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet

Kontakt


Senior åklagare Petra Götell är tillgänglig för media på torsdag eftermiddag från cirka kl. 13 på 010-562 56 26. Finns önskemål om en filmad intervju med åklagaren på torsdag vänligen kontakta presstjänsten.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Lagändring i sexualbrottslagstiftningen har utökat skyddet för barn10.7.2024 10:30:39 CEST | Pressmeddelande

Den 1 augusti är det två år sedan delar av sexualbrottslagstiftningen ändrades. Bland annat innebar det ett utökat skydd vid så kallade distansbrott. Genom att realtidskravet vid våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn togs bort behöver inte gärningspersonen längre vara närvarande när gärningen sker. Så länge gärningspersonen har förmått barnet att utföra en sexuell handling är det brottsligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye