Jönköpings kommun

Så arbetar kommunen efter översvämningarna

Dela

Det omfattande regnovädret har orsakat stora översvämningar runt om i Jönköping och länet. I centrala Jönköping är E4 avstängd tills vidare på grund av översvämning på flera ställen.

-Vattnet sjunker undan sakta. Vi fortsätter uppmana bilister att inte ge sig ut i trafiken om man inte måste. Trafiken leds om just nu, men det finns ingen säker prognos för när trafiken flyter som vanligt. Vi har drygt 200 händelser kopplade till ovädret att hantera i länet, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköpings kommun.

Tekniska kontoret och räddningstjänsten fortsätter att arbeta med översvämningar och vissa ras och skred i Jönköpings kommun och övriga länet. Bland annat Gislaved och Habo har haft en ansträngd situation.

-Många vattendrag är välfyllda och vi åker nu runt i kommunen och skapar en lägesbild samtidigt som vi ser över flöden i VA-systemen, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun.

Översvämmade garage

Kommunens garage i Hoven i centrala Jönköping har blivit översvämmat med upp till en meter vatten och räddningstjänsten arbetar med att pumpa ut vattenmassorna.

-Det är just nu oklart om kommunens bilar skadats på grund av översvämningarna men det får vi nog räkna med, säger Thomas Bergholm.

Undersöka källare

Under eftermiddagen och kvällen har kommunen haft ett nära samarbete med Trafikverket kring E4 och översvämningarna där. Länsstyrelsen, regionen och kommunen har igång en gemensam krisledning.

Många butiker och fastighetsägare har drabbats av översvämningar. Räddningstjänsten uppmanar fastighetsägare att undersöka källare och andra utrymmen som kan ha drabbats av översvämningarna.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye