Läkemedelsverket

EMA-kommitté får svensk ordförande

Dela

Den europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté för säkerhetsövervakning och riskbedömning av läkemedel, PRAC, har en avgörande betydelse för säkra läkemedel i EU. Den 10 juli valdes Ulla Wändel Liminga, vetenskaplig ledare vid Läkemedelsverket, till kommitténs ordförande.

Vetenskaplig ledare farmakovigilans. Från och med september 2024 leds arbetet i PRAC av Ulla Wändel Liminga.
Vetenskaplig ledare farmakovigilans. Från och med september 2024 leds arbetet i PRAC av Ulla Wändel Liminga. Foto Magnus Aronson

– Sverige har höga ambitioner för det europeiska samarbetet inom läkemedel. Läkemedelsverkets representanter spelar en betydande roll för att göra läkemedel säkra för användaren. Med Ulla Wändel Liminga som ordförande för gruppen kommer svenska Läkemedelsverket att ytterligare bidra till säkra läkemedel i såväl Sverige som hela EU, säger Björn Eriksson, generaldirektör vid Läkemedelsverket.

Ulla Wändel Liminga har varit ledamot i EMA:s säkerhetskommitté PRAC sedan juli 2012 och har varit huvudansvarig för ett antal tunga säkerhetsgranskningar under årens lopp.

Kontakter

Länkar

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

Risk för allvarliga biverkningar av påstådd ginsengprodukt9.7.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Produkten ”Ginseng Kianpi Pil” uppges innehålla olika växter, men innehållet består av läkemedelssubstanserna dexametason (kortison) och cyproheptadin (antihistamin) i okänd mängd. Dessa ämnen kan ge allvarliga biverkningar vid okontrollerat intag och ska inte intas på eget bevåg. Den som använder produkten bör omedelbart kontakta läkare för att kunna sluta med produkten på ett säkert sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye