Östersunds kommun

Konkurrensverket utreder avtal för Rådhusets renovering

Dela

Konkurrensverket vill ha svar på frågor från Östersunds kommun angående lagen om offentlig upphandling, gällande byggentreprenaden för renoveringen av Rådhuset.  
– Vi känner oss trygga i att vi gjort så rätt som möjligt, säger Hans Green, projektchef på kommunens tekniska förvaltning.

I Rådhuset i Östersund pågår en omfattande renovering.
I Rådhuset i Östersund pågår en omfattande renovering. Foto: Mattias Eliasson

Det är Konkurrensverkets egen omvärldsbevakning som noterat att Östersunds kommun ska ha ingått ett avtal utan föregående annonsering med Skanska Sverige AB, avseende renovering av Rådhusets hus A.  

– Avtalet för renoveringen är gjort efter konstens alla regler, menar Hans Green. Den del som Konkurrensverket har uppmärksammat är en förlängning av befintlig entreprenad.  

– Det handlar om en förlängning av befintlig entreprenad för hela Rådhuskomplexet, där första steget har varit ombyggnad och renovering av Kommunhuset. Vår tolkning efter utredningar är att avtalsförlängningen är förenlig med lagstiftningen, säger Hans Green vidare.  

Konkurrensverket vill ha svar på sina frågor senast 23 juli. I de frågor där det behövs en mer detaljerad beskrivning och bedömning har kommunen fått anstånd till den 23 augusti.  

Om det visar sig att en kommun brutit mot lagen om offentlig upphandling kan det leda till ett tillsynsbeslut eller beslut om upphandlingsskadeavgift.  

– Jag tycker att det är bra att Konkurrensverket granskar vårt avtal. Mycket handlar om rättstillämpning av lagen om offentlig upphandling. Givetvis tror vi att vi har gjort i rätt vår tolkning och genom granskningen får vi veta utfallet, säger Hans Green. 

Kontakter

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye