Solna stad

358 sommarjobb till Solnas unga – fler än förra sommaren

Dela

Sommaren 2020 erbjöds 358 sommarjobbsplatser till ungdomar i Solna. Det är fler jobb än förra sommaren. Hälften av jobben skapades inom stadens verksamheter och hälften tack vare samverkan med det lokala näringslivet.

Fler ungdomar erbjöds sommarjobb 2020 än förra sommaren. Sammanlagt erbjöds 358 sommarjobbsplatser till Solnas ungdomar, jämfört med 316 förra året. Samtidigt som flera jobb utgick på grund av den pågående coronapandemin, tillkom i stället flera nya jobb. Hälften av jobben var inom stadens verksamheter, och hälften hos stadens lokala företag, ett resultat av god samverkan både inom staden och med Solnaföretag.

– Jag är stolt över att vi denna sommar, trots rådande omständigheter, kunde erbjuda fler sommarjobbsplatser till Solnas unga än förra sommaren. Dels har staden skapat nya kreativa jobb, dels har det lokala näringslivet ställt upp för att ge ungdomar en viktig introduktion i arbetslivet, säger Lars Rådén, ordförande i kompetensnämnden, Solna stad.

Trygghet, kultur och miljö

Ungdomar som sommarjobbade som kulturmiljövärdar fanns i somras ute i stadens många kulturmiljöer. Där kunde de ge besökare information och vägledning om platsen, men också uppmuntra till att hålla rent, tipsa om publika aktiviteter och lyfta platsens kulturhistoria. Andra sommarjobbare bidrog till ökad trygghet vid stadens badplatser, där det kunde finnas risk för trängsel under soliga sommardagar. Vissa sommarjobbade som utomhusmusikanter, medan andra ungdomar genomförde inventeringar av parkbänkar eller offentlig konst i stadsmiljön.

Samarbete med näringslivet

Drygt hälften av de sommarjobben kunde erbjudas på lokala företag runt om i Solna, tack vare ett intensivt arbete tillsammans med det lokala näringslivet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum