PRESSINBJUDAN
WWF bjuder in till webbinarium för ledarskribenter. Är naturen ett särintresse?
Allt du behöver veta om biologisk mångfald!
Under de kommande åren är biologisk mångfald i centrum för en lång rad centrala politiska processer. Och inom näringslivet omtalas biologisk mångfald "som det nya svarta" efter klimatet. En naturrestaureringslag har antagits i EU. Vad betyder det för Sverige? Viktiga utredningar om artskyddet och skogen är på gång. Miljömålsberedningen ska presentera förslag på hur vi ska nå våra miljömål. En ny jordbrukspolitik ska förhandlas fram. Klimatomställningen både påverkar biologisk mångfald och är beroende av den. För att klara den gröna omställningen krävs att både markanvändningen och energiproduktionen kan hantera frågan om biologisk mångfald på ett klokt och ansvarsfullt sätt.
I en serie webbinarier bjuder WWF in till information och dialog om dessa samhällsutmaningar.
Men innan vi dyker ner i de politiska processerna behöver vi veta vad vi talar om. Vad är biologisk mångfald? Varför är det viktigt? Hur är läget för den biologiska mångfalden? På det första webbinariet får du också en introduktion till den rykande aktuella WWF:s Living Planet Report som släpps den 10 oktober.
När:
Fredagen den 20 september kl. 11-12
Medverkande:
Susanna Baltscheffski moderator
Peter Roberntz skogsexpert WWF
Jenny Jewert jordbruksexpert WWF
Lovisa Hagberg policy expert biologisk mångfald WWF
Olle Forshed regnskogsexpert WWF
Program:
Hur beskrivs naturen och biologisk mångfald i media idag?
Vad är biologisk mångfald och varför är det viktigt? Är naturen ett särintresse?
Hur kan biologisk mångfald mätas? Snart släpps Living Planet Report, vad är Living Planet Index och hur har det tagits fram? Hur kan det användas för att illustrera förlust av biologisk mångfald?
Vad är läget för den biologiska mångfalden i skogs- och jordbrukslandskapet i Sverige?
Frågor från deltagare.
Anmäl dig och delta via Zoom.
Registrera dig helst före 15 septembe på länken nedan.https://wwf.zoom.us/meeting/register/tJYqd-mpqD4tHtYpoIMjR_BC39wKuvG80Vr3
Om du har någon fråga mejla press@wwf.se
Nästa webbinarum ska handla om den omstridda och efterlängtade restaureringslagen, vi återkommer med datum.
Torsdagen den 10 oktober kl 9 håller vi presskonferens om Living Planet Report, inbjudan kommer separat.
Världsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer. Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.
Följ WWF
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från WWF
Malmö är Årets klimatstad i WWFs One Planet City Challenge5.9.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Malmö blir Årets klimatstad i Sverige i WWFs prestigefyllda klimatutmaning för städer. Staden visar på ett gediget ledarskap i sitt klimatarbete, vilket har lett till denna välförtjänta utmärkelse.
WWF kräver att fisken i Östersjön fredas4.9.2024 16:09:22 CEST | Pressmeddelande
EU-kommissionen föreslår fortsatta fiskestopp för all torsk i Östersjön och för sill i västra Östersjön. Nästa steg är att fiskeriministrarna ska agera. WWF utgår ifrån att de tar både kommissionens och forskarnas varningar på allvar och beslutar om ett så lågt fiskeuttag som möjligt i Östersjön, och verkar för att få bort fusket med bifångster.
PRESSINBJUDAN28.8.2024 14:13:47 CEST | Pressinbjudan
WWF bjuder in till webbinarium för ledarskribenter. Är naturen ett särintresse? Allt du behöver veta om biologisk mångfald!
WWF: Hela Sverige kan räkna igelkottar12.8.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
De omtyckta igelkottarna minskar i Sverige. Deras livsmiljöer i naturen försvinner och de trivs inte så bra i våra välstädade trädgårdar och parker. Den 12-18 augusti i år vill WWF ha hjälp av alla att rapportera in levande och döda igelkottar – och även om du inte ser någon. På så vis kan vi få veta mer om dem.
Just nu flyttas tusentals flodpärlmusslor5.7.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Nu flyttas fler än 10 000 flodpärlmusslor i ett vattendrag i Voxnan i Gävleborg. Avsikten är att skydda musslorna när vattendragen, som påverkats negativt av flottledsrensning och kanalisering, ska återställas.