Mälarhöjdens ishall B invigd
Det var ett stort intresse när Mälarhöjdens ishall B invigdes fredagen den 23 augusti. Den moderna ishallen är ett välkommet tillskott för föreningarna i området. Invigningen berörde både fastighetsfrågor, idrott, föreningsliv och konst.
Invigningen innehöll tal från idrottsnämndens ordförande Maria-Elsa Salvo och fastighetsborgarråd Clara Lindblom. Därefter intervjuades idrottsdirektör Marina Högland, fastighetsdirektör Anders Kindberg, och föreningsrepresentanter från Sätra konståkning och Mälarhöjden-Bredäng hockey. Stockholm konst var på plats och konstnären Ida-Johanna Lundqvist berättade om konstverket som pryder hallens fasad. Publiken fick se Alva Rönnmark från Sätra konståkningssällskap som klippte invigningsbandet genom att åka igenom det under invigningsceremonin. Ishallen fick även sitt ishallsnummer tilldelat då Göran Tidström från Stockholms ishockeyförbund lämnade över plaketten till idrottsdirektör Marina Högland.
Den nya ishallen kommer att nyttjas för konståkning, ishockey och allmänhetens åkning. På kort sikt kommer hallen fungera som ersättningshall då nya ishallar byggs på Sätra idrottsplats. På längre sikt är den med och tillgodoser det ökade behovet av ishallar i staden.
-Mälarhöjdens ishall är ett mycket viktigt tillskott till idrotten i Stockholm. Här kommer hundratals barn och ungdomar att träna konståkning och hockey varje vecka och vara en del av Stockholms idrottsliv, säger Maria-Elsa Salvo (S), idrottsnämndens ordförande.
Ishallen är modern och genomtänkt inifrån och ut. Fasaden i stålplåt med inbyggd belysning och lekfullt formade gavlar ger byggnaden liv genom att reflektera sin omgivning. Förutom estetiken så har fasaden praktiska funktioner. Perforeringen i plåten gör den mindre attraktiv för klottrare och fasaden är en viktig del av isoleringen av hallen. Andra funktioner som skapar en hållbar anläggning är exempelvis klimatzoner, solceller och värmeåtervinning från kylanläggningen.
Ishallen ska möjliggöra utövandet av flera olika sporter och av olika grupper i samhället. Tillgänglighetsanpassade omklädningsrum och no fall-sele gör ishallen attraktiv för personer med funktionsnedsättning. No fall-selen kan även användas för konståkare som tränar hopp. Tillsammans med off ice-ytan så är ishallen väl anpassad för konståkningens behov.
Med sina 150 ståplatser för publik och fri takhöjd på sex meter möter hallen nästan kraven på att vara en publikhall och kommer därför fungera väl för anpassade tävlingar, turneringar och evenemang.
Förutom att skapa förutsättningar för föreningsidrotten så förlänger ishallen Mälarhöjdens IP mot Fruängens tunnelbana, vilket bidrar till fler besökare och ökad trygghet.
Nyckelord
Kontakter
IdrottsförvaltningenJenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig
Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.
Bilder
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Nya metoder tillgängliggör städers historiska byggnadsritningar11.9.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande
Den 19 september är det dags för konferensen City Memories på ArkDes i Stockholm. Då presenterar stadsarkiven i Stockholm, Köpenhamn och Budapest nya metoder för att utforska och tillgängliggöra historiska byggnadsritningar. Det bidrar både till att förstå dåtidens stadsliv och till att ge nya perspektiv på dagens stadsutveckling.
Efterlängtad konstgräsplan invigd i Örby9.9.2024 12:57:08 CEST | Pressmeddelande
I strålande sol invigdes Sjöängens bollplan lördagen 7 september. Den tidigare grusplanen har fått ett välkommet lyft och kommer att vara till stor glädje för många i området framöver.
Hur vill du utveckla Gamla stan?6.9.2024 10:42:00 CEST | Pressmeddelande
Gamla stan har som en del av den nya stadsmiljözonen fått fler möbler och växter, färre parkeringar och begränsad biltrafik. Nu vill Stockholms stad utveckla Gamla stan ännu mer och vill veta vad alla som besöker, bor eller jobbar i Gamla stan tycker. Vilka platser är bra? Vilka borde förbättras? Och hur ska stadsmiljözonen utvecklas framåt?
Skogskyrkogården 30 år som världsarv27.8.2024 16:07:42 CEST | Pressmeddelande
I år är det 30 år sedan Skogskyrkogården blev ett världsarv. Det uppmärksammas bland annat med en fotoutställning i Kungsträdgården.
Landsbygd, mödrar och musik är teman på Poesimässan 202427.8.2024 09:41:44 CEST | Pressmeddelande
Poesimässan samlar Sveriges främsta poeter, förläggare och läsare för elfte året! 13-15 september blir det läsningar, samtal, musikframträdanden och skrivarverkstad för barn på Tranströmerbiblioteket vid Medborgarplatsen som kommer att fyllas med bokbord.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum