”Det är fint att få vara med och skapa något bestående som tillgodoser människors behov” — fredagsporträttet med Henrik Striem
Att skapa god stämning, behålla lugnet i en stressig vardag och att underlätta för sina kollegor är Henrik Striems signum. Som arbetsledare i Hagastadens största byggprojekt just nu, Lokstallarna, så är dagarna fyllda. Han trivs med den familjära andan i koncernen som många vittnar om. Henrik älskar huvudstaden och särskilt vattnet som omger den. Lär känna Henrik i dagens fredagsporträtt:
När och hur hamnade du på Einar Mattsson?
– Tidigare hade jag arbetat på Skanska men slutade där och skickade en spontanansökan till Einar Mattsson Byggnads AB, men fick anställning på Peab. Under den tiden så kontaktade Einar Mattsson mig och frågade om jag hade lust att komma på en intervju, vilket senare resulterade i en anställning i juni 2018.
Vad hade du för bild av företaget då?
– Bara positiva omdömen. Och efter ett par givande samtal under rekryteringen så kändes det mycket trevligt att få börja jobba här.
Du har rollen som arbetsledare. Hur ser en typisk dag ut för dig?
– Just nu finns jag på projektet Lokstallarna i Hagastaden. Det har varit full fart från början varenda dag i det här stora projektet. Min roll består till en del med registrering av nya underentreprenörer och att delegera bod-platser till dem här. När vi toppade och var som flest här hade vi 40 bodar och 9 rullvagnar.
Sedan jobbar jag en hel del med systemet där vi administrerar alla maskiner som behöver hyras in. Dels från vårt eget logistikcenter och andra. Det är ett ständigt pågående arbete eftersom det är flera olika faser med olika behov.
– Jag är också engagerad i vår avfallshantering. Jag har också kontroll på skalskydd, provisoriska lås och tillhandahåller nycklar till våra bygglåssystem. Tyvärr krävs detta idag, då avfall är dyrt att frakta bort och vi betalar för varje kilo. Avfallet måste också vara korrekt sorterat, annars blir det extra avgifter.
– Sist men inte minst, så är min roll som arbetsledare i produktionen att få saker och ting att fungera smidigt, och se till att andra kan utföra sina uppgifter på ett effektivt och säkert sätt.
Vad är mest utmanande med att jobba som arbetsledare?
– Att säkert och snabbt kunna lösa problem, och se till att uppgifter blir utförda och då på ett säkert sätt. Det är också viktigt att bidra med en positiv anda och få mina kollegor att känna sig betydelsefulla.
Vad är det som lockar med att jobba med bostadshus?
– Det är att få vara med att skapa något bestående och som tillgodoser människors behov. Det är väl det som är en av de finaste sakerna med att jobba med byggnation.
Vad är bäst med att jobba på Einar Mattsson?
– Känslan av att vi trots vår stora storlek med över 300 medarbetare har en familjär anda i företaget.
Det är alltid mycket att göra, men du verkar alltid lugn. Stämmer det?
– Det är en egenskap som jag förmodligen har ärvt. Kanske att det finns i mina gener. Jag har två vuxna söner på 34 och 38 år, och dom är lugna och fina grabbar båda två.
Hur hanterar du stress?
– Bland annat med att ta korta pauser, där jag först går ner på tomgång, för att sedan varva upp igen. Det är en egenskap som jag tror är nyttig för alla. Jag försöker även ta till vara på min tid när jag är ledig och att då koppla av helt.
Vad tror du att digitaliseringen betyder för oss som fastighetsbolag?
– Det underlättar administrativt på många olika områden och drar ner på en hel del kostnader som då kan disponeras på annat.
Hållbarhetsfrågorna, hur upplever du att de påverkar ditt arbete idag och framöver?
– Det bra att vi alla på sikt är delaktiga i hållbarhetsfrågor och bidrar till ett bättre klimat.
Vilka är dina fritidsintressen?
– Allt som har med min familj att göra.
Har du ett smultronställe någonstans?
– Då är det faktiskt hela Stockholms stad. Överallt där det är närhet till vatten. Där mår jag riktigt bra.
Vad har Einar Mattssons långsiktiga sätt att driva företag betytt för din egen trygghet?
– Genom att inte tänka kortsiktigt har de kunnat skapa och erbjuda trygghet för oss medarbetare och för alla de boende som hyr av koncernen. Anställda får dubbla poängen på Botorget på Mina sidor, så om du jobbat länge, finns ibland möjlighet att visa intresse för en bostad i det egna beståndet. Och hoppas att köpoängen räcker till att få kontraktet.
Vad är det Einar Mattsson gjort rätt, som gör att vi företaget finns kvar efter 89 år?
– Jag upplever ett målinriktat och engagerat arbete, som byggmästaren Einar en gång skapade. Det har senare förvaltats väl av både barn och barnbarn.
Om du ska ge ett råd till någon som precis börjat på Einar Mattsson, vad säger du då?
– Jag skulle vilja säga: var dig själv och fokusera inte på hur andra beter sig. Var positiv, se inte lite jobbiga situationer som ett problem, utan som en spännande utmaning. Det finns lösningar på allt.
Avslöja något väldigt få vet om dig.
– Det skulle kunna vara att jag som 10-åring hade en tam ekorre som var väldigt rolig. Han lystrade till sitt namn Jocke och kom när man kallade på honom och lärde sig några andra roliga beteenden.
Nyckelord
Kontakter
Ewelina HolmPress- och kommunikationschef (presskontakt)
Tel:0765-42 67 20ewelina.holm@einarmattsson.seOm Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Koncernen är bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook
Följ Einar Mattsson
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson
”Det är viktigt att bygga tillit” — fredagsporträttet med Charlotte Urhammar1.11.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg
Att lägga energi på rätt saker, att inte oroa sig i onödan och att ha en reservplan är inköparen Charlotte Urhammars signum. Hon uppskattar sin chef, utmaningarna i varje nytt projekt och att jobba i ett familjeföretag som funnits i generationer. Ett och annat udda inköp har gjorts genom åren och kring inköp påverkar samhället leverantörskedjorna starkt. Lär känna Charlotte i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:
Einar Mattsson använder KTH Dig-IT Lab som testmiljö30.10.2024 05:52:00 CET | Nyheter
Byggnader står för cirka 40% av den globala energianvändningen och 30% av koldioxidutsläppen. Därför har fastighetsbranschen krav på sig att bygga smartare, mer resurssnålt och få ner byggnaders energiåtgång. Därför behöver fastighetsägare testa inställningar på energilösningar, flöden och lära av andra som redan testat, för att kunna nå klimatmålen snabbare.
”Vår grupp jobbar bra ihop för att hitta förbättringar hela tiden” — fredagsporträttet med Christoffer Zetterman25.10.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg
Christoffer Zetterman heter en av alla Einar Mattssons snickare. Att vara anställd snickare på ett byggbolag börjar tillhöra ovanligheterna idag. Christoffer återhämtar sig gärna i bastun vid den spartanska stugan på Åland. Han drömde som barn om att bli polis och stöttar gärna sitt fotbollslag på plats en lördag. Lär känna Christoffer mer i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:
”Hantverket går i arv, men med metoder som hela tiden utvecklas” — fredagsporträttet med Jimmy Fagerström18.10.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg
Jimmy Fagerström är arbetsledaren som tycker att det är viktigt att se framgångarna i vardagen. Hans jobb är att se till att allt flyter på, och samtidigt kunna ta in kollegornas kloka idéer och lösningar. Han är familjekär och umgås gärna med de närmsta vännerna. Jimmy njuter av Stockholm under dess olika årstider, och lyssnar gärna på ljudböcker eller tittar på film. Lär känna Jimmy i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:
Einar Mattsson använder dagvatten för rabattbevattning17.10.2024 05:55:00 CEST | Nyheter
I kvarteret Ässjan vid S:t Eriksgatan 114 uppe vid Norrtull finns en innergård vars rabatter efter många år blivit gamla och därför behövde göras om. Idén om att koppla gratisresursen dagvatten till bäddarna uppstod när Einar Mattssons Utemiljö-avdelning såg hur nära rabatterna som stuprören satt. Tillsammans med en händig snickare från Einar Mattsson Fastighetsförvaltning byggdes specialanpassade ställningar till de nya rabatterna.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum