Lärarlag i Bagarmossen hyllas
Kollegor på Bagarmossens skola får utmärkelsen Årets lärarlag på grundskolan.
På Bagarmossens skola finns ett hyllat lärarlag som har helhetsperspektiv på elevens utveckling under skoldagen. I lärarlaget finns bland annat lärare, speciallärare och fritidspersonal. De har elever på mellanstadiet, från årskurs fyra till årskurs sex.
Det hyllade lärarlaget består av 23 personer. Några av dem har arbetat tillsammans i tio år, andra är nya denna termin. De är hedrade över uppmärksamheten och tycker själva att de har ett bra och tillåtande arbetsklimat.
Alla elever är allas elever
Kollegorna i det hyllade lärarlaget vill sträva åt samma håll, släppa prestige och ha högt i tak. De har samsyn kring mycket men ser också varandras olikheter.
Det hyllade lärarlagets tips till andra lärarlag
- Alla elever är allas elever. Vi tar gemensamt ansvar. Ingen lämnas själv.
- Arbeta tillsammans för eleverna. Vi är bra på att bygga relationer med eleverna. De litar på oss vuxna.
- Alla kan vara bra på olika saker. Lös problem tillsammans utifrån olikheter.
- Hjälpsamhet. Ber man om hjälp i vårt arbetslag finns det alltid någon som kan hjälpa.
- Samsyn. Vi vill ofta sträva åt samma håll, alla idéer och förslag tas väl emot.
- Kvalitetsarbete. Genom systematiskt kvalitetsarbete kan man se till att arbeta med rätt saker för att alla ska kunna utvecklas.
Lärarlaget i Bagarmossen berättar också att de känner förtroende från skolans rektor och biträdande rektor. Det är en bra grund för utveckling, tycker lärarlaget.
Lärarlagets medlemmar
Det hyllade lärarlaget på Bagarmossens skola består av: Nashmil Gargovic, Maria Langell Engström, Sandra Ylikangas, Claudia Bahnan, Cecilia Eriksson, Malin Ragnstedt, Jonas Drougge, Paula Bergstedt, Frida Yngström, Jenny Singer Berntsson, Christina Karlsson, Carl Appelstam, Johan Hansson, Carin Norberg, Helena Engvall, Sara Nordin Grönroos, Agnes Flygar, Nadia Bensabra, Marina Diaz Ek, Anna Lumme Eklund, Malin Skals, Louise Hallman och Malin Löfvin.
Juryns motivering
Lärarlaget 4–6 på Bagarmossens skola har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling under skoldagen. Elevhälsa och undervisning kopplas ihop i en elevnära undervisningsutveckling. I dialog med eleverna, samverkar olika professioner systematiskt med fokus på elevernas välmående och kunskapsutveckling .
Ämneslärare och speciallärare/specialpedagoger arbetar nära tillsammans med gemensamt fokus i samplaneringsmöten och på lärarkonferenser men även personal från fritidsklubben spelar en viktig roll i laget. Reglerna för eleverna i laget är gemensamma och tillsammans med lärarna sker en dialog om olika tolkningar. Utan prestige och med en öppen attityd kring utmaningar man möter i elevgruppen, har laget sökt lösningar för att på bästa sätt anpassa undervisningen efter elevernas behov.
Fakta
Stockholms stad delar varje år ut utmärkelser till lärare, lärarlag, biträdande rektorer och rektorer på grundskolor och gymnasieskolor. Juryn består av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Peter Bragner, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör. Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna årets lärare och årets lärarlag. Rektor och biträdande rektor nomineras av närmsta chef. Prissumman fastställs varje år och delas ut till skolan för att användas till professionsutveckling för vinnaren. Årets prissumma till årets lärare, årets rektor och årets biträdande rektor är 12 000 kronor och ska användas till professionsutveckling.
- I Stockholms stad finns cirka 9 000 personer anställda som lärare inom utbildningsförvaltningen.
- På kommunala grundskolor finns det cirka 7 000 lärare, 130 rektorer och 350 biträdande rektorer.
- På kommunala gymnasier finns det cirka 1 500 lärare, 25 rektorer och 60 biträdande rektorer.
*Siffrorna avser månadsavlönade medarbetare i september som är anställda enligt Allmänna bestämmelser.
Kontaktperson
Cecilia Eriksson, speciallärare och lärare i matematik, telefon: 08-508 15 671 och e-post: cecilia.v.eriksson@edu.stockholm.se
Nyckelord
Kontakter
UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Lena Parkvall
Ring 08 - 508 333 00 eller maila: media@edu.stockholm.se
Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning, med närmare 16 000 medarbetare och cirka 170 kommunala grundskolor och gymnasieskolor.
Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.
Bilder
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Cecilia Skarke blir grundskolechef i Stockholms stad14.11.2024 11:15:33 CET | Nyheter
Cecilia Skarke blir chef för grundskolorna i området Hässelby-Vällingby och Spånga.
Ny rektor på Höglandsskolan8.11.2024 14:40:23 CET | Nyheter
Ulrika Atkinson blir ny rektor på Höglandsskolan i Bromma. Hon kommer närmast från Smedslättsskolan där hon också varit rektor.
Stockholms stad utvidgar parkeringstaxeområde 1 och 2 i Stockholms innerstad5.11.2024 08:43:12 CET | Pressmeddelande
Utvidgningen av taxeområdena innebär att cirka 250 parkeringsplatser inom nuvarande taxeområde 2 övergår till taxeområde 1 och cirka 3000 parkeringsplatser inom nuvarande taxeområde 3 övergår till taxa 2.
Stockholms stad och Stockholm Exergi går i täten för klimatet – tecknar avsiktsförklaring om minusutsläpp24.10.2024 10:15:09 CEST | Pressmeddelande
Stockholms kommunala bolag har tillsammans med Stockholm Exergi undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa och leverera minusutsläpp – en åtgärd som stärker Stockholms roll som en ledande kraft i klimatarbetet både i Stockholm, Sverige och internationellt. Avsiktsförklaringen understryker kommunens position som en nyckelaktör inom klimatarbetet.
Biblioteket lanserar yogasaga för barn24.10.2024 06:55:00 CEST | Pressmeddelande
Nytt program för de yngsta: Yogapass och sagor på flera olika språk. Svenska, arabiska och spanska är några av språken som det går att välja mellan i yogasaga, ett nytt program för barn mellan 3 och 6 år på bibliotekets streamingtjänst Biblioteket Play. Under hösten släpps även versioner på persiska, somaliska och finska.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum