Kalmar Öland Airport

37 % upp när Ving släpper nästa vinters resor från Kalmar

Dela
Foto av Mats Högberg från Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Foto av Mats Högberg från Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Lagom till julhelgerna släpper Ving de flesta av nästa vinters resor till försäljning. Nu finns resorna bokningsbara på Ving.se, bland dem Vings direktflyg från Kalmar Öland Airport till Gran Canaria som får en förlängd säsong med två extra avgångar i april 2019 samt fler platser under vintersäsongen.

Nästa vinter ökar Ving volymen med 37 procent till Gran Canaria. En större flygmaskin sätts in samt två extra avgångar läggs till i april.

– En av de största bokningsperioderna av resor är i januari och vi vet av erfarenhet att många använder ledigheten under julhelgerna till att planera kommande semesterresor, det är då man hinner prata ihop sig med sitt ressällskap i lugn och ro. Det känns lite extra roligt att vi kan erbjuda fler resor till populära Gran Canaria från Kalmar nästa år, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

– Vi är mycket glada för att Ving både utökar kapaciteten och förlänger säsongen till Gran Canaria, en av de absoluta favoritdestinationerna från Kalmar. Att flyget går på helgen, på morgonen, med återkomst till Kalmar på kvällen, gör att man kan nyttja sin tid på resmålet till fullo, vilket är mycket positivt, säger Karin Lagerlöf, marknadschef Kalmar Öland Airport.

Gran Canaria är Vings största och mest populära resmål vintertid och lockar många semestrande svenskar som uppskattar klimatet, den spanska maten och kulturen.

Vings populära koncepthotell Sunwing Family Resort, Family Garden och Sunprime Hotels är även de släppta till försäljning. Övriga hotell och resmål släpps upp så snart de är klara.

– Det är en tydlig trend att allt fler av våra resenärer väljer något av våra hotellkoncept som är unika för Ving och särskiljer oss från våra konkurrenter. Det är också våra koncepthotell som bokas allra tidigast eftersom man vill försäkra sig om att få precis den semester man önskar, fortsätter Magdalena Öhrn.

Önskas ytterligare information kontakta: Charlotte Hallencreutz, informatör Ving, tel 08-55513202, charlotte.hallencreutz@ving.se

Karin Lagerlöf, marknadschef Kalmar Öland Airport, karin.lagerlof@kalmarairport.se, tel 0480-459019.

Foto av Mats Högberg från Puerto de Mogan, Gran Canaria. För fler bilder: Besök gärna Vings bildbank https://www.ving.se/bildarkiv

Kontakter

Bilder

Foto av Mats Högberg från Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Foto av Mats Högberg från Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Ladda ned bild

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Kalmar Öland Airport verkar för att i nära samarbete med näringslivet, regionen och ägaren Kalmar Kommun, utveckla flygtrafiken till och från Kalmarregionen, såväl nationellt som internationellt. Med en tydlig framtida målbild samlar man verksamheten under tre utvecklingsområden; för en attraktiv livsmiljö, för framgångsrika globala affärer och för en fördubblad besöksnäring i regionen. Kalmar Öland Airport är med sina ca 249 000 passagerare Smålands ledande flygplats med reguljär trafik till Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma samt en omfattande chartertrafik till Grekland, Kroatien, Spanien och Turkiet. 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Lågtryck ute men högtryck i reseförsäljningen hos Ving - mer än en fjärdedel av Vings resor från Kalmar Öland Airport är redan bokade9.1.2018 11:59:00Pressmeddelande

Pressmeddelande från Ving 2018-01-09 Vings sommarkampanj är igång för fullt och januari brukar vara den månad då flest resor bokas. Från Kalmar Öland Airport går fortsatt direktflyg till Mallorca och Rhodos samt till Kroatien, vilket är en nyhet från Kalmar. Hela 28 procent av resorna är redan bokade och allra bäst bokat är Kroatien där 72 procent av platserna är bokade.

Bioflygbränsle mellan Kalmar och Stockholm29.8.2017 09:02:00Pressmeddelande

Som ett led i Kalmar Öland Airports hållbarhetsarbete och som en första konkret satsning på fossilfritt flygbränsle lokalt, kommer det under Kalmarsundsveckan att finnas bioflygbränsle i flygplatsens tankanläggning. Huvudsyftet med satsningen är att informera och engagera genom att visa på möjligheterna att minska de fossila koldioxidutsläppen, under en vanlig dags flygningar mellan Kalmar och Stockholm. Den 30-31 augusti kommer det finnas bioflygbränsle motsvarande den totala bränsleförbrukningen för nio flygresor mellan Kalmar och Stockholm, i flygplatsens tankanläggning. Volymen motsvarar en ganska normal dags flygningar till huvudstaden. Hållbarhetsfrågan har en central roll i flygplatsens arbete framåt varför man valt att göra det här under Kalmarsundsveckan, regionens egen hållbarhetsvecka. ”Förutom en ren miljövinst så ser vi detta som ett bra tillfälle att öka allmänhetens och resenärernas känndedom om bioflygbränsle och de möjligheter som finns att vara med och påverka”, komme

Pressmeddelande från Ving: Kroatien - nyhet från Kalmar Öland Airport16.8.2017 10:53:00Pressmeddelande

Det blir två avresor från Kalmar, den 9 och 16 maj 2018, med Vings eget flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia som genomför flygningen med en Airbus A321 med 212 flygstolar per avgång. – Kroatien har ökat i popularitet bland svenskarna de senaste åren och det är extra roligt att kunna erbjuda kalmariterna resor till landet från sin hemmaflygplats. Avresan den 9 maj är dessutom perfekt för semester över Kristi Himmelsfärd, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. – Vi är oerhört glada för att Ving sätter ytterligare ett resmål från Kalmar och att det blir Kroatien, som vi vet är efterlängtat bland resenärerna, säger Karin Lagerlöf, marknadschef, Kalmar Öland Airport. Prisexempel: Avresa från Kalmar 16/5 med boende i dubbelrum inkl frukost och delvis havsutsikt på nyrenoverade Sentido Bluesun Berulia i Brela från 4 975 kr/person. Avresa från Kalmar 16/5 med boende i enrumslägenhet utan balkong på Zaja Apartment i Baska Voda från 2 975 kr/person. Vings program från Kalmar somma

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum