Finska FOODDUCK® vann 2025 års HoReCa Innovation Award i Sverige
FOODDUCK® Mobile Pro påläggsdoserare har vunnit 2025 års HoReCa Innovation Award på Sveriges största restaurangmässa i Stockholm.

På Sveriges viktigaste HoReCa-evenemang, Fastfood & Café & Restaurant Expo, hölls för första gången i år tävlingen Innovation Awards, för att lyfta fram de mest innovativa lösningarna och framtida stjärnprodukterna i branschen. FOODDUCK® Mobile Pro påläggsdoseraren, som representerar finsk expertis, belönades med utmärkelsen Årets HoReCa Innovation i Sverige på mässan.
Tävlingsjuryn bestod av de främsta experterna inom restaurangbranschen och produkterna bedömdes särskilt utifrån kreativitet, hållbarhet och användarvänlighet. Den innovativa FOODDUCK-påläggsdoseraren övertygade experterna med sitt moderna tillvägagångssätt och sina mångsidiga användningsmöjligheter.
FOODDUCK väcker internationellt intresse
FOODDUCKs koncept bygger på livscykeltänkande, hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Affärsmodellen produkt-som-en-tjänst säkerställer att apparater tas om hand och förblir i användning så länge som möjligt. I Sverige har FOODDUCK väckt ett stort intresse, särskilt på grund av sin miljövänlighet. Påläggsdoseraren möjliggör en betydande minskning av plastavfall och svinn, vilket gör den till en hållbarhetsledare inom HoReCa-sektorn.
”Att vinna Innovation Awards är ett stort erkännande av vårt arbete – vi vill bygga en mer ansvarsful morgondag, en brödstation och en linje i taget. Vi är stolta över att FOODDUCK ses som en del av framtidens uppskattade restaurangbransch, även internationellt. Det är fantastiskt att se att påläggsdoseraren bidrar till att inspirera restaurangbranschen att utveckla mer hållbara och effektiva verksamhetsmetoder”, säger Timo Sorsavirta, VD för Foodduck.
FFCR Innovation Awards delades ut den 30 januari 2025 i Stockholm.
Kontakter
Timo SorsavirtaVDFoodduck Oy
Tel:+358 50 414 0004timo.sorsavirta@foodduck.fiBilder
Vad är FOODDUCK?
Foodduck Oy / Foodduck Sverige är ett finskt företag grundat 2012, vars påläggsdoserare erbjuder ett ansvarsfullt alternativ till att servera pålägg. Den innovativa och intelligenta doseraren möjliggör hygienisk, miljövänlig och smidig servering av pålägg i restauranger, skolmatsalar och storkök.
FOODDUCK-påläggsdoserare är den enda i sitt slag i världen. Enligt vår vision ska apparaten vara ett tecken på en ansvarsfull och ekologisk brödstation för både restaurang och matgäster i framtiden. Den underlättar vardagen och erbjuder nya upplevelser för brödstationer och linjer. Påläggsdoseraren minskar plastavfall och svinn avsevärt och förbättrar kundupplevelsen – och nu har den också officiellt utsetts till Årets HoReCa Innovation.
Följ Foodduck
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Foodduck
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum