Växjö stift

3,8 miljoner för flickors rättigheter

Dela

I Svenska kyrkans julkampanj ”En flicka är född” uppmärksammades kampen för flickors rättigheter. I Växjö stift samlades 3,8 miljoner kronor in till Svenska kyrkans internationella arbete.

Den insamlade summan motsvarar nästan 9 kronor per medlem i stiftet, näst mest i hela landet. Totalt samlades 39,4 miljoner kronor in.

- Kampanjen gav ju ett otroligt bra resultat. Ett stort tack till alla som bidrog. Detta kommer att göra skillnad för många flickor världen över, säger Åsa Hedman, kontaktperson i Växjö stift för samordnare i det internationella arbetet.

Svenska kyrkan är en del av den världsvida kyrkan och internationellt arbete ingår i varje församlings uppdrag. I församlingarna finns ofta en internationell grupp som samordnar, planerar och utvecklar det internationella arbetet.

Svenska kyrkans förändringsarbete är livsavgörande för de miljontals flickor som föds in i en värld där fattigdom samt traditionella, kulturella och religiösa normer leder till tvångsgifte, könsstympning och sexualiserat våld.

Pengarna genom julkampanjen "En flicka är född" kommer bland annat användas till att stötta Svenska kyrkans lokala partners att genomföra riktade utbildningar, hälsoprojekt och stödinsatser till familjer i utsatthet. Genom påverkansinsatser på samhällsnivå kommer fler flickor att få tillgång till mat, utbildning, hälsa och självbestämmanderätt.

Kontakter

Åsa Hedman
kontaktperson i Växjö stift för internationella samordnare
0491 - 78 42 23
asa.e.hedman@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum