Kulturen i Lund

Skärtorsdagsfirande och andra påsklovsaktiviteter på Kulturen i Lund

Dela

Var samlas alla påskkärringar på skärtorsdagen innan de flyger till Blåkulla? En hel del av dem kommer till Kulturen i Lund, för där firas skärtorsdagen rejält! Även de andra dagarna under påsklovet, från lördag 23 mars till måndag 1 april (annandag påsk), erbjuder vi påskiga aktiviteter för barn på museet.

Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Skärtorsdagsfirandet den 28 mars inleds kl 12.30. Det blir ansiktsmålning, utomhuslekar, sång- och danspass, påskpyssel, såpbubbelblåsning och påskvisningar. Dagen avslutas med ett gemensamt flygförsök till Blåkulla kl 15.00. Vi hoppas att många barn kommer klädda som påskkärringar eller påskgubbar!

Utöver det stora skärtorsdagsfirandet arrangeras påskpyssel, påskvisningar för barn och tipsrunda varje dag under lovet. Man kan också besöka lekutställningen H. C. Andersens sagovärld, den lilla utställningen Gamla leksaker och vår roliga lekplats. Det finns också tre barnspår att följa på museet, och spåret Hur bodde folk förr? som leder runt till sex historiska hus med interiörer i friluftsmuseet. Vi har samlat information om påsklovet på www.kulturen.com/pasklov

Museet har öppet kl 10–16 alla dagar under påsklovet, lördag 23 mars till måndag 1 april (annandag påsk). Dessutom är det som vanligt kvällsöppet till kl 20 på torsdagen. Även Kulturens mysiga café i museiparken har öppet alla dagar under lovet, kl 11.00–15.30.

Evenemang: Påsklov på Kulturen i Lund med påsklovsaktiviteter, se www.kulturen.com/pasklov. Skärtorsdagsfirande 28 mars från kl 12.30.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

Kontaktpersoner:

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Maria Bohlin, kommunikatör, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

Kontakter

Bilder

Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Ladda ned bild
Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund.
Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund.
Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Ladda ned bild
Kulturens pedagoger Annika Mandahl och Yvonne Andersson som påskkärringar.
Kulturens pedagoger Annika Mandahl och Yvonne Andersson som påskkärringar.
Foto: Maria Bohlin, Kulturen
Ladda ned bild
Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund.
Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund.
Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Ladda ned bild

Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.

Följ Kulturen i Lund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kulturen i Lund

"Mycket glädjande att Ravensbrückarkivet blir världsminne"11.4.2025 15:52:30 CEST | Pressmeddelande

FN-organet Unesco har beslutat att Ravensbrückarkivet vid Lunds universitetsbibliotek ska bli ett världsminne. Beslutet välkomnas av det kulturhistoriska museet Kulturen i Lund som har den närbesläktade samlingen med föremål från just Ravensbrück. – Det är ett mycket glädjande besked att Ravensbrücksarkivet har blivit utnämnt till världsminne av Unesco. Det är en tydlig markering om hur viktigt det är att uppmärksamma de personer som utsattes för nazisternas förbrytelser under andra världskriget och bevara deras vittnesmål för framtiden, säger Nina Davis, intendent på Kulturen i Lund.

Kulturen i Lund har Häcken full!7.4.2025 06:55:00 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar den nya utställningen Häcken full på Kulturen i Lund, som handlar om hur det var att leva på landet i Skåne för 200 år sedan. I utställningen kan besökarna gå in i olika roller, som piga, fattighjon, farmor, barn, eller kanske till och med en höna. – Vi förenar rollspel med kunskap och humor och fokuserar på fantasi och kreativitet, säger utställningsproducenten Johanna Lisberg Jensen. Och vad betyder egentligen uttrycket "Häcken full"? Svaret finns i nya utställningen!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye