Djurens Rätt

3D-animerade filmen “Världens bästa djurskydd” vinner reklampris

Dela

Tidningen Resumé har utsett Djurens Rätts 3D-animerade film “Världens bästa djurskydd” till en av vinnarna i Månadens kampanj. Filmen, som handlar om tre turbokycklingars liv i en djurfabrik, lanserades i februari i år och har skapat stort engagemang både hos biopubliken och i sociala medier.

En scen ur Djurens Rätts film "Världens bästa djurskydd".
En scen ur Djurens Rätts film "Världens bästa djurskydd".

Vinnarna i Månadens kampanj utses av en jury av yrkesverksamma personer i reklambranschen. När juryn rankar de reklamfilmer som släpptes i februari hamnar Djurens Rätts film “Världens bästa djurskydd” på en andraplats. Juryn gav filmen högsta betyg för produktionsvärdet och det annorlunda greppet.

– Det här är jättebra och jättesorgligt på samma gång. En film som med hantverk och karaktär lyckas blanda grymhet med humor på ett hjärtskärande sätt – jag känner för kycklingarna. Jättemycket, säger Agnes Zetterman, en av jurymedlemmarna och art director på Valtech Radon.

Istället för att visa autentiska bilder på kycklingar i djurfabrikerna, ville Djurens Rätt testa ett nytt grepp där turbokycklingarna är animerade och själva kan berätta om sin tillvaro. Titeln är en referens till att det ofta påstås att Sverige har världens bästa djurskydd.

– Det känns stort och viktigt att en film som ifrågasätter Sveriges djurskydd premieras. Det är många som har hört av sig till Djurens Rätt och berättat att de har blivit så berörda av filmen att de slutat äta kycklingar. Det är det allra finaste priset vi kan få, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Väletablerade skådespelare spelar turbokycklingar

En av filmens karaktärer görs av skådespelaren Dragomir Mrsic, som slog igenom för sin roll i Snabba Cash och har på senare år även gjort sig ett namn i Hollywood. En annan välbekant röst görs av den Guldbaggenominerade skådespelaren Sanna Sundqvist. I filmen hörs även skådespelaren och komikern Mattias Fransson, känd från humorgruppen Klungan.

Filmen, som är producerad av produktionsbolaget Naive, är till stor del finansierad av Djurens Rätts medlemmar och följare genom en crowdfunding-kampanj som pågick under hösten 2021. Filmen går att se som bioreklam på Filmstadens biografer under våren.

Se filmen “Världens bästa djurskydd” här.

Djurens Rätt
Emma Bäckström, projektledare/kampanjkoordinator
Anna Harenius, sakkunnig etolog
Coral Ricote, kampanjchef
Benny Andersson, generalsekreterare

Naive
Manus, Regi & Klipp: Robin Jonsson
Producent: Frida Klarker
3D lead, karaktärsdesign/animation: William Colling
3D generalist: Oskar Jonsson
3D generalist: Linus Kullman
Grafik: Jonas Lindman
Musik: Per Egland
Colorist: Oskar Gullstrand
Ljudläggning & mixning: Robert Eklund @ Red Pipe

Röstskådespelare
Dragomir Mrsic
Mattias Fransson
Sanna Sundqvist

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En scen ur Djurens Rätts film "Världens bästa djurskydd".
En scen ur Djurens Rätts film "Världens bästa djurskydd".
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Är Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med mer än 50 000 medlemmar.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Fur Free Europe – nu inleds ett unikt europeiskt medborgarinitiativ för ett pälsfritt Europa18.5.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag, den 18 maj, lanseras det europeiska medborgarinitiativet Fur Free Europe, vars syfte är att EU ska införa ett förbud mot pälsdjursfarmning och försäljning av pälsprodukter i hela Europa. Målsättningen är att samla in en miljon namnunderskrifter i EU och bakom initiativet står Djurens Rätt tillsammans med ett 60-tal andra organisationer i Europa.

Djurens Rätt polisanmäler olaglig försöksdjursverksamhet i Västra Götaland25.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Djurens Rätt har lämnat in en polisanmälan mot en företagare i Västra Götaland gällande brott mot djurskyddslagen. Anmälan omfattar dels olaglig uppfödning av försöksdjur, dels att företaget håller kaniner i för små burar. Handlingarna Djurens Rätt tagit del av från myndigheter visar att företaget i många år fått anmärkningar om brister utan att dessa åtgärdats och att företaget fortsatt att föda upp försöksdjur trots att deras tillstånd för försöksdjursverksamhet dragits in av Jordbruksverket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum