kurser.se

4 anledningar till varför du ska gå en kurs istället för att använda Youtube

Dela

Det finns många fördelar med Youtube, som med en snabb genomgång i en video blir lättare att förstå. Istället för att ta dig till en fysisk kurs, som kanske varar i några veckor, får du informationen på några minuter. Och du kan befinna dig varsomhelst!

Trots många fördelar så finns det vissa brister i att lära sig genom YouTube istället för att gå en kurs. kurser.se har listat fyra anledningar till varför du borde gå en fysisk kurs i första hand!

1. Du kan inte ställa frågor under en YouTube-video

Vissa problem kräver kanske inte en hel kurs för att lösa, då passar YouTube eller en enkel sökning på Google utmärkt. Däremot finns det mycket du får med dig från en kurs, oavsett om det är online eller i klassrum, som du inte kan få från en video på YouTube. Du kan exempelvis inte ställa några direkta frågor, eller be den personen som gjorde videon att stanna upp och förklara utförligare. Som bäst kan du lämna en kommentar och hoppas att personen återkommer.

Om du ska lära dig något via YouTube är det också viktigt att du vet exakt vad det är du behöver lära dig. Om du till exempel behöver göra något litet i Photoshop men söker på något alldeles för brett så kan du bli letandes i timmar. På en kurs får du möjligheten att fråga kursledaren precis det du behöver ha svar på.

Gå en kurs i Photoshop

2. YouTube ger inte källor på kunskapen

Varifrån kommer informationen? Oftast finns det inga källor i YouTube-videos, vilket gör det svårt att avgöra om det du lär dig faktiskt stämmer. Professionella kurser är ofta kvalitetssäkrade, vad gäller innehåll och kursledare, och kan hänvisa till säkra källor. Genom att kolla på en YouTube-video blir det den enda källan du har.

3. “YouTube-tittar-expert” ser inte lika bra ut på CV:t

Oavsett hur mycket vi kan lära oss genom YouTube, så är det osannolikt att det väger tyngre än en fysisk kurs – i alla fall på CV:t. Om du trivs på ditt jobb och inte har planer på att lämna inom en snar framtid, så visst, då kan det vara tacksamt att lära sig relevanta saker på YouTube. Däremot kan det vara bra att tänka på vad som går att sätta på CV:t och inte. Att du sett en hel video på YouTube ger inte samma meritvärde som att ha gått en kurs.

4. YouTube är inte lika öppet för diskussion

Du kan självklart föra diskussioner i kommentarsfältet, men på en fysisk kurs så finns det många fördelar med att kunna diskutera och hålla konversationer som skapar relationer. Även i online-kurser så får du möjligheten att använda dig av forum för att prata med klasskompisar eller din lärare. Kontakten är alltid öppen och du kan lita på att det som pratas om grundar sig i fakta. Möjligheten till professionella interaktioner är därför högre när du går en kurs än när du scannar kommentarsfältet på YouTube.

Detta utesluter absolut inte att YouTube är en fantastisk källa för att lära sig och ta del av information på. Nu när utbildningar och kurser går alltmer mot det digitala hållet så kan det till och med vara ett användbart verktyg, både för lärarna och eleverna.

Filtrera bland distanskurser

Vill du lära dig små tricks i olika program, hur du spelar efter noter, hur du pocherar ett ägg eller hur du skapar kvalitativa filmer i mobilen? Kolla in dessa kategorier:

» Adobe

» Musik

» Matlagning

» Foto och film

Bilder

Om

kurser.se
kurser.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.kurser.se/

kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för hundratals kursarrangörer. Vår affärsidé är att hjälpa kursarrangörer att hitta kursdeltagare och våra besökare att hitta rätt kurs. Varje månad letar runt 200 000 besökare efter fritidskurser hos oss. Bakom kurser.se står EMG - Educations Media Group AB.

Följ kurser.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från kurser.se

5 tecken på att du är högkänslig20.12.2019 08:56:00 CET | Nyheter

1. Du lägger märke till detaljer andra missar De subtila färgskiftningarna i en tavla, kollegans slokande axlar efter ett lönesamtal, de vaga hintarna om vem mördaren är i en spänningsroman – dessa är exempel på detaljer som du som är högkänslig är mer benägen än andra att lägga märke till. Försök att inte fastna vid de detaljer som tynger dig, se istället till att ta vara på alla härligheter som andra missar men du har ynnesten att få uppleva! 2. Du gör allt för att undvika misstag Om du är högkänslig tar du i regel nederlag hårdare än de flesta. En följd av detta blir ofta att du utvecklar metoder för att undvika att göra misstag över huvud taget. Å ena sidan är detta positivt, du och andra slipper säkert en hel del problem. Å andra sidan kan det bli negativt snabbt, det blir ansträngande att hela tiden ha nolltolerans mot att fela. Du kan oundvikligt göra rätt alla gånger, även du som är högkänslig är ju bara människa. Fortsätt lära dig av dina misstag, men se till att inte vara för

5 tecken på att du är nära att gå in i väggen9.12.2019 08:47:00 CET | Nyheter

Är du nära att gå in i väggen? 5 symptom att se upp för Hur känns det att gå in i väggen? Själva insjuknandet är ofta en långdragen process som kan te sig olika för alla, men det finns en del typiska tecken som ofta är gemensamma för de som drabbats av utmattningssyndrom. Nedan listar kurser.se fem av de vanligaste symtomen du bör se upp för så att du kan bromsa i tid. 1. Ditt minne sviktar Kanske minns du inte vad du gjorde i helgen när kollegan frågar måndag morgon, kanske är du inte helt säker på att du låste ytterdörren imorse, eller kanske glömde du bort att gratta din mamma på födelsedagen i år igen. För en del går det så långt att de inte minns hur de tog sig hem från jobbet. Oavsett vad det gäller är det obehagligt när minnet inte fungerar som det ska, och det är en tydlig varningssignal på utbrändhet. 2. Du återhämtar dig aldrig Hur mycket du än sover, vilar på soffan eller avbokar fritidsaktiviteter tycks du aldrig kunna varva ner ordentligt. Ett tydligt tecken på att väggen

Silversmide för nybörjare – så kommer du igång4.12.2019 08:24:00 CET | Blogginlägg

Guld- eller silversmide – vad ska jag välja? Silversmide är traditionellt ett hantverk där man skapar större skulpturala föremål som till exempel kannor, skålar och ljusstakar. Den korrekta definitionen av silversmide är skapandet av föremål genom att forma silver med hjälp av hammare och städ, medan guldsmide till större del handlar om att gjuta och göra små detaljer som steninfattningar i smycken. Det rör sig alltså om två olika tekniker, men idag har dessa sammanblandats. Det många syftar till när de pratar om silversmide idag är egentligen guldsmide i silver. Silversmide är alltså en bra start även för de som är nyfikna på guldsmide. Med tanke på guldets pris kan det också vara en god idé att börja jobba i silver för att lära sig grunderna. Så, hur går det då till om man vill lära sig smida i silver? kurser.se frågade Sigbritt Mann, expert på silversmide, om hennes bästa tips för nybörjare. Silversmide för nybörjare – steg för steg Innehållet i en silversmideskurs kan variera beroe

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye