SkiStar

40 dagar kvar till en aktivitetsfylld påsk på SkiStars skidorter

Dela

Att fira påsk i fjällen är för många svenskar en stark tradition och nu med bara 40 dagar kvar planeras som vanligt fullspäckade påsk program på SkiStars skidorter. Musikkonserter med folkkära artister som Petter, Robert Wells, Molly Sandén, ”mello” aktuella Wiktoria, idolfinalister, barnens favorit Markoolio och inte minst populära Benjamin Ingrosso. Underhållning blandas med afterski i solen med bl a Rydell & Quick samt spännande tävlingar och fartfyllda aktiviteter på snö.

Snön har fallit över SkiStars skidorter de senaste dygnen. Nu finns mellan 80-100 cm snö och mer ser ut att komma i väderprognosen för de kommande tio dagarna. Detta bäddar för fina förhållanden för vårskidåkning och påskfirande i fjällen.

- Många föräldrar har själva vuxit upp med att fira just påsk på skidor i fjällen och trenden är att vilja ge sina barn samma barndomsminnen. Under påsken finns det lite extra av allt när det gäller nöjen och aktiviteter, men det viktigaste är bra skidåkning och när kalla nätter möter den härliga vårsolen så blir vårskidåkningen en speciell upplevelse, säger Linda Morell, PR Chef på SkiStar.

Nära två månader av skidsäsongen återstår. Skidsäsongen avslutas söndagen den 28 april i Sälen, Vemdalen och Trysil. Åre är sista skiddagen onsdagen den 1 maj och i norska Hemsedal kör sista skidsvängarna söndagen den 5 maj.

Allt detta händer under påsk på SkiStars skidorter:

Sälen:

 • De publikvänliga tävlingarna Uppåt Väggen, Uppåt Väggen Ungdom och Lilla Uppåt Väggen i Hundfjället på påskaftonen.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower och Valles middagsshow på Experium i Lindvallen.
 • Påsken i Sälen har de senaste åren bjudit på ett enormt artistutbud och påsken 2019 är inget undantag.
  • Under uteafterskin i Tandådalen under långfredagen står Haaks, Partypatrullen & DJ Altego med konferencier DJ och Mr. DJ för underhållningen.
  • På Experiumtorget i Lindvallen, Poolrace och påskfest med Martin Almgren och bandet Pink Hink. Valle och hans vänner bjuder på en fullspäckad after ski-show. 
  • Högfjällshotellet bjuder på underhållning och afterski med bl a Midnight Express och Svenska Lyxorkestern.
  • Sälfjällstorget har en lång tradition av ett påskfirande med en rad kända svenska artister och påsken 2019 blir inget undantag utan. Robert Wells med gäster; Molly Sandén och Kris Kläfford uppträder på Sälfjällstorget.
  • Påskafton gästas Hundfjället avValle på scenen följt av Martin Almgren och bandet Pink Hink och sedan körs det klassiska poolracet.

Vemdalen:

 • Livekonserter på Storhogna M både långfredagen och påskafton med Markoolio med band och mello-aktuella Wiktoria
 • Valles veckoprogram och Valles Påskäggsjakt och Valles Cup.
 • Big Jump Cup Session på påskafton -Big Air-tävling i SkiStar Snow Park Björnrike.
 • En mängd familjevänliga tävlingar som EQPE Påsksuper-G, Speedski race, Differensslalom, Parallellslalom och longjump.

Åre:

 • Red Bull Homerun 21 april hastighet racing på skidor och snowboards från Åreskutan ner till afterskin.  
 • Valleaktiviteter barnområdena – Valles aktivitetsprogram med shower och skidåkning samt ansiktsmålning.
 • Afterski, konserter och underhållning på Åres många scener med bl a Petter och Benjamin Ingrosso. Åre är vida känt för ett sprudlande nattliv, barer och fantastiska restauranger.

Trysil:

 • Valles Påskparad på påskafton vid Høyfjellssenteret.
 • SkiStar Jib för barn i åldrarna 6-14 år. 
 • Morgonskidåkning onsdag till lördag – Nypreparerat i Högegga.
 • Konserter, SeterRock och after ski med, bland andra Rydell & Quick, Max Volum, Vazelina Bilopphøggers, Max Niclassons Duo. 

Hemsedal:

 • SkiStar Jib Academy, gratis jibbskola för barn mellan 10 och 14 år.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower.
 • Påskfestival 2019 på Skistua med DJ:ar, livemusik ochAfter ski med Peter Simson och Loveshack & Klovner i Kamp.
 • Broiler och Salvatore på Stavkroa Nightclub.
 • Bowling, klättring och många fler aktiviteter i skidområdet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

SkiStar lanserar ny portal för att förenkla ägandet av boenden och fastigheter i fjällen12.3.2019 06:50:00 CETPressmeddelande

Intresset för utförsåkning och fjällen är stort i vårt avlånga land. 2 miljoner svenskar* åker utför varje vinter och årligen har skistar.com nära 15 miljoner** besök. Nu lanserar skidreseföretaget SkiStar den digitala portalen skistarliving.com för att förenkla möjligheterna att äga utefter behov. Allt från en andelsvecka på attraktivt läge, en högklassig lägenhet närmast pisten, drömhuset, fjälltomten eller kommersiella fastigheten.

Premiär för ”Smaka på Vemdalen” – årets stora matnyhet i fjällen8.3.2019 11:59:05 CETPressmeddelande

Evenemanget ”Smaka på Vemdalen” är en hyllning till Vemdalens matkultur. Tio dagar fulla av spännande smaker och kulinariska upplevelser 11-20 mars för alla skidåkande foodies i Vemdalen som får möjlighet att prova mat från ett flertal mathantverkare och kockar under sin skidresa. Det senast dygnet har det kommit 15 cm snö i Vemdalen och prognosen ser ut att bjuda på mer, tillsammans med sol, vilket ger fina förutsättningar för premiären måndag den 11 mars.

Skistar.com vinnare - kategori turism - i IDG´s årliga tävling Topp1006.3.2019 16:14:13 CETPressmeddelande

I den återkommande tävlingen ”Topp100 - Sveriges finaste utmärkelse för sajter och tjänster på internet”, står SkiStar som vinnare i kategorin ”turism”. SkiStar omnämns i motiveringen ha gjort en imponerande satsning på både sajt och app under 2018. Skistar.com ger mycket fjällkänsla och har uppdaterats med ett köpflöde som är anpassat efter besökaren. Här är det enkelt att planera och boka upp allting för den kommande skidsemestern med vännerna eller familjen.

”Alla på snö” har aktiverat över 138 000 unga på tio år – Nu är det Hammarbybackens årliga tur28.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

Över 138 000 barn och ungdomar från 53 kommuner har fått möjligheten att uppleva och utforska skidglädje genom "Alla på snö", som nu genomförs för tionde året i rad. Nu kommer "Alla på snö" tillbaka till Hammarbybacken. Under vecka 9–11 fylls åter citybacken med glada fjärdeklassare, fritidshemsbarn och gymnasieelever som kostnadsfritt får känna på att glida nerför backen. Sammanlagt kommer ytterligare över 1 000 barn få pröva och upptäcka glädjen med alpin skidåkning i Hammarbybacken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum