SkiStar

40 dagar kvar till en aktivitetsfylld påsk på SkiStars skidorter

Dela

Att fira påsk i fjällen är för många svenskar en stark tradition och nu med bara 40 dagar kvar planeras som vanligt fullspäckade påsk program på SkiStars skidorter. Musikkonserter med folkkära artister som Petter, Robert Wells, Molly Sandén, ”mello” aktuella Wiktoria, idolfinalister, barnens favorit Markoolio och inte minst populära Benjamin Ingrosso. Underhållning blandas med afterski i solen med bl a Rydell & Quick samt spännande tävlingar och fartfyllda aktiviteter på snö.

Snön har fallit över SkiStars skidorter de senaste dygnen. Nu finns mellan 80-100 cm snö och mer ser ut att komma i väderprognosen för de kommande tio dagarna. Detta bäddar för fina förhållanden för vårskidåkning och påskfirande i fjällen.

- Många föräldrar har själva vuxit upp med att fira just påsk på skidor i fjällen och trenden är att vilja ge sina barn samma barndomsminnen. Under påsken finns det lite extra av allt när det gäller nöjen och aktiviteter, men det viktigaste är bra skidåkning och när kalla nätter möter den härliga vårsolen så blir vårskidåkningen en speciell upplevelse, säger Linda Morell, PR Chef på SkiStar.

Nära två månader av skidsäsongen återstår. Skidsäsongen avslutas söndagen den 28 april i Sälen, Vemdalen och Trysil. Åre är sista skiddagen onsdagen den 1 maj och i norska Hemsedal kör sista skidsvängarna söndagen den 5 maj.

Allt detta händer under påsk på SkiStars skidorter:

Sälen:

 • De publikvänliga tävlingarna Uppåt Väggen, Uppåt Väggen Ungdom och Lilla Uppåt Väggen i Hundfjället på påskaftonen.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower och Valles middagsshow på Experium i Lindvallen.
 • Påsken i Sälen har de senaste åren bjudit på ett enormt artistutbud och påsken 2019 är inget undantag.
  • Under uteafterskin i Tandådalen under långfredagen står Haaks, Partypatrullen & DJ Altego med konferencier DJ och Mr. DJ för underhållningen.
  • På Experiumtorget i Lindvallen, Poolrace och påskfest med Martin Almgren och bandet Pink Hink. Valle och hans vänner bjuder på en fullspäckad after ski-show. 
  • Högfjällshotellet bjuder på underhållning och afterski med bl a Midnight Express och Svenska Lyxorkestern.
  • Sälfjällstorget har en lång tradition av ett påskfirande med en rad kända svenska artister och påsken 2019 blir inget undantag utan. Robert Wells med gäster; Molly Sandén och Kris Kläfford uppträder på Sälfjällstorget.
  • Påskafton gästas Hundfjället avValle på scenen följt av Martin Almgren och bandet Pink Hink och sedan körs det klassiska poolracet.

Vemdalen:

 • Livekonserter på Storhogna M både långfredagen och påskafton med Markoolio med band och mello-aktuella Wiktoria
 • Valles veckoprogram och Valles Påskäggsjakt och Valles Cup.
 • Big Jump Cup Session på påskafton -Big Air-tävling i SkiStar Snow Park Björnrike.
 • En mängd familjevänliga tävlingar som EQPE Påsksuper-G, Speedski race, Differensslalom, Parallellslalom och longjump.

Åre:

 • Red Bull Homerun 21 april hastighet racing på skidor och snowboards från Åreskutan ner till afterskin.  
 • Valleaktiviteter barnområdena – Valles aktivitetsprogram med shower och skidåkning samt ansiktsmålning.
 • Afterski, konserter och underhållning på Åres många scener med bl a Petter och Benjamin Ingrosso. Åre är vida känt för ett sprudlande nattliv, barer och fantastiska restauranger.

Trysil:

 • Valles Påskparad på påskafton vid Høyfjellssenteret.
 • SkiStar Jib för barn i åldrarna 6-14 år. 
 • Morgonskidåkning onsdag till lördag – Nypreparerat i Högegga.
 • Konserter, SeterRock och after ski med, bland andra Rydell & Quick, Max Volum, Vazelina Bilopphøggers, Max Niclassons Duo. 

Hemsedal:

 • SkiStar Jib Academy, gratis jibbskola för barn mellan 10 och 14 år.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower.
 • Påskfestival 2019 på Skistua med DJ:ar, livemusik ochAfter ski med Peter Simson och Loveshack & Klovner i Kamp.
 • Broiler och Salvatore på Stavkroa Nightclub.
 • Bowling, klättring och många fler aktiviteter i skidområdet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

Äggstra bra påskväder i fjällen11.4.2019 06:50:00 CESTPressmeddelande

Alla väderprognoser visar att vädret kommer vara på topp under påsken i fjälltrakterna. Den senaste tidens påfyllning av vårsnö och kalla nätter har gjort att skidåkningen under den sena påsken har ovanligt fina förutsättningar. Snödjupet på SkiStars Skandinaviska skidorter visar på mellan 85-115 cm och det ackumulerade snödjupet under säsongen är i närheten av förra årets exceptionella mängder i Sälen, Vemdalen och Åre.

SkiStar Winter Games Sälen – vinterns stora skidfest fortsätter utvecklas med landslagsstjärnorna5.4.2019 08:56:03 CESTPressmeddelande

SkiStar Winter Games i Sälen som i år kickstartar tisdag 9 april med svenska mästerskapet i storslalom är för många i svenska skidvärlden den absoluta höjdpunkten på säsongen. Här möts blivande stjärnor och dagens elit med de svenska landslagsåkarna som självklart deltar. Det ständigt växande evenemanget utökas nu med två nyheter, en lagparallell-tävling där landslagsåkare deltar, och utomhus-afterski som avslutar vinterns stora skidfest.

Säsongsavslutningen i Åre utökas med ännu fler boenden och Åre Sessions-artister2.4.2019 10:22:24 CESTPressmeddelande

Med mindre än en månad kvar och för tredje året i rad lockar säsongsavslutningen Åre Winter Finale 25-28 april ännu fler stora artister genom Åre Sessions. Tunga namn som Timbuktu & Damn!, Ceasars, Sarah Klang, Little Simz, Seinabo Sey och Fricky är klara sedan tidigare, nu får de sällskap av nio akter till och fastställer lineupen för festivalens tredje upplaga. Centrala Åre har varit nästintill fullbokat 2017 och 2018, nu öppnas det upp för fler boenden att boka och mer skidåkning under avslutningshelgen.

SkiStar bygger världens längsta gondol mellan Sälen och Trysil1.4.2019 07:05:00 CESTPressmeddelande

Med cirka en månad kvar av skidsäsongen släpper SkiStar en av sina stora nyheter för vintersäsongen 19/20: Norges och Sveriges största skidorter, Trysil och Sälen, kommer att bindas samman med en 45 km lång, världsunik gondolbana och bilda SkiStar Trysil Sälen Resort. Gondolliften sträcker sig över två länder och är en del av utvecklingen kring Scandinavian Mountains Airport som invigs i december 2019. Flygplatsen ligger mindre än 10 minuter från Hundfjället i Sälen och 40 minuter från Trysil.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum